ESRC perusti Squashakatemian ja Squashkoulun

Suomen suurin squashseura Espoo Squash Rackets Club r.y. (ESRC) aloittaa 1.8.2010 Squashakatemian ja Squashkoulun.

Squashakatemia keskittyy 9-19 -vuotiaiden juniorien valmentamiseen sekä nais- ja miesvalmennukseen. Painopiste on juniorivalmennuksessa. Juniorit jakaantuvat kolmeen tasoon; harrastaja-,kilpa- ja eliittiryhmiin. Toiminta jakaantuu tekniikka- ja peliharjoituksiin sekä fysiikka- ja mentaaliharjoituksiin.

Squashkoulu keskittyy 3-8 -vuotiaiden juniorien opettamiseen. Toiminta painottuu 3-5 -vuotiailla mikroilla leikkeihin sekä motoristen taitojen kehittämiseen unohtamatta mailankäytön alkeita. 6-8 -vuotiaat minit ja kilpaminit painottavat harjoituksissa jo squashin tekniikkaa unohtamatta leikinomaisuutta. Squashkoulun johtajana aloittaa ESRC:n junioripäällikkö Marja-Leena Salmensaari.

ESRC, joka on toiminut Espoossa jo vuodesta 1978 on kasvanut vahvalla juniorityöllään lähes 400 pelaajan seuraksi. Ainoana squashseurana Suomessa sen jäsenistöstä yli puolet on junioreita. Viimeiset kolme vuotta on ollut erityistä kasvun aikaa. Syynä siihen on loistavasti itsensä läpilyönyt ”Koululaisprojekti”. Luokka kerrallaan pääsevät espoolaiset alakoulujen oppilaat tutustumaan squashiin 4-5 valmentajan opastuksella. Uudet pienemmät juniorimailat sekä softpallo ovat madaltaneet aloittamiskynnystä ja tehneet squashista todellisen haastajan perinteisesti suositulle sulkapallolle. Osallistuminen koululaisprojektiin on maksutonta kouluille ja palaute on ollut pelkästään kiittävää. Kaudella 2009-2010 Esport Centerissä kävi 1463 alakoulun oppilasta, joista 50 aloitti pelaamisen seurassa.

Mukaantuloa squashiin on myös madaltanut lajin kustannukset. Perinteisesti mailapelejä pidetään varsin kalliina lajeina. ESRC:n junioreille aiheutuvat kustannukset vaihtelevat Squashkoulun 200-400€ /vuosi ja Squashakatemian 450-950€:n välillä/vuosi. Seuran juniorit voivat lisäksi pelata squashia Esport Centerissä maksutta vaikka joka päivä vapailla kentillä. Tästä on kiittäminen ymmärtäväistä halliyrittäjää.

Seurana ESRC on vahva kaikilla osa-alueilla. Seuran miesten I-joukkue Olli Tuomisen (maailmanlistan 25.) ja Matias Tuomen (maailmanlistan 188.) johtamina voitti SM-kultaa 2010. Seuran naisten I-joukkue tuli pronssille. Naisten puolellakin tulevaisuus näyttää erittäin lupaavalta. Maajoukkueporttejakin jo kolkutteleva Emilia Soini on vasta 14-vuotias samaten kuin ikätoverinsa Emilia Korhonen. Kun tulevalle kaudelle saadaan vielä takaisin kaksi maajoukkuetason pelaajaa: Thaimaassa opiskellut Pia Ojala sekä jalkaleikkauksista kuntoutuva Laura Aalto-Setälä, on naisiltakin lupa odottaa hyvää menestystä tulevalla kaudella 2010-2011. ESRC pelaa SM-liigaa kuudella mies- ja kolmella naisjoukkueella.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja