Hannu Haanpäästä jälleen ESRC:n golfmestari

Himoitusta golfmestaruudesta taistelivat lauantaina 7.8.2010 ennätysmäiset 22 ESRC:läistä, ja lisäksi mukana oli neljä muuta golffaria. Pelipaikkana oli jo perinteeksi muodostunut Pickala, tällä kertaa sen Forest-kenttä, joka olikin erinomaisessa kunnossa. Myös ilmojen haltija helli osallistujia leppoisalla 30 asteen poutasäällä.

Mestaruustaistoa ajatellen Hannu oli masentavan ylivoimainen ennakkosuosikki ainoana ensimmäisen tasoitusryhmän pelaajana. Muut singelipelaajat Vellu, Tuomo ja Pode olivat kuitenkin varteenotettavia haastajia, samoin kuin aina arvaamattomat Hessu ja Harri. Myös muissa noin kympin tasoituksella pelaavissa Tapsassa, Jussissa ja Joukossa oli aineksia mustiksi hevosiksi. Kisan kuluessa pelaajat eivät tienneet muiden kuin oman ryhmänsä pelaajien tuloksia, joten jännitystä riitti tuloslaskentaan asti. Poden mestaruushaaveet romahtivat jo reiälle 8, jolle kirjattiin yhdeksän lyöntiä, mutta muut 17 reikää Pode pelasi niin loistavasti, että saavutti neljännen sijan tuloksella 83 jääden vain 3 lyöntiä voittajasta. Vellu pelasi etuysin mainiosti 39 lyönnillä ja oli voiton syrjässä kiinni aina reiälle 15 asti, jonne hän sössi triplabogin; lopulta tuloskorttiin kirjattiin 82 ja kolmas sija. Harri oli vielä 15:nnellä reiällä piikkipaikalla, vain 5 lyöntiä yli parin, mutta hyytyi sitten bogitahtiin loppurei’ille päätyen tulokseen 81 ja kakkossijalle. Näin Hannu jälleen kerran vei mestaruuden tuloksella 80, vain yhden lyönnin marginaalilla. Mestaruus oli jo Hannun kahdeksas.

Naisten sarjassa oli tänä vuonna vain kolme osallistujaa, joten mitalisija oli jo etukäteen luvassa kaikille. Marssijärjestys oli varsin selvä heti alkureikien jälkeen: ESRC:n mestisten ensikertalainen Pia jyräsi selvään voittoon tasaisen varmalla pelillä. Yrsa ja Raila saivat tällä kertaa tyytyä himmeämpiin mitaleihin, mutta kaikki nauttivat hyvästä peliseurasta ja ”riittävän” lämpimästä säästä.

Juniorisarjassakin taso oli kovempi kuin koskaan aiemmin. Sarjan voitti Kristian, joka venyi pelaamaan kolme lyöntiä alle tasoituksensa, eli 88 lyöntiä brutto, joka oikeutti yleisessäkin sarjassa kuudenteen sijaan.

Pistebogisarjan tulokset olivat myös historiallisen kovat. Peräti kahdeksan osallistujaa pelasi tasoitukseensa tai paremmin. Parhaat pisteet, 39, pelasivat Kristian ja Harri, joista jälkimmäinen voitti alemman tasoituksen perusteella. Lähimmäs lippua -kisan voitti Jouko tuloksella 5,6 m ja pisin avaus -kisan Vellu tuloksella 257 metriä.

ESRC:n mestaruus, miehet, tasoitukseton lyöntipeli: