Hannu Haanpää ESRC:n golfmestariksi vuonna 2009 – 7. kerran!

Seuran golfmestaruus vuonna 2009 ratkaistiin 1.8. Pickalan Park-kentällä loistavassa säässä. Mestaruuden tasoituksettomassa lyöntipelissä vei Hannu Haanpää 82 lyönnillä. Mestaruus oli jo Hannun seitsemäs.

ESRC:n golfmestiksiin osallistui tällä kertaa 17 pelaajaa, joista varsinaista pokaalia tavoitteli tänä vuonna 15 pelaajaa. Mestaruus ratkaistaan armotta tasoituksettomalla lyöntipelillä, joten kisoissa saa pelata aika tavalla tosissaan menestyäkseen. Tosikkomaisuudesta kentällä tosin ei ollut tietoakaan, aurinko paistoi, helle helli ja kenttä oli loistavassa kunnossa.

Mestaruustaisto oli tiukkaa vielä 9 reiän jälkeen, jolloin Tapsa Korpeinen oli vielä tahdissa kaksi lyöntiä yli parin. Viimeisessä ryhmässä pelannut Hannu oli parisen lyöntiä jäljessä ja yllätysmahdollisuus roikkui vielä ilmassa. Kuitenkin Hannun kunto ja hermo pitivät loppuysillä. Hessu Hassinen, Harri Pohja ja Tapio Korpeinen olivat tarjota vielä vastusta, mutta Hessu jäi loppujen lopuksi kaksi lyöntiä ja Harri ja Tapsa kolme lyöntiä mestarista. Hessu päätyi hopealle (84 lyöntiä), Harri pronssille (85) ja Tapsa neljänneksi (85).

Pistebogey-sarjassa jaettiin myös sijoja. Voittajaksi suoriutui tällä kertaa viime vuonna voittaneen pikkuveljensä Rasmuksen suureksi riemuksi Kasper Koivu. Kasper upotti vaikeimmalla reiällä hienon birdien ja kuittasi kuusi pistettä, jolla vedettiin ratkaiseva kaula haastajiin. Lopputulos kesän pohjat 40 pistettä. Toiseksi tässä sarjassa Hessu Hassinen (39 p.) ja kolmanneksi Tuomo Niemi (36 p.) ja neljänneksi Rasmus Koivu (35 p.)

Naisten sarja ratkaistiin pistebogey-pelinä ja sen voitti Tiina Koivu 27 pisteellä. Nina Saari jäi toiseksi 25 pinnalla.

Kisojen järjestelyistä vastasivat Harri, Hessu ja Tapsa sekä tulospalvelupuolella ahkeroi Janne Laitala. Kisabanketti päättyi huhujen mukaan sunnuntain pikkutunneilla jossain satamakaupungin anniskelulaitoksessa, joten virtaa kovakuntoisimmilla golffareilla riitti enemmän kuin kellon ympäri.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja