ESRC:n joukkueiden liigakierrosraportit 19. ja 20.11.2016

ssqllogoMarraskuisena viikonloppuna pääsivät kaikki ESRC:n kymmenen liigajoukkuetta squashkentille tositoimiin. Muille kyseessä oli toinen pelipäivä tällä kaudella, mutta naisten SM-sarjassa ESRC I ja ESRC II pääsivät liigavauhtiin vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Sekä miesten että naisten SM-sarja pelattiin sunnuntaina 20.11., kun muut sarjat pelattiin 19.11. eli tavalliseen tapaan lauantaina.

ESRC:n miesten III-joukkue isännöi kierrosta Esportissa. Ennen pelien alkua saatiin kaikki seitsemän joukkuetta komeaan yhteiskuvaan:

miesten_3_ja_muut_esportissa_19112016_500px

ESRC III yhteensä 27 squashtaistelijan hyvässä seurassa!

Lue tästä joukkueiden kierrosraportteja. Niitä lisätään sitä mukaa, kun raportteja ja kuvia saapuu.

Täydelliset ottelutulokset ja sarjatilanteet löydät Squashliiton liigasivuilta.

ESRC:n miesten ykkösjoukkueen SM-sarjaottelut 20.11.

Tämän liigakierroksen suurin yllätys nähtiin kenties jo ennen kierroksen alkua, kun liigapeleille pyhitetty lauantai näytti kalenterissa tyhjää ja sunnuntai puolestaan kehotti navigoimaan Turkuun. Ainakin osalle joukkueesta tämä oli squashhistorian ensimmäinen sunnuntainen SM-liigakierros. Turun miehistön loistavalla panoksella se saatiin kuitenkin hoidettua mallikkaasti, vaikkakin ennakoidulta yleisöryntäykseltä tällä kertaa jokseenkin vältyttiin.

Matiaksen ollessa valloittamassa maailmaa, lähdettiin matkaan kokoonpanolla: Jaakko, Tatu, Hendrik, Janne. Vastassa olivat kotijoukkue TSSq ja Mikkelin Squash.

Turkua vastaan ESRC:n pelaajat toisensa jälkeen naputtelivat taululle selvät lukemat ja napsivat hienot 3-0 voitot. Jaakko sen sijaan joutui tiukoille ykköspelaajan pestissään ikinuorta Anssi Määttästä vastaan, voittaen ottelun kuitenkin lopulta 3-1. Yhteispottina voitoista Turkua vastaan kilahti kirstuun 4 pistettä.

Ennen sunnuntain kierrosta sarjataulukkoa johtanutta Mikkelin Squashia vastaan oli odotettavissa tiukempaa taistoa. Tatu ja Janne hoitivat pelinsä varmalla otteella 3-0 tuloksin Marko Suistomaata ja Oskari Valtolaa vastaan. Sen sijaan Jaakko ja Hendrik noudattivat hieman pidempää kaavaa. Hendrik taisteli aerodynaamisessa asussaan Markus Vanhasen kanssa, mutta Markuksen pelottavan tarkat stopparit ja juoksuttava pelikuvio oli liikaa Saksan vahvistuksellemme. Jaakko väänsi viisieräisen Erno Teitin kanssa ja poistui lopulta boksista voittajana. Mikkeliläisistä saatiin näin ollen puristettua kolmen pisteen arvoisesti mehua.

Kokonaissaldoksi muodostui 7 pistettä tarjolla olleista kahdeksasta. ESRC:n ykkösjoukkue majailee Turun liigakierroksen jälkeen sarjataulukon toisella sijalla 11 pisteellä, SM-sarjaa johtavan JSK:n perässä (13 pistettä). Kokonaisuutena kelpo kierros joukkueelta ja tulevaisuudessa kiiltävä mestaruuspokaali on jälleen tänäkin vuonna tälle joukkueelle realistisen kova tavoite.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Jaakko

Naisten SM-sarjan ensitahdit kaudella 2016-2017

Naisten SM-sarja avattiin tänä vuonna Helsingissä ja vasta sunnuntaina 20.11. Tänäkin vuonna ESRC:llä on kaksi SM-sarjajoukkuetta, ESRC I & II. ESRC I:ssä pelasivat Birgit Coufal, Sanna Koivumäki ja HSK:sta lainalle saatu Meeri Särkkä. ESRC II:ssa pelasivat Marja Vainio, Riikka Piekäinen, Pia Ojala ja Katariina Berggren. Joukkueissa on mukava sekoitus nuoruuden intoa ja kokemuksen tuomaa syvää rintaääntä!

naisten_1_ja_2_20112016_500px

ESRC I avasi kautensa SM-sarjaan palannutta Oulun joukkuetta vastaan. Sanna ja Birgit hoitelivat omat pelinsä 3-0 moninaisten vaiheiden jälkeen, mm. Sanna päätti laitataklata itsensä melkein sairaalakuntoon. Meeri, joka pääsi tekemään debyytin niin SM-sarjassa kuin ESRC:n paidassa, sai vastaansa kivikovan Eeva-Maria Vuolon ja hyvän tsempin jälkeen Meeri joutui taipumaan 3-0. Kuitenkin tärkeä voitto ensimmäisestä matsista 2-1 ja arvokkaat pisteet kotiin.

Seuraavassa ottelussa päästiin pelaamaan viime vuoden finaalin uusinta HSRC:n kanssa. Ensimmäisessä matsissa Meeri haastoi Aurora Vikströmin: hyvän esityksen jälkeen voitto Auroralle 3-0, mutta Meeriltä kuitenkin positiivinen avaus SM-sarjassa! Seuraavaksi Birgit pelasi Koskisen Riinan kanssa ja Riinan pirteän alun jälkeen Birgit oli jo 2-0 häviöllä. Birgit kaivoi kuitenkin kaikki kikkakolmosensa pöytään ja käänsi ottelun lopulta 3-2 voitoksi! Ottelu ratkesi siis kakkospelaajien väännössä. Siellä Sanna ei tällä kertaa juossut seinää päin ja pelasi todella pirteän ottelun Hetta Huuhkan kanssa. Sanna joutui taipumaan viidennessä erässä 3-2. Pisteet jäivät Helsinkiin HSRC:lle 2-1, mutta naisilta kuitenkin upeaa taistelua.

ESRC II pääsi heti kovaan kyytiin järjestäjä HSRC:n kanssa. Ykköspelaajien ottelussa Marja oli kovassa kyydissä Riina Koskista vastaan: 0-3. ESRC:n kakkosjoukkueen tasaisuudesta kertoo muun muassa se, että Riikka pelasi Henrietta Huuhkan kanssa kaikki erät 11-7. Paluun liigakentille tässä ottelussa teki Katariina, joka nappasi erän Maarit Ekholmilta! Ottelu päättyi kuitenkin HSRC:n 3-0 voittoon.

Seuraavaksi ESRC II pääsi pelaamaan aina vaarallista Mikkelin joukkuetta vastaan. Tässäkin pelissä nähtiin comeback, nyt Pia Ojalan osalta, kun häntä vastaan asettui Saara Vanhanen: Riikka voitti omassa pelissä Susanna Vanhasen 3-1, mutta Pia hävisi Saaralle ja Marja Jutta Tuunaselle 3-0, joten pisteet matkasivat Mikkeliin 1-2.

Viimeisessä ottelussa vastaan asettui myös ESRC I:stä vastaan pelannut Oulu. Marja otti 3-0 voiton Saana Valasmasta ja Pia voitti Iida Takaluoman 3-0. Riikka väänsi vielä lopuksi Milla Uusitalon kanssa viisieräisen ottelun, mutta ottelu kääntyi nuorelle oululaiselle. Joukkueen omien sanojen mukaan yli puolet kauden tavoitteista on jo saavutettu, mutta kuitenkin nälkä kasvaa syödessä ja ensi kierroksella ollaan jo aivan eri tasolla haastamassa muita!

Kiitos HSRC:lle kierroksen järjestämisestä ja seuraavan kerran jatketaan 10.12 kotikierroksen merkeissä!

Petteri Revon kuvia

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi ESRC I:n kapteeni, Sanna

ESRC III 1 DIV A-lohko kotikierroksella – toinen pelikierros 19.11.2016 Esportissa

ESRC III:lla oli vuorossa kotikenttäkierros Esportissa. Normaaliin tapaan kapteeni Harry sai tehdä täyden päivätyön kasatakseen koko joukkueen pelejä varten. Tällä kertaa kapu itse oli telakalla, mutta mukaan saatiin Elias, Marko, Tuomo ja neljännen pelipaikan matseja jakaneet Juha/Basse. Esportissa oli täysi kuhina jo 10.30 ja leppoisan yhteiskuvan jälkeen ryhdyttiin tositoimiin! Ensimmäinen haaste oli pärjätä kentällä 9 ilman valoja, kun valokatkaisija oli rikki. Lu pelasti liigapelit kun otti junnutreenit pimeälle kentälle ja matsit saatiin pelattua alakentällä 1, kiitos Lu!

Juha ”Liima – Robocop” Liimatainen aloitti päivän pelit Senators Farmin Jan Särkiniemeä vastaan hyvin: tiukan ottelun jälkeen tulos kuitenkin kirjattiin 1-3. Kolmosten pelissä Tuomo sai vastaansa takavuosien junnumestarin Pyry Poikolaisen: tasaisen matsin tulos kirjattiin 0-3. Tuomo oli joka erässä erävoitossa kiinni, mutta Pyry kaivoi jostain aina ”egyptiläisen” syötönvastauksen suoraan nikkiin ja siinä oli vaikea sitten pyristellä. Marko ja Elias joutuivat tunnustamaan Kenneth Wennströmin ja Nuutti Ruokankaan paremmiksi selkeästi 0-3. Jäätävä herätys siis tänä launtaina, tulos 0-4 Senators Farmia vastaan.

esrc_3_basse_1_250pxesrc_3_basse_2_250px

”Basse is back” – hieno voitto pitkän paussin jälkeen.

Eikun leuka rintaan ja JSK II:n kimppuun. Pientä huolenaihetta syntyi jo aamulla, kun valioluokan pelaaja Ville Karsikas saapui hallille JSK-tiimissä, tarvitseeko JSK todella näin järeät tykit ESRC III:sta vastaan? Ei tarvinnut, mutta se ei paljoa lohduttanut. Basse teki paluun kössikentille 10 kuukauden paussin jälkeen ja aloitti pelit. Hyvin aloittikin, JSK:n Timo Montell sai huomata, että vastassa on tarkkaa peliä pelaava tuntematon kaveri ja Basse sai kuin saikin pelin juuri katkaistua 11-9 3. erässä ennen omaa aerobista katkeamistaan! Tuomo pelasi taas hyvän pelin Eemeli Hautasta vastaan, mutta ensimmäisen erän voitto vei parhaat paukut ja Eemeli otti pelin kotiin, 1-3. Elias sai sitten vastaansa ”Venäjän karhun” Aleksandr Shilovin ja pyristeli hyvin vastaan, mutta Aleksandr oli vielä liian nopea tällä kertaa: 0-3. Viimeisessä ottelussa Marko joutui kokeneen Raimo Ylirannan myllyyn ja tuli kentältä pois 0-3 hävinneenä.

esrc_3_elkku_1_250pxesrc_3_elkku_2_250px

Eliaksen tyylinäyte ”Venäjän karhua” vastaan.

esrc_3_marko-raimo_1_250pxesrc_3_marko-raimo_2_250px

Marko vastaan Raimo. Oikealla selkeä ”stroke” Markolle.

Tällä kertaa siis lunta tupaan, kapteeni kiittää uhrautuvasti ja pilke silmäkulmassa pelannutta miehistöä. Seuraava kierros on Turun Manhattanilla 10.12. ja vastassa uudestaan JSK II ja HSRC.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Harry

Naisten V-joukkue emännöimässä muiden ESRC-joukkueiden kanssa 1-divaria Talihallissa 19.11.2016

V-joukkueen kokoonpanoon oltiin tällä kertaa saatu mukaan vuosien takainen tähti Laura Aalto-Setälä, hieman taukoa pitänyt Julia Fenghong ja vasta lajista innostunut Emilia Kostiainen. Tällä joukkueella lähdettiin haastamaan ESRC:n III-joukkue sekä Kouvolan joukkue. Ensimmäisenä peliurakkansa aloitti Julia ESRC:n IV-joukkueen Yrsa Seréniä vastaan. Peli venyi viiden erän kamppailuksi, ja lopulta Yrsa taisteli voiton itselleen. Seuraavana pelasi Emilia, joka korkean rankinginsa puolesta pelasi ykköspaikkaa. Vastaan tuli Raila Luhtala, joka kovien lyöntiensä ansiosta vei selvän voiton. Viimeisenä kentälle asteli Laura, joka varmoin ottein otti voiton Anni Lehikoisesta. ESRC V – ESRC III 1-2.

naisten_esrc_v_19112016_500px

Toisella kierroksella Julia kohtasi Kouvolan Heidi Salmen, josta Heidi nappasi 3-0 voiton. Emilia pelasi Kouvolan Johanna Salmea vastaan, josta niin ikään Kouvola nappasi 3-0 voiton. Jälleen kerran Laura pelasti joukkueen voittamalla Kouvolan Tanja Turkian, 3-0. ESRC V – KSQ 1-2. Takana siis upeita pelejä ja hyviä kokemuksia jokaiselle joukkueen jäsenelle!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Emilia

Miesten V-joukkueen kotikierros Kivenlahdessa

ESRC V oli isäntänä II-divarin B-lohkon liigakierroksella. Pelit pelattiin merellisessä Kivenlahti Squashissa. Vastassa oli ensin HSRC III:n jengi, jolta odotuksena oli ottaa jopa voitto, sekä MetStone II, jolta ei ajateltu pisteitä juuri meille heruvan.

Vaikka V-jengissä on 11 kivenkovaa pelaajaa mukana, oli matkojen ja sairastumisten takia pelaavan kokoonpanon kasaan saaminen hiuskarvan varassa. Onneksi Eikka ei ollut karannut viikonlopuksi minnekään ja nostettiin varamiehistöstä pelaajaksi. Eikka osoittautuikin sitten päivän taistelijaksi. Pelaava kokoonpano oli Karl-Kristian Högström, Jouko Järvi, Eino Vaarala ja Risto Välimäki.

miesten_esrc_v_19112016_500px

Ripalla oli vastassa ensin HSRC III:n suomenkreikkalainen Vasilis Bardis. Vasenkätinen vastustaja aiheutti päänvaivaa. Ensimmäisen erän Ripa vei, mutta sitten katosi pelirytmi ja loput meni vastustajalle. Tappio 3-1.

Eikalla aamun ensimmäinen vastustaja oli HSRC III:n Timo Laitinen. 1-3 tappio, mistä ei Eikan mielestä ollut paljon kerrottavaa. ”Koko peli hidasta ja laiskaa kävelyä kentällä. Omia helppoja virheitä aivan liikaa”, kuvaili Eikka peliä. Maila oli kuulemma menossa myyntiin tämän pelin jälkeen.

Jokella vastaan asettui vanha tuttu, HSRC:n Jyrki Wahlstedt. Jokke pitäytyi kovassa lyöntipelissä ja jätti kikkailut pois. Tämä tuottikin Jyrkille hankaluuksia – voitto suoraan kolmessa erässä, 3-0.

Kallella vastassa oli Timo Tulonen joka on tunnettu stoppareistaan ja matalista boasteistaan. Oma peli oli laiskaa ja etukentälle liikkuminen – mistä pisteitä olisi saanut haettua – ei tarpeeksi terävää. Tappio 0-3 ja ottelu HSRC III:stä vastaan 1-3.

MetStone II ottelussa Ripalla oli vastassa Harri Kivi-Koskinen, joka tunnetusti osaa pelata. Tappio suoraan 0-3. ”Hieman harmittaa oma surkea pelitaso, koska Harrin kanssa olisi voinut kyllä pelata pidempäänkin”, totesi Ripa.

Eikan toinen peli oli MetStone II:n Kari Hautalaa vastaan. Vaikka tappio tuli 1-3, oli Eikan pelihurmos suorastaan eeppistä. Eikka nappasi kaikkien yllätykseksi ensimmäisen erän. Vastustaja taisi saada herätyksen, kun Eikalla oli toisessa erässä useita eräpalloja ja erä päättyi Karille vasta 13-15. Kolmannessa erässäkin Eikka otti erän alussa hyvä kaulan, mutta sitten Karin pelirutiini ja parempi kunto alkoi tuottaa tulosta ja peli lähti kääntymään Karille. ”Jalka toimi ja äkkiä oli mielessä kaikki mitä Topias on kertonut ja kaikki tuntui onnistuvan”, kommentoi Eikka tätä mahtavaa taistelua jälkeenpäin.

Joken toisessa matsissa olikin sitten jo ”piru irti”. Samaan koppiin sattui Jari Puumala, ranking MB 56. ”Alussa tunsin, että jalkani olivat menopäällä ja päänikin oli ihan selkeä ja päätin jatkaa kovalla peruslyöntilinjalla. Nyt kuitenkin Jari ammattimiehenä palautteli niin vaikeita takanurkkia yhdistettyinä vaikeisiin syöttöihin, että jouduin yrittämään pakkovoittoja”, kommentoi Jokke peliä. Jari selvästi parempana vei pisteet MetStonelle.

Kallella vastassa toisessa ottelussa oli Iiro Stubin. Iiro on vanha tuttu ja taitava pelaaja. Nyt ei kuitenkaan Iirolla ollut pää mukana pelissä ja liikkuminenkin halutonta. Huonollakin pelillä Kallelle irtosi 3-0 voitto ja ottelu MetStone II:sta vastaan siis myös 1-3.

Pisteitä ei tältä kierrokselta saatu ehkä sitä määrää mitä lähdettiin hakemaan. Tunnelma Kivenlahden hallilla oli kuitenkin loistava ja kaikki nauttivat pelaamisesta. Kiitokset vielä Jokelle arvokkaasta avusta pelien organisoinnissa!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Kalle

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja