Squashvalmentajan peruskurssilla hyvä ryhmä

Teksti Markku Hyrske, kurssin kouluttaja

Kauden ensimmäinen squashvalmentajan peruskurssi järjestettiin 4.-5.12.2010 Esport Centerissä ESRC:n organisoimana. Paikalla oli 15 innokasta kurssilaista: ESRC:stä 12, HSRC:stä Aurora ja Ilmari Vikström sekä SQ-88:sta Santtu Puurunen. Osanottajakaarti oli taustaltaan hyvä sekoitus niin iän, sukupuolen kuin kokemuksenkin suhteen.

Tapahtuma oli tarkoitettu erityisesti uusille valmentajille ja henkilöille, jotka haluavat lisää tietotaitoa aloittelevien lasten ja nuorten ohjauksesta. Kurssi on tason 1 squashvalmentajakoulutusosuus ja osa Suomen Squashliiton koulutusjärjestelmää. Kurssin on tarkoitus lisätä laatua seuratyössä ja antaa valmentajille intoa jatkuvaan itsensä kehittämiseen. Mainio esimerkki oli Sami Parikan intensiivinen panos. Hän on suht’ uusi squashkuvioissa, mutta sulkapallossa ammattivalmentaja.

Tapahtumasta pääosa oli toimintaa kentillä. Ensimmäisenä päivänä keskityttiin opetusmenetelmiin ja erityisesti peruslyönnin rakentamiseen ja siihen sopiviin drilleihin sekä rajoitettuihin peleihin. Taitavat pelaajat käyttivät ”huonompaa” kättä, jotta asennoituminen aloittelijan tilanteeseen konkretisoituu. Lisäksi käytiin läpi squashkentälle sopivia leikkejä ESRC:n junioripäällikön, Mannu Salmensaaren johdolla. Toisena päivänä kurssilaiset pitivät toisilleen opetustuokioita ja muutama ohjasi ESRC:n squashkoululaisia.

Keväällä järjestämme uuden kurssin, josta tiedotamme erikseen. Toivomme, että seurajohtajat ja valmentajat innostavat jäseniään mukaan!

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja