”Case Swedish Open squash 09” Ruotsin Linköpingissä

Suomalaisilla oli vahva edustus yli 250 pelaajan kilpailuissa Ruotsin Lindköpingissä 5.-8.2.2009. Kisat ovat euroopan yhdet isoimmista ja miesten kilpailussa palkintosumma oli
60000 USD. Miesten kilpailun voitti Englannin Nick Matthew (PSA9), joka sai luovutusvoiton Egyptin Karim Darwisista (PSA1) nilkan loukkaantumisen takia. Suomalaisten menestyjät olivat Tommi Ekholm (P17 kulta), Tomi Niinimäki (MA kulta) ja Saara Valtola (NV kulta) sekä Heikki Kononen (MV hopea)
0061.JPG

ESRC.n porukasta mukana olivat lisäksi; Kristian ja Juhani Rautiainen, Juha Saarentaus, Matias Tuomi sekä Jarkki Jaakkola.

Kuvassa maailman nro 1 Egyptin Karim Darwish ja Jarkki! Karim oli erittäin kiinnostunut Suomesta ja ESRC:ta.
022.JPG

Kiinnostuksensa ilmaisivat myös nuori (vasta 18 vuotias) Mohamed el Shorbagy (PSA30) ja Omar Mosaad (PSA22), jotka olivatkin matkalla Mikkelin Savcor-kisaan.
0151.JPG
Nuori egyptiläinen esitti aivan huikeita otteita ja eteni semifinaaleihin voittaen itseään ylempinä olevia pelaajia ja kaikki alle 30 minuutissa. Vasta maanmies Darwish näytti nuorelle egyptiläiselle ”kaapin paikan”!

Myös naiset pelasivat omat kisansa – ”Zack Swedish Women Open”. Kisan voitti Tanskan Lina Hansen, joka finaalissa kukisti 3-0 Englannin 19-vuotiaan Victoria Lustin. Naisten Valio-luokan voitti siis MiSQ:n Saara Valtola hienolla pelillä!
0121.JPG020.JPG

Kisat pelattiin kolmella hallilla. Lasikenttä oli pystytetty kaupungin urheilukeskuksen salibandykentälle. Katsomoon mahtui reilut 700 ihmistä ja tunnelma oli sen mukainen!
Alla olevassa kuvassa myös yksi pelaajapari pääsi pelaamaan lasikentällä PSA ja Wispa pelaajien lisäksi – nimittäin sarjaa M45/50 pääsponsori ja kukas muu kuin Juha ”Staussi” Saarentaus (tappio Staussille 0-3)
0081.JPG0101.JPGcase_cup_20090209_067_juha_saarentaus.JPG

Kisabanketti kokosi myös lähes kaikki pelaajat sekä lukuisan joukon squashin ystäviä yhteen. Myös suomalaiset olivat lähes kaikki paikalla!
001.JPG0161.JPG0181.JPG
0191.JPG

Uusia tuttavuuksia solmittiin myös lukuisia. Kuvassa Kristian Rautiainen ja miesten valion voittanut Ruotsin Christian Drankeberg (joka kukisti finaalissa HSRC:n Heikki Konosen 3-0)