ESRC:n golfmestikset pelattiin 13.8.2011

Jo 20 vuotta sitten alkanut perinne, ESRC:n golfmestaruuskisat, sai jatkoa tänäkin vuonna Pickala Seaside -kentällä Siuntiossa 13.8.2011. Sää oli mitä parhain, ja kisoihin saapuivatkin kaikki ilmoittautuneet 9 ESRC:n golffaria. Määrä oli pienempi kuin vuosiin, ehkä hieman myöhästyneen tiedotuksen takia. Myöskään monivuotinen mestari Hannu Haanpää ei tällä kerralla päässyt mukaan vastikään tehdyn silmäleikkauksen takia. (Tosin Pode arveli, että Hannu olisi voittanut laput silmilläkin…) Mutta kerrankin siis asetelma kisaan lähdettäessä oli kutkuttavan tasaväkinen: realistisia voittajakandidaatteja oli mukana useita, ainakin Vellu (hcp 8), Pode (hcp 9), Harri (hcp 11), Hessu (hcp 12) ja Harry (hcp 13).

Ensimmäisenä kentälle lähti ”kuuma ryhmä”, Vellu, Pode ja Harri. Heti alkuun tuli selväksi, ettei Harri ole tällä kerralla mukana mestaruustaistossa – pallot lentelivät minne sattuivat (tekosyyksi Harri yritti selittää pelaamattomuutta ja rakennustyömaalla vietettyjä ympäripyöreitä päiviä, mutta tuloksethan tässä pelissä vain lasketaan). Vellu ja Pode sen sijaan pelasivat etuysin tasaisen varmaa peliä, paitsi 9:nnellä reiällä Vellu ilmeisesti alkoi jo miettiä tulevaa mestaruuspuhettaan ja kasautuneet hermopaineet pääsivät purkautumaan viitenä puttina – viheriöllä, joka on helpoin Pickalan 54:stä viheriöstä. Takaysille ykkösryhmä lähti Poden johtaessa 40 lyönnin tuloksella, kun Vellulla oli 43 lyöntiä. Takaysillä Poden peli hieman kangistui, ja Vellu punnersi yhdellä lyönnillä ohi. Viimeisessä ryhmässä poikansa ja Hessun kanssa leppoisasti pelaillut Harry kuitenkin pystyi takomaan tasaisen hyvät tulokset sekä etu- että takaysille, ja hän menikin Vellusta ohi kahdella lyönnillä kuitaten näin ensimmäisen golfmestaruutensa ESRC:ssä!

Naisten sarjaan ei tänä vuonna ilmestynyt ketään, mutta juniorisarjan pelasti Sebastian. Hän pelasikin loistavan kierroksen, jolla voitti myös yleisen pistebogisarjan huimalla 43 pisteen tuloksella.

Pisin avaus -kisassa väylällä 6 Vellu aloitti pamauttamalla huiman niitin noin 270-280 metriin. Heti perään Harri onnistui lähettämään matkaan alapilviä hipovan pommin, joka palasi maan pinnalle 286 metrin päässä avauslyöntipaikalta. Pallo kuitenkin pomppasi metrin verran taaksepäin, joten tulokseksi jäi 285 metriä. Väylällä 18 lähimmäs lippua -kisassakin Vellu meni ensiksi kärkeen noin 7 metrin tuloksella, mutta heti seuraavassa ryhmässä Jammu pisti metrillä paremmaksi vieden kyseisen kisan nimiinsä.

Vuoden 2012 kisat pelataan Pickalassa lauantaina 11.8., joten pistäkäähän jo päivä kalentereihinne.

Mestaruussarja, tasoitukseton lyöntipeli:
1. Harry Lilja 85 lyöntiä, 36 pb
2. Vellu Passinen 87 lyöntiä, 30 pb
3. Juha Liimatainen 88 lyöntiä (parempi sisääntulo), 35 pb
4. Petri ”Pode” Kela 88 lyöntiä, 30 pb
5. Hessu Hassinen 90 lyöntiä, 32 pb
6. Jammu Saari 98 lyöntiä (parempi sisääntulo), 28 pb
7. Harri Pohja 98 lyöntiä, 23 pb
8. Sebastian Lilja 104 lyöntiä, 43 pb
9. Heikki Hämmäinen – (ei lyöntipelitulosta), 33 pb

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja