Elina Kononen ESRC:n pelaajaksi

Elina KononenSquashin hallitseva Suomen mestari, naisten ammattilaislistan (WISPA) sijalla nro 247 oleva Elina Kononen on allekirjoittanut sopimuksen ESRC:n kanssa. Elina tulee vahvistamaan seuramme naisten ykkösjoukkuetta merkittävästi. ESRC toivottaa Elinan mitä lämpimimmin tervetulleeksi seuraamme! Elina liittyy samalla ESRC:n valmentajakaartiin ja aloittaa valmentamisen seurassamme tulevalla kaudella.

Elina kertoo tähänastisesta squashurastaan:
”Aloitin squashin pelaamisen 12-vuotiaana Squash Kuopion monitoimimiehen ja ystäväni Topi Askosen innostamana. Kopissa on siis tullut vietettyä jo 12 vuotta. Ensimmäinen kisa on aina ikimuistoinen, siitä on edelleen muistona Topin kaapissa jo hieman kulahtanut Jaffapullo. Muutto pääkaupunkiseudulle 13-vuotiaana merkitsi paitsi isoa elämänmuutosta myös seuran vaihtoa HSRC:iin, joka on ollut kotiseurani näihin päiviin asti. Jo junioriaikoina minussa syttyi kilpailuvietti, ehkä niiden jaffapullojen inspiroimana, ja monet kotimaan ja Euroopan kaupungit ovat tulleet harrastuksen ansiosta tutuiksi.

Pääsin ensimmäistä kertaa mukaan aikuisten joukkueiden EM-kisoihin 16-vuotiaana. Tuolloin kisat pelattiin Englannin Nottinghamissa ja muistan maininneeni että olisipa hienoa kun olisi näin tunnelmallinen kotihalli. Elämän polut veivätkin minut neljä vuotta myöhemmin opiskelemaan ja pelaamaan juuri Nottinghamiin. Siellä osallistuin paikalliseen liigaan ja muihin kisoihin ja sain tilaisuuden tutustua brittiläisten kehittyneeseen lajitietouteen. Asuin myös puoli vuotta Espanjassa ja senkin Euroopan kolkan squashkulttuuri tuli tutuksi.

Kisauralle on mahtunut tietysti sekä hyviä että vähemmän ilahduttavia hetkiä. Junioriaikoina niitä ikimuistoisimpia hetkiä olivat Suomen mestaruudet eri ikäluokissa, muutamat mitalit Euroopan juniorikiertueella sekä edustukset sekä nuorten että aikuisten joukkueiden EM-kisoissa. Uralla on ollut hienoja hetkiä senkin jälkeen, kun kasvoin ulos juniorin kengistä: päällimmäisinä tuore Suomen mestaruus yleisessä luokassa ja liigajoukkueiden mestaruudet sekä Suomessa että Espanjassa. Wispa-kisat ovat toistaiseksi jääneet vähäisiksi, mutta ne ovat tarjonneet hienon mahdollisuuden kurkistaa ammattilaisten maailmaan. Lisää kansainvälisiä tuulahduksia ovat tuoneet jo kahdeksat aikuisten joukkueiden EM-kisat ja useat Suomi-Ruotsi -maaottelut.

Lähitulevaisuudessa aion edelleen yhdistää opiskelun ja squashin ja molemmissa minulla on tavoitteeni. Squashin osalta haluan kehittyä sekä pelaajana että valmennuspuolella ja uskon että ESRC on hyvä seura näiden tavoitteiden toteuttamiseen. Rakas lajimme on jo nyt antanut minulle paljon kokemuksia, opetuksia sekä ystäviä ja odotan mielenkiinnolla tulevaa kautta ja uusia tuulia”.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja