WMSqC tulokset – Juha Saarentaus (M50 sijat 43-44)

Tutustuminen peliympäristöön alkoi jo lauantaina 18.10. harjoitusottelulla LahtiSq:n Kumpulaisen Riston kanssa. Pelasimme iltapäivällä Squash Headquarters hallilla, joka oli jääkylmä. Otimme vielä toisen harjoitusmatsin sunnuntaina 19.10. aamulla samassa paikassa. Vaikutelma kentistä jäi aika epävarmaksi, koska pallo kuoli takanurkkiin lähes varmasti, kunhan se sinne lyötiin.

1. Pelipäivä maanantaina 20.10.

Karsintakierros

Juha Saarentaus [FIN] – [NZL] John De Ruiter 9-6 5-9 9-6 9-4

juhakarsinta.jpg
Ensimmäinen ottelu pelattiin aamulla klo 10:00 Football hallilla. Menin paikalle jo 8:30 ja pääsin lämittelemään ja tutustumaan kenttään. Onneksi kentät olivat selvästi lämpimämmät ja pallo eli varsin lupaavasti. Pallo myös nousi pehmeästä lattiasti mukavasti eli ehtimisen kanssa ei tulisi ongelmia. Matsi alkoi tasaisena ja pääsin hallitsemaan 1. erää. Toisessa erässä paikallisen klubin uusiseelantilainen vastustaja pisti uutta vaihdetta päälle ja olinkin äkkiä altavastaajana. Kolmannessa erässä keskityin kuitenkin hyvin omaan peliini ja survoin palloa takanurkkiin sekä välillä boasteja, jotka putosivat hyvin listan päälle. Vastustaja hyytyi tarpeeksi ja siis ottelu kotiin 3-1. Olin kuitenkin käyttänyt peliin melkoisen latauksen ja järkytyksekseni huomasin, että 1. varsinainen pelikierroksen peli on jo samana iltana klo 18:00.

1. kierros (sijat 1-64)

Juha Saarentaus [FIN] – [NZL] Graeme Armishaw 6-9 9-1 4-9 1-9

juha1kierros.jpg

Lähdin otteluun luottavaisin mielin ja sainkin vastustajan hyvin liikkeelle 1. erässä, joka hoitui kotiin mukavan tuntuisesti. Seuraavassa erässä tulikin sitten vastaan kokeneen pelaajan kyvyt, kun edelleen paikallisen klubin uusiseelantilainen rekkakuski luki heikot kohtani ja alkoi pommittaa niitä. Kaverin lyönnit olivart tarkkoja erityisesti etunurkissa. Jouduin juoksumieheksi ja olin aika valmista kauraa jo kolmannessa erässä. Aamun matsi painoi myös jaloissa. Vastustajalla oli onni päästä suoraan kaavioon eli hän pelasi 1. otteluaan. Tosin oli noussut töihin jo klo 3 aamulla. Kohtalona oli siis siirtyä pelaamaan plate otteluita sijoista 33-64.

2. pelipäivä tiistaina 21.10.

Kevin Wilkinson [NZL] – [FIN] Juha Saarentaus 0-9 9-5 7-9 9-7 7-9

juhaplate1kierros.jpgjuha_saarentaus_voitto.jpg

Ensimmäinen plate ottelu sujui ankaran puristamisen merkeissä. Vastassa oli iltapäivällä taas uusiseelantilainen, tällä kertaa eteläsaaren pohjoisosasta kotoisin oleva herrasmies. Peli pelattiin Squashways hallilla, joka oli viihtyisä ja kentät hyvin kotimaisen tuntuisia. Sain 1. erässä hyvän vauhdin päälle ja kaveri puistelikin päätään. Toisessa erässä hän kuitenkin jo lämpeni ja veikin sen selkeällä peruspelillä. Omat lyöntini jäivät keskikenttään ja taisi siinä tulla muutan kerran melko ylimielisiä yrityksiäkin. Kolmas erä oli tasainen ja nousin jo 1-4 tappioasemasta voittoon, kun keskityin pitämään pallon hengissä ja pääosin takanurkissa. Neljäs erä meni toisin päin kun johtoasemani kääntyikin kaverille voitoiksi. Jalat painoivat jo melkoisesti. Viides erä oli kaiken kaikkiaan tasainen, tosin pääsin alussa vähän niskan päälle. Ratkaisu jäi kuitenkin tiukaksi ja sain puristaa ihan kaikkeni, että selvisin jatkoon eli pelaamaan sijoista 33-48.

3. pelipäivä keskiviikko 21.10.

Juha Saarentaus [FIN] – [NZL] Gary Monk 0-9 1-9 3-9

juhaplate2kierros.jpg

Neljäs kisamatsi toi vastaan selvästi paremman uusiseelantilaisen, joka oli myös paikallisia. Peli pelattiin iltapäivällä Christchurch klubilla, joka oli kisojen pääpaikka. Edelliset matsit painoivat vähän jaloissa, mutta tuskin olisin saanut kaverilta erääkään tuoreemmillakaan koivilla. Pallo tuli vastaan tosi rivakasti ja se pysyi aika lailla rystryseinässä kiinni, kunnes vedin sen peltiin tai kaveri sai painostettua itselleen stopparipaikan oikeaan etunurkkaan. Pelit jatkuivat siis tämän jälkeen Special platessa eli sijoista 41-48.

4. pelipäivä torstaina 22.10.

Robert Ian Allison [AUS] – [FIN] Juha Saarentaus 7-9 9-10 0-9

juhaplate3kierros.jpg

Torstain matsi oli jo aamupäivällä ja olin vähän huolissani siitä, lähteekö kipeäksi hakattu kroppa liikkeelle ollenkaan. Vastustajana oli nyt australialainen kaveri, joka oli myös saanut hyvin kyytiä aikaisemmissa otteluissa. Sain pelin melko hyvin haltuun 1. erässä joka oli kyllä tulokseltaa tasainen. Toinen erä oli sitten ratkaiseva, kun nousin 6-8 asemasta erävoittoon useiden pallojen jälkeen. Kolmannessa erässä vastustaja ei enää löytänyt pelivirettä ja pääsin siis jatkamaan sijoista 41-44. Samaa reittiä oli kulkeneet myös Jarkki ja Jammu eli olimme seuraavan australialaisvastustajani kanssa selvittämässä välejämme sijoista 41-44.

5. pelipäivä perjantaina 23.10.

Juha Saarentaus [FIN] – [AUS] Ian White 9-4 9-3 7-9 5-9 7-9

juhaplate4kierros.jpgjuha_saarentaus_tappio.jpg

Perjantain matsi jäi sitten viimeiseksi näissä kisoissa. Vastassa oli nättiä peliä pelaaja aussi, joka oli kuitenkin selvästi hidas varsinkin rystypuolen takanurkasta. Sain pallon hyvin sinne kahdessa ensimmäisessä erässä ja myös pikkuboastit putosivat hyvin. Kolmas erä toi kuitenkin taas vastaan vastustajien pelikokemuksen. Kaveri oli lukenut pelini ja alkoi erän puolivälin jälkeen pelaamaan varmasti samalla kun itse sorruin virheisiin ja yliyritykseenkin. Erät 3 ja 4 menivät sitten eteläiselle pallonpuoliskolle. Vastustaja oli pulassa krammpiensa kanssa, mutta samoin oli oma kroppa aivan valmista kauraa. Viimeinen erä oli tasainen ja voiton avaimiakin tarjottiin, mutta fysiikka ei riittänyt. Lopputuloksena siis sijat 43-44.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja