ESRC:n golfmestaruuskisat 2008, tulokset

16. perinteiset ESRC:n golfmestaruuskisat pelattiin aurinkoisena lauantaina elokuussa 2008 Siuntiossa Pickala Seaside –kentällä. Mukana oli 26 golfaria, joista 17 taisteli ESRC:n mestaruudesta – uusi osallistujaennätys siis saavutettiin! Kisojen järjestelyistä vastasivat pääosin Hessu ja Harri, mutta monet muutkin osallistujat kantoivat kortensa kekoon avun tai palkintojen muodossa.

Ennakkoasetelmissa Hannu Haanpää oli kiistaton ennakkosuosikki tasoituksellaan 3,6. Ykköshaastajiin kuuluivat singelipelaajat Vellu Passinen ja Tuomo Pohjamies, mutta myös tuloskorttejaan pihtailleen Pode Kelan sekä usein tiukoissa paikoissa venyvän Tapsa Korpeisen uskottiin olevan mahdollisia yllättäjiä. Mustina hevosina spekuloitiin vanhoja sotaratsuja Hessu Hassista ja Jykä Vuolaa, jotka saatuaan hengen päälle saattoivat yltää varsinaiseen kiitolaukkaan myös golfkentällä.

Mestaruustaisto huipentuikin samassa ryhmässä pelanneiden Hannun ja Tuomon välille niin, että ratkaisu saatiin vasta viimeisellä reiällä, Seasiden 18:nnella, joka on pieneen alamäkeen pelattava 130-metrinen par-3-väylä. Jos reikä olisi mennyt tasan, Tuomo olisi voittanut, koska hänen viimeisen 9 reiän tulokset olivat paremmat kuin Hannulla. Tuomo pelasikin 18:lle varman par’in päätyen kokonaistulokseen 81, mutta Hannu osoitti rautaiset kilpailuhermonsa upottamalla pitkähkön birdieputin ja viemällä mestaruuden Tuomon nenän edestä vaivaisella yhden lyönnin erolla, tuloksella 80.

Muut 90:n alittajat olivat Pode (84), Harri (85), Tapsa (86), Vellu (88) ja Janne L. (89).

Naisten sarjan voiton vei Tiina ja juniorien voiton Rasmus – ei hullummin Koivun perheeltä.

Pistebogisarjassa ylivoimaisen voiton vei myös Rasmus, ja toiseksi tuli ex-jäsenenä mukana ollut Arttu Mentula.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja