ESRC:n kauden avauksen liigaraportit 28.9.2019

Uusi liigakausi käynnistyi lauantaina 28.9.2019 Espoo Squash Rackets Clubin osalta peräti 11 joukkueen voimin! Myös kausilla 2011-2012 ja 2012-2013 on ESRC:llä ollut liigassa mukana 11 joukkuetta, mutta tällä kaudella tehdään uusi ennätys miesten joukkueiden määrässä, kun joukkueita on kaikkiaan seitsemän kolmella eri sarjatasolla.

Miesten lippulaivana jatkaa viime kaudella mestaruuden SM-sarjassa jälleen voittanut ESRC I. ESRC II pelaa I divisioonan A-lohkossa ja loput viisi joukkuetta pelaavat II divisioonan eri lohkoissa. Naisten puolellakin joukkueiden määrää lisättiin yhdellä viime kaudesta. SM-sarjassa jatkaa viime kauden tapaan ESRC I ja I divisioonassa ESRC:tä edustaa kolme joukkuetta.

ESRC I, vasemmalta Marja Vainio, Lilli Kronlund, Pia Ojala, Riikka Piekäinen

Julkaisemme tässä joukkueiden lähettämiä raportteja kuvien kera sitä mukaa, kun niitä saamme. Tuloslinkki Squashliiton sivustolle ja sieltä klikkailujen jälkeen Club Lockeriin, josta löytyy tarkat, ottelukohtaiset tulokset löytyy tästä.

Naisten ykkösen kauden avaus Talihallissa

ESRC:n naisten ykkösjengin SM-liigakausi käynnistyi Talihallissa otteluilla HSRC:tä ja Porin Squash Nallejen kakkosjoukkuetta vastaan. Joukkuessa pelasivat äitiysvapaalta palaava Pia Ojala, Lilli Kronlund sekä Riikka Piekäinen ja Marja Vainio, jotka kumpikin tekivät näin paluun kilpakentille loukkaantumisen ja leikkauksen jäljiltä.

HSRC oli odotetun kova voittaen ottelun 3-0, mutta Pia esitti loistavia otteita Milla Uusitaloa vastaan haastaen tämän aina ottelunpalloon asti. Millalla oli vaikeuksia lukea Pian kovaa, matalaa linjalyöntiä ja hyviä katkoja. Neljännen erän livettyä ottelupallon jälkeen kuitenkin Millalle, tämä nosti tasoa vielä pykälän viidenteen erään ja vei voiton 3-2.  Maarit Ekholm vei voiton Lilliä vastaan 3-0, mutta mistään läpihuutojutusta ei ollut kyse, vaan Lilli oli hyvin mukana pelissä ja napsi pisteitä sekä hyökkäyksillä etukentälle että hyvän mittaisilla lyönneillä takakulmiin. Ykköspelaajien ottelussa Riikka sai vastaansa Henrietta Huuhkan, joka vei ottelun 3-0. Erälukemat 11-6, 13-11, 11-7 kertovat kuitenkin, että Riikan kisakunto on jo löytymässä!

Nalleja edustivat Jemina Stengård, Saimi Seilo ja Stella Wiman. Kolmospelaajien ottelussa Pia vei nautiskellen selvän 3-0 voiton Stellasta. Ykkösten ottelussa Marja sai tehdä kunnolla töitä ennakkoluulottomasti pelanneen Jeminan kanssa, ja päästi kolmannen erän jatkopalloille. Pienestä haparoinnista huolimatta ottelu Marjalle 3-0. Riikka viimeisteli joukkueen 3-0-voiton peittoamalla kerta kerralta peliään parantavan, superlupaavan Saimin suoraan kolmessa erässä.

Kaikki selvisivät ehjinä ja hyvällä tuulella liigastartista, ja seuraavaa kierrosta odotellaan jo voitonnälkäisinä. Tulokset Squashliiton sivustolla ja Club Lockerissa.

Raportoi kapteeni Marja

ESRC:n divarinaisten Porin reissu kolmen joukkueen ja kahden auton taktiikalla

Vasemmalta SquNa II, ESRC II, ESRC III, ESRC IV, TSK ja HSK II

ESRC II:n osalta raportoi varakapteeni-Emilia

Joukkue, eli Tiina Koivu, Yrsa Serén ja Emilia Kostiainen pääsi lähtemään lähes aikataulun mukaisesti matkaan siitäkin huolimatta, että varakapteeni Emilialta putosi pelikenkä matkan varrelle ja sitä piti lähteä etsimään. Kenkä löytyi onneksi ja matka sai varsinaisesti alkaa.

Perille Porin urheilutalolle päästiin hyvissä ajoin. Oli aikaa tutustua kenttiin ja lämmitellä hyvin pelejä varten. Pelit SquNaa vastaan aloitti voitokkaasti naftaliinista kaivettu vanhus (eli Yrsa :-)). Voitto SquNan 3. pelaajasta 3-0. Emilia hoiteli 1. pelin varmaan tapaan ja jätti Tiinalle helpon tehtävän pelata vapautuneesti. Voitto Squash Nalleista 3-0.

Sen jälkeen oli pitkä odottelu ennen seuraavia pelejä. Seuraavalla kierroksella vastassa oli saman seuran joukkue ESRC III. Yrsa aloitti pelit, mutta joutui taipumaan 3-1 ESRC:n lupaavalle junnulle Sennille.
Seuraavana oli Emilian vuoro pelata tutuksi käynyttä vastustajaa Morgania vastaan. Peli Emilialle 3-0. Tiina sai vastaansa Aadan, joka on myös ESRC:n lupaava juniori. Tiina taisteli 3-0 voiton. Täydet pisteet ESRC II:lle ja kausi on alkanut.

Paluumatkalla söimme paljon karkkia. Erityinen kiitos kuskillemme Jounille!

ESRC III:n osalta raportoivat Aada ja Senni

Kolmosjoukkueessa pelasivat ekalla kierroksella Morgan Xiao-Berglund, Aada Borgström sekä Senni Salonen. Ensimmäisenä vastaan asettui ESRC IV.  Kolmosten pelissä liigadebytantit Senni ja Honne pääsivät ottamaan mittaa toisistaan. Ensimmäinen erä meni selkeästi Sennille lukemin 11-3, mutta tilanne kääntyi Honnen hyväksi erävoitoin 3-1. Seuraavaksi kentälle ryntäsivät Morgan ja Raila. Peli Railalle 3-0, vaikka Morgan taisteli sisukkaasti. ”Kolmas erä jäi harmittamaan minua”, kommentoi Morgan.

Aadan ottelu oli Kaisua vastaan. Ensimmäiset kaksi erää menivät selkeästi Kaisulle, mutta Aada nousi hienosti vieden lopulta kaksi erää. Viimeisessä erässä Aadan peli meni täysin sekaisin ja peli päättyi Kaisun hyväksi 3-2. ”Viimeinen erä jäi pahasti hampaankoloon, koska en osannut pelata silloin ollenkaan”, kommentoi Aada.

Päivän toiset pelit olivat ESRC II:sta vastaan. Ensimmäisenä kentälle menivät Senni ja Yrsa. Ensimmäinen erä meni tiukasti Yrsalle, mutta Senni pelasti tilanteen viemällä kaikki loput erät. Ensimmäinen liigavoitto Sennille! Morgan pelasi Emiliaa vastaan. Peli sujui Morganin mukaan ihan hyvin, vaikka Emilia voittikin Morganin 3-0. ”Ensimmäinen ja toinen erä olivat todella tiukkoja, mutta viimeinen erä meni osaltani todella nopeasti ja huonosti. Myös kipeä jalka haittasi peliäni”, raportoi Morgan. Viimeisenä kentälle pääsivät Aada ja Tiina. Pelin vei Tiina lukemin 3-0. Aadan peli ei sujunut kovin hyvin, sillä edellinen viisieräinen matsi painoi jaloissa, sekä virheitä tuli tehtyä paljon.

Fiilis ensimmäisen liigakierroksen jälkeen on oikein hyvä, mutta väsynyt. Erityiset kiitokset Huittisten ABC:n kokille, ruoka oli erittäin hyvää!

ESRC IV:n osalta raportoi kapteeni-Honne

ESRC:n uusin joukkue, ESRC IV aloitti liigauransa tänään Porissa. ESRC IV -joukkueessa pelasivat tänä viikonloppuna ensikertalaiset Kaisu Anttila ja Honne Syväniemi sekä kokenut konkari Raila Luhtala

Ensimmäisenä vastassa oli oman seuran ESRC III. Honne hävisi ensimmäisen erän Senniä vastaan, mutta otti lopulta liigauransa ensimmäisessä pelissä voiton erin 3-1! Näin 1-0 johto ESRC:n IV-joukkueelle. Seuraavaksi Raila otti varman 3-0 voiton Morganista. Kakkospelaajien pelissä Kaisu kohtasi Aadan. Ensimmäiset kaksi erää Kaisu pelasi erinomaisesti  ja peli oli 2-0. Seuraaviin eriin Aada paransi peliään ja lopulta tiukkojen vääntöjen jälkeen, viides erä ratkaisi voittajan. Viidennen erän Kaisu hoiti kotiin ja näin ESRC IV joukkue pelasi 3-0 voiton. Myös Kaisu otti liigauransa  ensimmäisessä pelissään ensimmäisen voittonsa! Hienoa!

Seuraavana vuorossa oli Tampereen TSK:n joukkue ja ensimmäisenä Honne kohtasi Anna Wallin. Kummatkin pelasivat hyvin ja oli paljon hyviä, pitkiä palloja, mutta Anna voitti ottelun lopulta erin 3-0. Seuraavana kentälle astelivat Kaisu ja Minna Mäkelä. Erät olivat tosi tasaisia, mutta Kaisu onnistui lopulta voittamaan erin 3-1. Viimeisenä oli vuorossa Raila Tampereen ykköspelaajaa Heidi Ylikoskea vastaan. Raila voitti ensimmäiset kaksi erää taitavalla pelillään. Kolmas erä, jossa Heidi osoitti omaavansa erittäin kylmät pelihermot oli erittäin tiukka ja Heidi vei voiton 16-14. Raila halusi ottaa kierroksesta kaiken irti ja pelistä tuli tiukka viisieräinen. Lopulta vanhan konkarin kokemus ja taito toivat Railalle voiton 3-2. Tampereen joukkuetta vastaan ESRC IV joukkue pelasi 2-1.

Ensimmäinen liiga kierros Porissa oli erittäin mukava ja onnistunut. Kiitokset järjestäjille! Uudelle joukkueelle tämä oli hieno avaus tulevalle kaudelle! :-)

Tulokset Squashliiton sivustolla ja Club Lockerissa.

ESRC M7 kotikierros Kivenlahdessa

ESRC M7 aloitti squashliigauransa kotikierroksella Kivenlahdessa. Järjestelyt tuottivat päänvaivaa, kun kellään meistä ei ollut liigakokemusta. Pari viikkoa ennen vielä selvisi, että myös MetStonella on samaan aikaan kotikierros Kivenlahdessa. Päädyimme pelaamaan peräkkäin. C-lohko aloitti 10:00 ja me jatkoimme B-lohkoa 13:00.

Juha K:n toipuessa olkapääleikkauksesta ja Markuksen juhlista lähdimme joukkueella Juha Saarentaus (ainoa rankattu Markuksen lisäksi), Eero Soralahti, Jokke Majander ja Janne Laitanen (kuvassa oikealta vasemmalle). Ensimmäiseksi vastaan tuli LSQ Jyväskylästä vain kolmella pelaajalla, joten aloitimme 3. ja 1. pelaajien otteluilla. LSQ:n nuori ykköspelaaja oli liian kova pala Juhalle. Jokke pyristeli 3. pelaajaa vastaan johtaen ensimmäistä ja kolmatta erää pitkälle, mutta entisen A-luokan pelaajan lyöntien tarkkuus oli liikaa ja tästäkin tuli 3-0 tappio. Eero aloitti lupaavasti erävoitolla, vaikka pohjevamman takia pelirutiinin puute näkyi. Loputkin erät olivat tiukkoja, mutta päättyivät LSQ:lle. Hävisimme siis 1-3.

Toinen vastustaja oli KSQ II Kouvolasta. He olivat liikkeellä junnujoukkueella 14-18-vuotiaita, joista yksi oli tyttö. Jokke aloitti pelaamalla 14-vuotiasta 3-pelaajaa vastaan. Hän oli kova hakemaan. Ensimmäinen erä katkesi vasta viidennellä eräpallolla 13-11. Toisessa Jokke oli jo 8-10 tappiolla, mutta voitti 12-10. Kolmas erä meni sitten helpommalla 11-2. Janne sai vastaansa tytön ja voitti ottelun melko kivuttomasti. 1. ja 2. pelaajina olivat 17-18-vuotiaat pojat. Eero taisteli tiukasti, mutta hävisi 3-0 tiukkojen erien jälkeen. Juha sai yliotteen ykköspelaajasta ja voitti 3-1. KSQ siis voitettiin 3-1 ja koko päivä meni 4-4.

Raportoi kapteeni-Jokke

ESRC IV kauden avaus Myyrmäessä II-divarin D-lohkossa

ESRC IV, vasemmalta Kalle, Tuomo, Kristian, Tapio ja Vesa

IV-joukkue aloitti liigan Myyrmäessä uudella vahvistetulla kokoonpanolla. Viimevuotisten Karl-Kristian Högströmin, Vesa Kylmälän ja Tapio Arimon lisäksi joukkueessa nyt mukana Tuomo Pohjamies ja ESP:stä napattu Kristian Ulfves. Kovaa tulosta oli siis odotettavissa, mutta vähän toisin kuitenkin kävi.

Ensin vastassa oli HSRC, joka oli kyllä liikkeellä kovatasoisella kokoonpanolla. Pelit olivat hyviä ja tiukkoja. Kolme matseista päättyi kirvelevään 2-3 tappioon. HSRC vei pisteet tästä 0-4. Seuraavana vastassa oli Porin Nallejen väsyttämät myyrmäkeläiset. Heistä ei juuri vastusta ollut. Ainoastaan Tapio joutui 4. paikalla vähän tekemään hommia. Otteluvoitto 4-0. Seuraavalla kierroksella sitten HSRC:n vieraaksi Merihakaan…

Raportoi kapteeni-Kalle

ESRC V – kauden avaus Turussa lauantaina 28.9.2019

ESRC:n toisen divisioonan A-lohkon ESRV V -liigajoukkue aloitti kauden tänä vuonna Manhattan Sport Centerissä Turussa. Vastassa olivat isäntäjoukkue Turun TSSq III sekä Lahdesta LahtiSq II. Heti saavuttuamme paikalle emme kuitenkaan päässeet kentille taistelemaan. Ensin oli vuorossa tuomarointi. Ottelut pelattiin yhteensä neljällä kentällä, mutta yhtä kohtaamista kahden joukkueen välillä aina kahdella kentällä kerrallaan. Koska pelaajia on joukkueissa tänä vuonna taas neljä, pelattiin siis näillä kahdella kentällä kaksi ottelukierrosta. Ensin pelasivat vastakkain joukkueiden kolmospelaajat yhdellä kentällä ja joukkueiden nelospelaajat toisella. Sen jälkeen ykköset ja kakkoset. Sama ottelujärjestys säilyi koko liigakierroksen ajan. Meidän joukkueessa edusti tällä kertaa paikalla neljä Alberto Somoano, paikalla kolme Tapio Koivu, paikalla kaksi Juha Liimatainen ja paikalla yksi Alexander Brink. Pelipaikat oli jaettu ranking-sijoituksen perusteella.

Oli hyvä saada tuomarointi pois päiväjärjestyksestä heti alkuun. Näin pääsimme sen jälkeen keskittymään täysin voimin omiin otteluihin. Haittapuolena oli kuitenkin se, että lämmittely jäi vähemmälle, koska tuomaroinnin jälkeen siirryttiin miltei heti kentille ottelemaan.

Ensin meillä oli vastassa TSSq III. Tämän hävisimme 1-3. Meistä ainoana ottelunsa voittanut oli Juha. Hän pelasi Samuli Eloa vastaan ja vei voiton erin 3-1. Erät olivat tiukkoja, varsinkin viimeinen. Tämä päättyi Juhan voittoon 12-10. Tapella (Tapio Koivu) oli kovaa vääntöä Juha Söderströmiä vastaan, mutta hän joutui lopulta antautumaan erin 2-3. Alberto pelasi Tino Turtoa vastaan. Kotikenttälainen vei voiton 3-0. Myös ykkösten peli päättyi turkulaisten voittoon. Tom Söderström oli Alexia vahvempi ja voitti 3-0. Isäntäjoukkue vei siis voiton pistein 3-1.

Pian ensimmäisten pelien jälkeen alkoivat jo seuraavat. Nopeasti pientä palkkaria naamaan ja takaisin kentille. Tällä kertaa vastassa oli LahtiSq II. Meistä aloittivat Tape ja Alberto. Vastaan asettuivat Tanja Turkia ja Jarkko Lyytikkä. Hienolla tekniikalla pelaava Tanja vei yhden erän neljästä, loput kuuluivat Tapelle. Alberto pelasi hyvää squashia ja oli jo pisteen päästä voitosta, kun Jarkko onnistui kääntämään pelin. Ottelu 3-2 Jarkolle. Kakkospaikalla pelannut Juha vei tuttuun tapaan voiton kotiin, 3-0. Hänellä oli vastassa Timo Palo. Tilanne kolmen pelin jälkeen oli siis ESRC V 2, LahtiSq II 1. Alex antoi kaikkensa Mikko Purhosta vastaan, mutta Mikon hienoa perustekniikkaa ja raskaita lyöntejä vastaan hän oli voimaton. Mikko vei voiton 3-0. Lopputulokseksi tuli siis 2-2. Voitto kuului silti meille, koska erävoittoja oli meillä enemmän :-)

Kauden avaus oli ESRC V-joukkueelle varsin positiivinen. Heikon viime kauden jälkeen voitto heti ensimmäisellä kierroksella tuntui hyvältä. Tästä on hyvä jatkaa. Ensi kerralla pelataan tutussa ympäristössä Esport Centerissä ja toivomme kotikenttäedun tuovan meille vielä parempia tuloksia.

Raportoi varakapteeni-Alex

ESRC:n miehet liigakärkeen SM-sarjassa

Miesten ykkösjoukkueen kausi jatkui heti Euro Cupin jälkeisenä viikonloppuna ensimmäisellä liigakierroksella Mikkelissä. Joukkue lähti Espoosta ytimekkäällä nelihenkisellä joukkueella (Jaakko, Tatu, Kristian, Matias) metsästämään pisteitä uudistuneessa liigassa, jossa runkosarjan pistemäärä määrittää mestarin. Toisin sanoen jokainen piste tai pistemenetys voi loppupeleissä olla ratkaiseva.

Ensimmäisessä ottelussa ESRC kohtasi JSK:n. JSK on kesän aikana kokenut kovia menetyksiä Äijästen veljesten ollessa pois kokoonpanosta (Miko Yhdysvalloissa ja Jami pitkäaikaisloukkaantunut) Juha Raumolinin vielä parannellessa polveaan leikkauksen jäljiltä. Tilalle on suurella rahalla hankittu Intian tuliainen Mahesh Mangaonkar, joka ei (ESRC:n onneksi) viisumiongelmien takia vielä päässyt kentälle ensimmäisellä liigakierroksella.

Ottelusta muodostui melko yksipuolinen usean JSK:n pelaajan ollessa jo valmiiksi hävinnyt pelinsä henkisesti. Janne Koskelin haastoi kuitenkin pirteästi Jaakkoa ensimmäisessä erässä. Tämän jälkeen Jaakko vähensi virheitään eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Tatu juoksutti Venäjän poikaa Shilovia varmasti ja Kristian ja Matias voittivat erittäin helposti ottelunsa.  Hyvä alku siis peleihin.

Toiseen otteluun vastaan tuli aina vahva ja ikinuori Mikkelin kotijoukkue. Tatu pelasi syksyn parasta peliään ja taputteli komeasti 3-0 voiton entisestä Suomen mestarista Olle Poutiaisesta viihdyttävässä ottelussa. Kristian aloitti rauhallisesti joka erän Tuomas Häkkistä vastaan, mutta kaasutteli loppuerästä ohi melko rutiinilla. Matias sai vastaansa kotimaassa voittoputkessa porskuttaneen Aleksi Leskisen. Tasaisista palloista huolimatta voittajasta ei ollut epäselvyyttä ja peli Matiakselle 3-0. Viimeisessä ottelussa Jaakko sai vastaansa lastensa squash-harrastuksesta itsekin piristyneen Erno Teitin. Jaakolla oli pelissä isoja käynnistysongelmia. Erno oli kuin juna raiteillaan Jaakon taistellessa sekä Ernon, tuomarin että  itsensä kanssa. Voitto siitä siis Mikkeliin, mutta otteluvoitot ESRC:lle 3-1.

Ensimmäiseltä kierrokselta tuomisina kelvolliset 7/8 pistettä ja jaettu johtopaikka Kouvolan kanssa. Seuraava kierros on jaettu ja ESRC suuntaa KSQ:n kotiluolaan, Kouvolan lennättäessä paikalle kotimaan ja ulkomaan tähtösensä ESRC:n mestaruusjunaa pysäyttämään.

Mikkelin järjestelyistä kotijoukkueelle kiitosta. Kolmen kentän pelisysteemi toimi hienosti, kun kaikki neljä ottelua pelataan peräkkäin samalla kentällä. Ehtii hyvin katsomaan oman joukkueensa kaikki pelit ja tunnelma paranee.

Myös pelien jälkeiset yhteisruokailut oli mukavasti järjestetty keskustan ravintolaan. 3/6 joukkuetta paikalla. Takaisin kotiin päästiin 12 tunnin päivän päätteeksi kello 20.