Saudi PSA World Open 2010

Tuominen ulos World Openin toisella kierroksella

ESRC:n Olli Tuominen hävisi maailmanmestaruuskilpailuiden toisella kierroksella Englannin Daryl Selbylle (PSA 13) suoraan kolmessa erässä: 4/11, 7/11, 6/11. Tuominen oli ottelussa jatkuvasti askeleen jäljessä, eikä varmasti pelannut englantilainen ollut yllätettävissä. ”Peli kulki kehnosti alusta alkaen, eikä parilla hyvällä pallorallilla voiteta kuin yksittäisiä pisteitä”, totesi Tuominen ottelun jälkeen.

________________________________________________________________________________________________
ESRC:n Olli Tuominen (PSA 21) on selvittänyt tiensä Saudi-Arabiassa pelattavan, 327500$:n maailmanmestaruuskilpailun 2. kierrokselle kukistamalla Egyptin Omar Abdel Azizsin (PSA 36) erin 3-1 (14/12, 6/11, 11/6, 11/8).

1. erä oli pitkä ja tasainen, mutta Tuominen onnistui voittamaan sen jatkopallojen jälkeen numeroin 14/12. 2. erässä egyptiläinen sai otteen pelistä heti erän alussa, eikä Tuominen pystynyt kuromaan eroa umpeen. Ottelua edettiin tasapistein aina 3. erän puoleen väliin asti, jolloin Tuominen saavutti turvallisen piste-eron tarkoilla tappolyönneillä ja vei erän 11/6. 4. erässä egyptiläinen taisteli kunniakkaasti viimeiseen palloralliin asti, mutta Tuominen oli jatkuvasti askeleen edellä. Liikuttava ja virheetön peli puuduttivat lopulta vastustajan, eikä Tuomisella ollut ongelmia viimeistellä erää itselleen numeroin 11/8. Näin ottelu Tuomiselle erin 3-1.

”Oli hieman vaikea ottelu heti alusta lähtien. En saanut rytmiä päälle ja olemus oli aavistuksen löysä. Hienoa, että ottelu tuli kuitenkin kotiin ja nyt voin keskittyä ylihuomiseen peliin Daryl Selbyä vastaan,” totesi Tuominen ottelun jälkeen.

Tuomisen pelit jatkuvat ylihuomenna ja vastaansa hän saa Englannin Daryl Selbyn (PSA 13).