Joukkue MM 2011 Saksa, Paderborn

Suomi oli MM-kilpailujen 12., Egypti on maailmanmestari!

Suomi hävisi Hong Kongille taistelun sijoista 11 ja 12, kun sekä Olli Tuominen että Matias Tuomi hävisivät ottelunsa hongkongilaisia vastaan. Kakkospelaajien ottelua ei enää pelattu. Suomi on menestynyt MM-joukkuekilpailussa yhtä hyvin viimeksi vuonna 2001.

Joukkueiden MM-squashia on mahdollista seurata livenä täältä. Kilpailun tuloksia voit seurata squashsite.co.uk:sta ja kilpailun omilta www-sivuilta.
____________________________________________________________________________
Suomi hävisi Saksalle

Isäntämaa Saksa pudotti Suomen pelaamaan sijoista 11-12 lauantaina päättyvissä MM-kisoissa. Avausottelussa Henrik Mustonen onnistui viemään yhden erän, mutta saksalainen oli niukasti parempi voittaen 3-1. Olli Tuominen jatkoi hienoja otteitaan ja otti 3-0 voiton ykkösten pelissä. Ratkaisevassa kolmosten ottelussa Matias Tuomi hävisi kolme tasaista erää ja näin Suomi pelaa lauantaina Hong Kongia vastaan sijoista 11-12.
___________________________________________________________________________
Suomi voitti Etelä-Afrikan

Miesten squashmaajoukkue voitti Etelä-Afrikan pelein 2-1 joukkueiden MM-kilpailuissa Saksan Paderbornissa. Suomen ykköspelaaja Olli Tuominen kantoi joukkuetta ensimmäisessä pelissä oltuaan erissä jo 2-0 tappiolla. Loppumetreillä Tuomisen jalat toimivat kuitenkin vauhdikkaammin ja hän vei Suomen peleissä 1-0 johtoon tiukalla 3-2 voitollaan.

Joukkueen kakkospelaaja Henrik Mustonen ei joutunut pelissään yhtä tiukoille ja hän varmisti Suomen voiton erälukemin 3-0. Merkityksettömässä kolmospelaajien pelissä Matias Tuomi hävisi pelinsä erin 2-1.

”Erityisesti Olli venyi tänään hieman vaikean alun jälkeen. Se oikeastaan antoi selkeät askelmerkit siihen, miten ottelu tulee etenemään”, joukkueen tyytyväinen valmentaja Tomi Niinimäki sanoo.

Kilpailun 11. sijoitetun Etelä-Afrikan päihittäminen tarkoittaa 13. sijoitetulle Suomen joukkueelle pääsyä pelaamaan jatkossa sijoista 9-12. ”Joukkue on pelannut erinomaisesti ja meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa kenet tahansa tässä vaiheessa kisaa ja ilman muuta tähtäimessä on yhdeksäs sija”, Niinimäki ennakoi jatkoa. Joukkueen esitykset ovat olleet toistaiseksi loistavia sen hävittyä tähän mennessä ainoastaan Australialle (4. sijoitettu) ja Ranskalle (3.). Suomi on edellisen kerran ollut 16 parhaan joukossa vuonna 2001.

Joukkueen urakka jatkuu perjantaina sijoista 9-12 isäntämaa Saksaa vastaan.


____________________________________________________________________________
Suomi pelasi Ranskaa vastaan häviten 0-3

Suomi pelasi joukkueella: Olli Tuominen, Henrik Mustonen ja miesten maajoukkueen ensikertalainen Tatu Knuutila. Huomenna Suomea vastaan asettuu kilpailujen 11. sijoitettu Etelä-Afrikka, joka hävisi tänään Malesialle.
____________________________________________________________________________
Suomen jatkovastustajana Ranska

Suomi on MM-joukkuekilpailussa 16 parhaan joukossa ensimmäistä kertaa 10 vuoteen. Joukkueen pelit jatkuvat tänään kivikovaa Ranskaa vastaan. Ranskalaisten tähtisikermä on sijoitettu kilpailussa kolmanneksi. Suomen joukkue on sijoitettu kilpailussa ennakkoon sijalle 13. Suomen ja Ranskan väliset ottelut alkavat tänään klo 19.
____________________________________________________________________________
Suomi taisteli Australiaa vastaan häviten 1-2

Henrik Mustonen ja Matias Tuomi hävisivät pelinsä erin 3-1 ja 3-0. Miesten otteet kuitenkin olivat hyviä ja lupaavat joukkueelle paljon jatkettaessa otteluita sijoista 1-16. Joukkueen ykköspelaaja Olli Tuominen näytti joukkuetovereilleen mallia nappaamalla erinomaisen voiton omassa pelissään maailmanrankingin 14:ttä Cameron Pilleyä vastaan selkein 3-0 eränumeroin.
____________________________________________________________________________
Suomi 16 parhaan joukkoon

Suomi selvisi 16 parhaan joukkoon MM-squashissa otettuaan Bermudasta selkeän 3-0 voiton Saksan Paderbornissa.

”Kiva aloittaa kisa kahdella voitolla. Tuo paljon itseluottamusta seuraaviin matseihin, missä taso tulee kuitenkin olemaan paljon kovempi”, Matias Tuomi sanoo. Voitto oli jo toinen eilisen Kolumbia-voiton jälkeen ja saldo riittää varmistamaan paikan 16 parhaan maan jatkosarjassa jo ennen alkulohkon viimeistä ottelua Australiaa vastaan. ”Hienoa olla taas pitkästä aikaa 16 joukossa. Mielenkiintoisia ja kovia matseja tulossa”, kommentoi menestystä joukkueen monivuotinen ykköspelaaja Olli Tuominen.

Pääsy 16 parhaan joukkoon on ollut harvinaista herkkua Suomen joukkueelle, joka on jo 10 vuoden ajan täpärästi pysynyt sen ulkopuolella. Suomen maajoukkue on kuitenkin ollut viime vuodet selvässä nousussa niin Euroopan kuin maailmanmestaruuskilpailuissakin. Euroopassa Suomi on noin 10 vuoden tauon jälkeen vakiinnuttamassa paikkaansa 8:n parhaan joukossa ja joukkueen kehitys näkyy myös verrattaessa muun maailman joukkueisiin. ”On mahtavaa huomata konkreettisesti, että joukkueen taso on noussut. Kyllähän se itseluottamusta ja virtaa antaa itse kullekin. Realiteetti on kuitenkin se, että nyt vasta pedattu alkuasetelmat ja varsinainen koitos alkaa keskiviikkona sijoituspeleillä”, joukkueen valmentaja Tomi Niinimäki tiivistää. Suomen tiistaina pelattavaa ottelua Australiaa vastaan voi klo 15.00 alkaen seurata livenä netissä.

Edellisissä joukkue MM-kilpailuissa 2009 Suomi sijoittui 19:ksi 28:n maan joukossa. Tänä vuonna maita on ennätystä sivuavat 32. Parhaimmillaan Suomi on sijoittunut samaisessa kilpailussa kolmanneksi vuonna 1991 kotikisoissa Espoossa.
____________________________________________________________________________
Suomi voitti Kolumbian MM-squashissa

Suomen miesten maajoukkue otti tärkeän 3-0 -voiton Kolumbiasta MM-kilpailuissa Saksassa. Kolmimiehinen joukkue ei hävinnyt ottelussa erääkään, vaan hallitsi taistoa alusta loppuun.

Suomi otti ohjat käsiinsä heti ottelun avanneessa kakkospelaajien mittelössä, kun Henrik Mustonen voitti oman pelinsä erin 3-0. Ykköspelaaja Olli Tuominen jatkoi varmistamalla Suomen otteluvoiton voittamalla oman pelinsä niin ikään erin 3-0. Matias Tuomi viimeisteli Suomen selkeän voiton myös erin 3-0.

Voitto Kolumbiasta antaa joukkueelle erinomaiset lähtökohdat jahdata paikkaa 16 parhaan joukosta. Maanantaina Suomi kohtaa ennakkoon lohkon heikoimmaksi arvioidun Bermudan. Voitolla joukkue käytännössä varmistaisi paikan 16 parhaan joukossa. Lohkon päätösottelussa tiistaina Suomi kohtaa kilpailun kolmanneksi sijoitetun Australian.
____________________________________________________________________________
Miesten joukkue squashin MM-kilpailuihin Saksan Paderborniin on valittu. Joukkueen muodostavat: Olli Tuominen, Henrik Mustonen, Matias Tuomi ja Tatu Knuutila Arttu Moision jouduttua jäämään pois kisoista polvivamman takia. Espoolaisittain tilanne on upea, joukkueen neljästä pelaajasta kolme (Tuominen, Tuomi ja Knuutila) edustavat Espoo Squash Rackets Clubia (ESRC). Tatu Knuutilalle maajoukkue-edustus on ensimmäinen miesten maajoukkueessa. Etelä-Tapiolan lukiossa opiskeleva Knuutila on iältään vasta 18-vuotias.


Tomi Niinimäki, Olli Tuominen, Henrik Mustonen, Matias Tuomi ja Tatu Knuutila
____________________________________________________________________________
Moisio loukkaantui
Arttu Moisio, joka valmistautui uransa viimeisiin arvokisoihin, on joutunut jättämään MM-kisat väliin polven sivusiteen repeämän vuoksi. Moision tilalle joukkueen nelospelaajksi on valittu Tatu Knuutila, jonka tulokset kesän Euroopan juniori GP:ssä ovat olleet erinomaiset.
____________________________________________________________________________
Alkulohkot
Lohko A: Englanti (1), Saksa (16), Espanja, Irlanti 

Lohko B: Egypti (2), Uusi Seelanti (15), Hong Kong, Ruotsi 

Lohko C: Ranska (3), Hollanti (14), Argentiina, Korea

Lohko D: Australia (4), Suomi (13), Kolumbia, Bermuda

Lohko E: Malesia (5), Pakistan (12), Tanska, Itävalta 

Lohko F: Intia (6), Etelä Afrikka (11), Kuwait, Unkari

Lohko G: Kanada (7), Meksiko (10), Skotlanti, Namibia

Lohko H: USA (8), Italia (9), Sveitsi, Ukraina

Suomen alkusarjan ottelut (Suomen aikaa):
Su 21.8. klo 19.00 Suomi – Kolumbia
Ma 22.8. klo 15.00 Suomi – Bermuda
Ti 23.8. klo 15.00 Suomi – Australia

Alkulohkojen jälkeen kunkin lohkon kaksi parasta pelaavat pudotuspeleissä sijoista 1-16. Lohkojen kolmosten ja nelosten osaksi jää pelit sijoista 17-32.
____________________________________________________________________________
Maailman ykkösen, Nick Matthew’n johtama Englannin joukkue on sijoitettu ykköseksi Saksan Paderbornissa 21-27.8.2011 pelattavissa joukkueiden MM-kilpailuissa. Suomi sijoitettiin 13:ksi ja kohtaa alkulohkossaan neljänneksi sijoitetun Australian sekä Kolumbian ja Bermudan.

Vuonna 2009 Tanskassa Odensessa järjestetyssä edellisessä MM-kilpailussa Suomi jäi USA:lle kärsityn karvaan alkulohkon tappion vuoksi 16 parhaan ulkopuolelle tippuen lopulta 19:ksi. Tänä vuonna Suomi tavoittelee ilman muuta paikkaa ensin 16 parhaan sakkiin ja pudotuspelivaiheessa vielä 12 parhaan maan joukkoon.

“Meillä oli pääsy 16 parhaan joukkoon käden ulottuvilla jo kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen joukkue on vahvistunut merkittävästi ja meidän pitäisi ilman muuta olla jo sijoitettukin 16 parhaan joukkoon, joten kyllä meillä kaikki mahdollisuudet on parantaa omaa sijoitustamme aika paljonkin”, joukkueen valmentaja Tomi Niinimäki ennakoi urakkaa.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja