German Junior Open 2010

Saksan Münchenissä pelattavassa German Junior Openissa (15-18.4) ovat mukana Tommi Ekholm, Tatu Knuutila, Ilmari Vikström, Jaakko Vähämaa, Emilia Soini, Aurora Vikström, Emilia Korhonen ja huoltajina Lars Ekholm ja Jussi Vikström. Kisapäiviä on takana jo kolme.


Ensimmäisenä päivänä pelaamassa olivat Tatu Knuutila, P19-sarjassa ja Ilmari Vikström, P17-sarjassa. Molemmat tiesivät, että ottelut tulisivat olemaan kovia. Ensimmäinen suomalaismatsi oli Ilmarin ja espanjalaisen Viktor Manuel Regueran välinen mittelö. Ottelu päättyi Ilmarin 0-3 tappioon. Erät olivat alussa melko tasaisia, mutta sitten ne venyivät vastustajalle. ”Tein liian paljon turhia virheitä enkä saanut kaveria kunnolla liikkeelle”, kommentoi Ilmari matsin jälkeen. ”Olen kuitenkin tyytyväinen että pysyin terävänä matsin aikana”, lisäsi Ilmari.

Tatu Knuutila, joka on vasta toista kertaa mukana P19-sarjassa, sai vastaansa Hollannin kakkosen: Tim Van Der Pluijmin. Ottelu päättyi erittäin tasaisen väännön jälkeen tiukkaan 2-3 tappioon. Tatu oli johdossa kolmannen erän jälkeen ja tilanne näytti valoisalta. Tatu kuitenkin menetti peliotteensa ja päästi vastustajan taas mukaan peliin. ”Suoraan sanoen, alkoi kolmannen erän jälkeen voitto pelottaa. En enää luottanut peliini ja virheitä tuli lisää”, kommentoi Knuutila.

Suurinta mielenkiintoa matkaan ja sen jatkoon toi tulivuorenpurkaus Islannissa. Kaikki kolme tyttöä ja huoltaja Jussi Vikström, joiden oli määrä saapua poikia myöhemmin, pääsivät lähes tulkoon viimeisellä koneella pois Helsinki-Vantaalta. Esim. suurin osa englantilaisista joutui jättämään kisat väliin. Jatkoa ajatellen ongelmia voi tuottaa se, että lentoliikenne ei toimi sunnuntainakaan. Näyttää siis uhkaavasti siltä, että kössijoukkue saapuu kotiin vasta ensi viikon puolella. Huomiseksi on luvattu kuitenkin, tulivuorenpurkauksista huolimatta, monta jännittävää matsia.

Toisena päivänä
kaikki suomalaiset pääsivät tositoimiin. Kilpailu pelattiin nyt kahdella hallilla. Ensimmäisenä pelasivat alle 17-vuotiaat pojat.

Ilmari hävisi ranskalaiselle Marc Escolanille suoraan kolmessa erässä. Jaakko voitti sveitsiläisen Michael Shpakovin varmoin ottein 3-0. Ensimmäinen erä meni haparoiden, mutta matsin edetessä Jaakko pääsi hallitsemaan. Tommi taas pelasi tiukemman matsin voittaen tanskalaisen Christian Steffensenin 3-2. Tässäkin pelissä alku oli erittäin hataraa ja tanskalainen vei kaksi ensimmäistä erää suhteellisen helposti. Tämän jälkeen Tommi kuitenkin sisuuntui ja vei kolme viimeistä erää.

Seuraavaksi P19-sarjassa pelaava Tatu pelasi sveitsiläistä Leon Kochia vastaan. Peli oli alusta asti Tatun hallintaa ja ottelu päättyikin selvästi 3-0.

Kolmas ryhmä oli alle 15-vuotiaiden tyttöjen kokoonpano, jossa Emilia Soini voitti Nadin Peisterin suuremmitta ongelmitta 3-0. Samaa linjaa jatkoi myös Aurora, joka taas voitti Jacqueline Peychärin samaten 3-0. Emilia Korhonen puolestaan joutui tiukemman väännön eteen Kate Gadolan kanssa. Ottelu oli tasaista vääntöä molemmin puolin mutta valitettavasti Emilia hävisi viidennessä erässä 11-7.

Pelit jatkuivat vielä Tatulla, Jaakolla ja Tommilla iltapäivällä. Jaakko sai vastaansa toisella kierroksella 4. sijoitetun Tsekin Martin Svecin. Ottelu päättyi tsekkiläisen hyväksi 3-1. Tommi taas pelasi toisella kierroksella belgialaista Lowie Brabantsia vastaan. Tommi ei kyennyt kahdessa ensimmäisessä erässä murtamaan vastustajansa peliä, mutta kolmannessa erässä Tommilla oli eräpallo, jota hän ei kuitenkaan voittanut. Ottelu siis belgialaiselle 3-0.

Vielä oli Tatulla yksi peli jäljellä. Platen toisella kierroksella hän pelasi israelilaista Liad Harea vastaan. Ottelu käynnistyi Tatulta hyvin, mutta toisessa erässä peli alkoi takkuilla ja sen Tatu hävisi 11-8. Seuraavat erät Tatu vei kuitenkin hallitusti ja näin ottelu Tatulle.

Hyvä päivä suomalaisten osalta ja huomisesta odotetaan entistä parempaa. Tulivuorenpurkauksista vielä sen verran, että melkein 100% varmuudella Suomen joukkue saapuu kotiin vasta tiistaina. Monet muut pelaajat eivät kuitenkaan ole tietoisia ongelmasta, ei ainakaan tänään, ja kotimatka heille voi venyä vielä pidemmäksi.

Kolmantena päivänä parhaimmasta suomalaismenestyksestä vastasi Emilia Soini, joka voitti Tsekin Karolina Holinkovan välierissä 3-1. ”Olin alussa hermostunut ja tein tyhmiä virheitä. Sitten sain kuitenkin pelistä kiinni ja lyönnit alkoivat kulkea”, totesi Soini. Aikaisemmin päivällä oli Aurora Vikström hävinnyt 1-3 Holinkovalle. Soini oli taas voittanut Kate Gadolan puolivälierissä suoraan kolmessa erässä. Emilia Korhonen puolestaan voitti päivän ensimmäisen ottelunsa Sveitsin Nadia Pfisteriä vastaan 3-0. Illan ottelussa Korhonen kuitenkin hävisi tiukan taistelun jälkeen Itävallan Jacqueline Peychärille 3-2.

Pojillakin oli rankka päivä. Ensiksi pelasi Tommi hollantilaista Roshan Bharosia vastaan. Matsi päättyi hollantilaisen hyväksi 3-0. Jaakko pelasi Saksan ykköstä, Sven Lemmermannia vastaan. Peli oli tiukka, mutta Jaakko ei kyennyt venymään aivan loppuun asti, joten ottelu Lemmermannille myös 3-0. Tatu pelasi vain yhden matsin tänään – svetsiläistä Marco Graziottia vastaan. Tatu esitti hyviä otteita pelin aikana, mutta Graziotti oli parempi. Lopputulos oli sveitsiläiselle 3-1. Ilmari taas pelasi Itävallan Florian Maderia vastaan. Lähes tulkoon koko peli oli Ilmarin hallintaa ja se päättyikin Ilmarille 3-0. ”Paljon parempaa peliä kuin aikaisemmin turnauksessa”, kommentoi Ilmari.

Illalla Tommi ja Jaakko joutuivat valitettavaan tilanteeseen joutuen pelaamaan toisiaan vastaan. Tasaväkinen ottelu taipui tällä kertaa Jaakolle neljännessä erässä. Ottelu siis Jaakolle 3-1. Valmiiksikin pitkä päivä sai kuitenkin jatkoa, kun Jaakko ja Ilmari pelasivat illalla molemmat vielä yhdet ottelut. Ilmarille tuli vastaan Saksan Jens Hennes. Peli oli vuorotellen molempien pelaajien hallinnassa ja se venyikin viidenteen erään, jossa saksalainen kuitenkin voitti ottelun 3-2. Jaakko taas pelasi päivän jo kolmannen ottelunsa unkarilaista Arthur Muranyi Csörsziä vastaan. Hyväkuntoinen Jaakko ei antanut päivän urakan häiritä peliään vaan voitti ottelun suoraan kolmessa erässä.

Finaalipäivä
Emilia Soini hävisi tämänpäiväisen finaaliottelunsa Kristyna Alexovaa vastaan erin 3-0. ”Kaveri löi liian pahoja lyöntejä ja jouduin alakynteen. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen kilpailuni tulokseen”, iloitsi Soini. Saavutus on historiallinen, sillä kukaan muu suomalainen juniori-tyttö ei ole yltänyt Super Series­-tason kilpailussa edes kolmen joukkoon. Palkintorahojakin tuli kokonaiset 70 euroa, mikä miellytti nuorta Soinia.

Neljä muutakin suomalaista pelasi vielä tänään. Emilia Korhonen ja Tatu voittivat matsinsa suoraan kolmessa erässä. Aurora ja Tommi taas hävisivät ottelunsa 3-0.

Päivällä ehti vielä pari finaalia katsoa, mutta sitten oli pakko rientää juna-asemalle. Sieltä n. kuuden tunnin junamatka Münchenistä Hampuriin, ja sieltä vielä kaksi tuntia Travemündeen. Sitten vielä Finnlinesillä n. 30 tuntia Helsinkiin. Kokonaismatkaa kertyy siis yhteensä 38 tuntia kahden ja puolen tunnin lentomatkan sijasta. Laiva on kuitenkin ihan mukava matkustusväline, joten matkaväsymys jäänee pieneksi.

Lopullinen fiilis kilpailusta on kuitenkin jokaisella pelaajalla hyvä ja kotimatka tulee olemaan ikimuistoinen. Loppujen lopuksi suomalaiset pääsivät hyvän organisoinnin ansiosta suhteellisen helposti kotiin. Monet muut maat ovat edelleen kisapaikalla miettimässä kotiintuloaan.

Terveisin Tommi ”Teurastaja” Ekholm (ps. lempinimi Jarkin keksimä)

Tarkemmat ottelutulokset squash.fi:n tulospalvelussa.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja