Kolmannet Kuukausiskabat 20.12.2014

Joulun alla saatiin tasokkaat ja hyvän kokoiset ESRC:n Kuukausiskabat kokoon viime lauantain seuraillassa. Ykköskaavion voitti Topias Aalto, kakkoskaavion Marko Välimäki ja kolmosen Karl Högström.

Samalla julkaistiin miesten joulukuun rankinglista. Uusina niminä Emilia Korhonen (suoraan listan kahdeksanneksi!), sekä top 70:een palanneet Ilkka Hienonen ja Sami Lahtinen. Kuukauden kovimmat nousijat olivat Basse Lilja, Marko Lappalainen ja Erkki Pyre.

Paikalle saapui lopulta yhteensä 17 pelaajaa, joista kaksi naisia, loput miehiä. Juniorit kai olivat päättäneet kautensa junnujen Tonttu Cupiin. Ykkös- ja kakkoskaavioissa pelattiin kaksi kolmen pelaajan alkulohkoa, joiden voittajat etenivät finaaliin, kakkoset pronssiotteluun ja kolmoset ”jumbofinaaliin”. Erikoista näissä skaboissa oli, että kahdessa ylimmässä kaaviossa pelattiin paras viidestä otteluita. Kolmoskaaviossa viisi pelaajaa pelasi kaikki kaikkia vastaan, paras kolmesta.

Villillä kortilla ykköskaavioon pääsi miesten tarjoamasta kisailuvastuksesta kunnolla innostunut Emilia Korhonen. Alkulohkossa hän sai vastaansa Harry Liljan ja Tero Timbergin. Harry oli hyvässä iskussa, eikä antanut Emilialle paljon mahdollisuuksia. Terolta Emilia otti kaksi erää, mutta viidennessä Tero vei pidemmän korren. Lohkon ratkaisuottelussa nähtiin pienoinen yllätys, kun Harry aloitti Teroakin vastaan niin terävästi, että karkasi jo 2-0 johtoon. Katsomossa aavisteltiin, että Tero tulee vielä takaa ohi. Viidenteen erään mentiinkin, mutta Harry nappasi voiton ottelusta ja samalla lohkosta!

Toisessa ykköskaavion lohkossa Tapio Jokinen otti ensin 3-0 voiton Tuomo Pohjamiehestä. Topias  vei Tuomosta voiton samoin luvuin – Tuomolle aiheutti huomattavan määrän ongelmia Esportin kentien liukkaus; Topiasta vastaan Tuomo otti lähempää kontaktia lattiaan pariinkin otteeseen muutenkin kuin pelitossuillaan… Lohkon ratkaisuottelusta Topiaksen ja Tapsan välillä muotoutui tirlleri. Viime aikoina Topias on pystynyt hallitsemaan pelejä Tapsaa vastaan hidastamalla tempoa ja hyökkäämällä volleysta tarkasti eteen, mutta tänään Topiaksen teki mieli pelata koko ajan täyttä tempoa, kun jalat ja reaktiot toimivat niin mainiosti. Alussa mentiinkin sellaista vauhtia, että taululle saatiin 7-0 -lukemat, mutta sitten vauhti katosi aina hetkittäin ja Tapsa pääsi tekemään pisteitä. Ensimmäinen erä Topiakselle, mutta toisessa Tapsa tasoitti. Kolmannessa taas terävämpää peliä Topiakselta, 11-7, ja 2-1 johto. Sitten neljännessä Topias oli jo 9-7 -johdossa, mutta sitten ote taas katosi ja Tapsa vei ottelun viidenteen. Siinä erilaisten vaiheiden jälkeen, muutaman erikoisemman let-tilanteen ja molempien hermoilun jälkeen Topias vei erän ja ottelun 11-8.

Tässä vaiheessa tuntui pitkän ottelun jälkeen siltä, että päivän urakka olisi jo tehty. Tapsa ja Tero jättivätkin pronssiottelun pelaamatta. Finaali kuitenkin väännettiin Harryn ja Topiaksen välillä. Edellinen kohtaaminen oli juuri viikko sitten liigakierroksella, silloin Topias vei 3-0. Nyt Harry oli paremmalla jalalla liikkeellä ja tutummalla kentällä lyönnin mittakin oli paremmin kohdallaan. Erityisesti yllättivät Harryn nopeat reaktiot niissä tilanteissa, kun Topias pääsi lyömään etukulmista kovaa kohti vartaloa. Ensimmäisellä kertaa Harry ehti juuri ja juuri saada pään pois pallon lentoradalta, mutta sen jälkeen tuli myös muutama terävä vastapommi. Kolmen erän tiukan väännön jälkeen Topias johti 2-1. Sitten Harrylta ehkä jalka vähän hyytyi ja Topias löysi hitaan kuoletuspelinsä, viimeinen erä selvemmin 11-1.

Viidennen sijan nappasikin Emilia voittaen Tuomon äärimmäisen tasaisessa ottelussa 3-2!

Kakkoskaaviossa Martin Tallberg näytti jälleen pirteitä otteita, vaikuttaa siltä, että mies on onnistunut kehittämään peliään. Finaalipaikka aukesi hänen voitettuaan Erkki Pyren 3-1 ja napattua Risto Välimäeltä kaksi erää, kun Erkki vuorostaan voitti Riston.

Marko Välimäki voitti ensimmäisessä ottelussaan tasaisten vaiheiden jälkeen Tape Koivun 3-1. Lohkojumboksi jätettiin Marko Lappalainen.

Finaalin vei Marko Välimäki voittaen Marinin melko selvästi 3-0. Marko kyselikin, että eikö pääsisi ykköskaavioon pelaamaan – ESRC:n rankinglista määrää sen asian. Samoin kolmoskaavion melko ylivoimaisesti voittanut Karl Högström toivoi haastavampia pelejä – ei muuta kuin haastamaan korkeammalle sijoitettuja treenipeleissä! Kakkoskaavion kolmas sija meni Tape Koivulle, joka voitti Risto Välimäen 3-1. Marko Lappalainen voitti viidennen sijan ottelussa Erkki Pyren 3-2.

Kolmoskaaviossa Tiina Koivu skabojen toisena naisena kukisti Ilkka Hienosen 2-0 ja nappasi eräsuhteella kolmannen sijan ennen Ilkkaa ja Guy Sundmania. Karl Högström voitti kärkiottelussa Juho Vuorisen myös suoraan 2-0.

 

Joulukuun paremmuusjärjestys

1.Topias Aalto
2.Harry Lilja
3.Tero Timberg / Tapio Jokinen
5.Emilia Korhonen
6.Tuomo Pohjamies
7.Marko Välimäki
8.Martin Tallberg
9.Tape Koivu
10.Risto Välimäki
11.Marko Lappalainen
12.Erkki Pyre
13.Karl Högström
14.Juho Vuorinen
15.Tiina Koivu
16.Ilkka Hienonen
17.Guy Sundman

Tästä excelinä kaikki joulukuun skabojen tulokset.

Kauden kokonaiskilpailun tilanne julkaistaan pian!

Seuraavat ESRC:n Kuukausiskabat lauantaina 24.1. klo 14.45 Esport Centerissä!

 

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja