Juniorien SM-kilpailut 27.-28.1.2007

Juniorien squashin SM-kisat pelattiin Tampereella 27.-28.1.2007. Paikalla oli 60 junioria, joista 24 ESRC:ta. Paikalla oli myös kaksi seuramme valmentajaa – Kari Laurikainen ja Matias Tuomi. Ohessa Karin ajatuksia tapahtumasta. Nyt kun kaikki seuramme toimihenkilöt mukaan lukien valmentajat, huoltajat sekä iloisen runsaslukuinen pelaajakaartimme ovat kotiutuneet, on aika katsastaa mitä Tampereen SM-kisoista jäi rakkojen lisäksi käteen. Valmentajana huomioni kiinnittyi tänä vuonna erityisen leveään tasoon. ESRC:n edustus oli paitsi laaja, myös tasokas niin tytöissä kuin pojissakin. Kehitystä on syntynyt eivätkä kisoissa irronneet hymyt tai tappion kyyneleet jättäneet mieleeni kuin toivoa. Pettymyksiltä ei vältytty mutta ne toivottavasti koettiin harjoitteluun kannustavana. Voitoista ja menestyksestä osattiin iloita myös kentän ulkopuolella. Mieltä lämmitti erityisesti huikea yhteishenki pelaajien välillä. Kentät eivät seisoneet hetkeäkään tyhjillään kun pelaajat, tutut ja vähemmän tutut, seurakaverit ja pahimmat vastustajat käyttivät joutohetkensä palloa lyöden ja toisiinsa tutustuen.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia on ehdottomasti kokeneempien pelaajien tuki vähemmän pelanneille. Moni ei itse tiedosta vetävänsä vääjäämättä mukanaan kahta – kolmea harjoittelutoveriaan kannustamalla ja neuvoja antamalla. Tämä mukana vetäminen tarkoittaa parhaimmillaan uusien pelaajien tuomista aina yhä lähemmäksi tasoa, jossa ikäluokkiemme huiput pelaavat. Oli myös positiivista huomata joidenkin omienkin ennakkoluulojen pettävän. Pelaajat mennessään toisistaan ohi pelillisesti ovat aina merkki harjoittelun kannattavuudesta ja luovat rehellistä ja tarpeellista kilpailua jopa seuran sisälle. Juteltuani useimpien läsnäolleiden valmentajien kanssa varmistui, että eri ikäluokkien voittajat ovat poikkeuksetta heitä, jotka harjoittelevat eniten. Pelkkä lahjakkus ei riitä kovin pitkälle.

Kokonaisuutena kisoista jäi minulle erittäin hyvä maku. Tapahtumana Tampereen kisat olivat pelaajille yksi hieno ja arvokas kokemus lisää, mutta valmentajalle ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua pelaajiin ja nähdä kuinka he selviävät kilpailutilanteesta. Kuten tiedämme, squash on peli. Paras harjoittelija ei aina ole välttämättä paras pelaaja. Tässäkin suhteessa seuramme runsaslukuisuus ja moninaisuus on rikkaus. Tästä on hyvä jatkaa ja asettaa tavoitteita tuleviin koitoksiin.

Kiitokset kaikille mukana olleille huoltojoukoille ja onnittelut tasapuolisesti tuoreille Suomen mestareille. Lämpimät onnittelut myös jokaiselle juniorille, joka lähti rohkeasti haastamaan maamme huippujen lisäksi itsensä. On hienoa työskennellä tällaisessa joukossa.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja