ESRC:n joukkueiden squashliigakierros 1.11.2014

Tytöt_Oulussa_250pxKauden 2014-2015 Squashliigan runkosarjan toinen kierros pelattiin 1.11. jälleen ympäri Suomea ja ESRC:n kymmenestä joukkueesta tien päällä olivat kaikki muut paitsi miesten II- ja III-joukkueet, joilla oli Esport Centerin kotikenttäetu puolellaan. Naisten SM-sarjaa pelattiin ensimmäistä kertaa ikinä Oulussa asti ja miesten SM-sarjaa Turussa. Uusimman Suomen rankinglistan miesten valioluokan pelaajista paikalla Turussa olivat kaikki muut 11 paitsi Moskovassa kilpaileva ESRC:n Matias Tuomi, rankinglistan kolmonen.

Naisten SM-sarjassa 2. kierroksen jälkeen ESRC II Leopards johtaa sarjaa kolmella pisteellä ja ESRC I Cougars jakaa kakkossijan Mikkelin kanssa. ESRC III Lions pitää srjassa tällä hetkellä perää. Miesten SM-sarjassa ESRC I Dunlop on vain pisteen päässä liigakärjestä sarjakakkosena. ESRC:n joukkueiden raportteja ja valokuvia lisätään tänne sitä mukaa, kun niitä saapuu.

Naisten I, II & III Oulussa

ESRC rules! Kattokaa rankingii! Oulu koettu ja vallotettu. Kaikki vastustajat voitettu ja kauden tavoite on viimeistelyä vaille valmis. Lento Ouluun sujui mutkitta, täytimme puoli konetta ja Finnair kiitti! Perillä oli kylmä ilma ja kylmä halli, mutta lämmin tunnelma. Harri odotti valmiina lämmitetyn Oulun ja Mikkelin joukkueiden kera. Pääsimme heti tositoimiin pelaamaan toisiamme vastaan.

Pelit sujuivat odotusten mukaisesti. Kakkosjoukkue koki ainoan tappion, koska Mikkeli ei uskaltautunut paikalle parhaalla kokoonpanollansa. Eazy. Kakkosjoukkue olisi halunnut kokeilla rahkeitaan Mikkeliä vastaan, mutta haaste siirtyi ensi vuoden puolelle. Emilia todisti taitonsa voittamalla tyynesti 3-2. Voittoisa ilta päätettiin Toripoliisin gourmet burgereilla ja sinivalkoisin siivin palasimme kohti kotia.

Tulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Terveisin minkit

Miesten ESRC Dunlop I -joukkueen Turun kierros

Miesten ykkösjoukkue matkusti Turkuun ilman ykköspelaajaksi paluun tehnyttä Matias Tuomea. ProTeamin Jaakko Vähämaan ja Tatu Knuutilan lisäksi joukkueessa pelasivat Janne Järvinen ja Javed Ali. Kierros venyi varsin pitkäksi, kun yhden kentän takalasi oli hajonnut ja kenttä luonnollisesti poissa käytöstä.

Ensimmäisenä vastaan asettui kotijoukkue Turku. Nelospelaajien väännössä Javed otti hienon voiton Teemu Eskelisestä erin 3-1 ja Janne voitti samoin eräluvuin Anssi Määttäsen. Jaakko sai vastaansa Henrik Mustosen, joka oli ehtinyt paikalle vahvistamaan Turun joukkuetta. Hyvästä pelistä huolimatta Jaakko joutui tunnustamaan Heken paremmaksi luvuin 3-0. Viimeisessä pelissä Tatu otti rutiinivoiton Tommi Ryypöstä. Täten odotusten mukainen 3-1 voitto TSSq:sta.

Päivän toisessa matsissa vastaan asettui Järvenpään JSK. Javed aloitti taas vahvasti ja voitti hienolla pelillä Heikki Ruotasen puhtaasti 3-0. Janne sai vastaansa Miko Äijäsen ja aloitti vahvasti vieden ensimmäisen erän 11-9. Tämän jälkeen Miko kuitenkin tarkensi peliään eikä Janne saanut haastettua nuorempaa Äijästä seuraavissa erissä, joten ottelu Mikolle 3-1. Seuraavaksi kehään pääsivät Jaakko ja Jami Äijänen. Jaakko vei ensimmäisen erän 11-5, mutta seuraavissa erissä Jaakko teki liikaa virheitä ja ottelu vanhemmalle Äijäselle erin 3-1. Illan viimeisessä ottelussa Tatu joutui yllättävän tiukoille Ville Karsikkaan kanssa, mutta voitti kuitenkin ottelunsa lopulta erin 3-1. Äijäsen veljesten voittojen takia pisteet jaettiin 2-2.

Kokonaisuudessaan ykkösjoukkueelle ihan kelpo kierros, vaikka lisäpiste tai pari olisi toki maistunut. Squashliigan SM-sarja on alkanut tasaisissa merkeissä Senatorsin johtaessa 12 pisteellä ja ESRC:n hiillostaessa perässä yhden pisteen päässä. Toisaalta Mikkeli on vain pisteen päässä kolmantena ja JSK heistä pisteen päässä neljäntenä.

Tulokset ja sarjataulukko squash.fi:ssä.

Naisten 1-divarin liigakierros 1.11.2014

Ei näyttänyt lupaavalta ESRC Kitteneille: Suomen paras squashin invalidijoukkue ei pystynyt täyttämään vaatimuksia, jotka heille oli asetettu. Johanna esimerkillisenä pelaajana pelasi kaikki ottelunsa, mutta huonokuntoinen laiskimus Katri kesti vain yhden 5-eräisen ottelun Cessiä ja sitten melkein pyörtyi huonon kuntonsa takia.

Ja Ella oli kotona sluibaamassa niin sanotun ”kuumeen” takia…

ESRC:n toisella joukkueella, ESRC Tigerseillä meni vähän paremmin. He saivat 2-1 voiton ESRC:n invalidi-kitteneiltä. Hyvin pelattu siis :-)

Ja muuta mainittavaa ei sitten ollutkaan. Suklaatarjoilut puuttuivat tällä kertaa.

Tulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

raportoivat Tigersit ja Kittenit

P.S. Katri oli melkein ensimmäistä kertaa kentällä aivokalvon tulehduksen eli aivottoman pään syndroomansa jälkeen melkein tunnin verran.

 

ESRC II isännöi 1-divarin a-lohkoa Esportissa

Miehistöksi saatiin jälleen ainakin ennakkoon ykkösdivaritasolle kova nyrkki: 1.Topias Aalto 2.Tero Timberg 3.Mikko Rautiola 4.Ville Salkala. Vastassa olisivat Turun kakkonen ja HSRC:n ykkönen. Valmistautuminen tehtiin tänään ihan poikkeuksellisen tehokkaalla tavalla – Mikko ja Topias pelasivat paras kolmesta rankingottelun paikkojen avaamiseksi kymmenen maissa. Topiaksella ne aukesivat kyllä nopeammin tällä kertaa ja rankingsijat vaihtuivat helpohkosti.

Ensimmäinen varsinainen ottelu oli Turkua vastaan. Ville nelosena Petri Toivosta ja Mikko kolmosena Timo Ahlroosia vastaan joutuivat molemmat hieman pyristelemään, jotta kentän ulkopuolellekin näkyvä tasoero saatiin hyödynnettyä, mutta lopulta saatiin aika selvät voitot. Mikko tatsitteli stoppareita ja Ville perasi tarkkaa peruspeliä.

Topias sai vastaansa aina kummallisen Petteri Tiitisen. Petteri osaa olla nopea, sähäkkä ja yllättävä, mutta yleensä kun vastustaja saa tempon rikottua ja lyönnin riittävän tarkaksi, niin aseet loppuvat. Petteri sai paremman alun ja Topiaksella oli vaikeata lukea ja päästä nopeasti palloon. Vähän takki auki, kun lämmittelypeli Mikkoa vastaan oli sujunut niin hyvin… Ensimmäinen erä Turkuun. Toisessa jatkettiin 10-5 -tilanteeseen asti samaan malliin, kunnes tapahtui herääminen ja sisuuntuminen ESRC:n miehessä. Paremmin pallolle, varmempaa ja fiksumpaa peliä, ja erä tuli vielä 12-10 kotiin. Seuraavassa erässä olikin jo parempi itseluottamus. Lob-syöttö, jonka jälkeen Petterin kankealla tekniikalla lyötyyn liian lyhyeen palautukseen nopeasti väliin ja suora drop. Tällä kaavalla tehtiin paljon pisteitä. Muutenkin sopivan syvinä onnistuneet stopparit olivat Petterille myrkkyä. Muutama rannekääntöcrosshämäys väliin. Kaksi viimeistä erää lähes näytöstyyliin meille.

Tero saisi ottaa revanssin racketlonmies Olli Marjamäestä, joka viime kaudella osoittautui yllättävän hankalaksi vastustajaksi Terolle. Molemmat pelaavat aika samanlaisella tempotasolla ja taktiikalla, joten peli menee helposti kinkkiseksi, vaikka Tero näyttäisikin olevan taitavampi. Kahdessa ensimmäisessä erässä Tero pääsikin käyttämään taitotasoaan hyväkseen ja itseluottamuksesta tuskin oli puutetta viime viikonloppuisen turnausvoiton jälkeen. Kolmannessa erässä pallot pitenivät, jotenkin Tero ei päässyt samalla tavalla lyömään tarkkoja ratkaisulyöntejä, ja sellaisesta peruslyöntijauhamisesta Marjamäki tykkää. Erä Turkuun jatkopallojen jälkeen. Vielä yksi pitkä erä, ja Tero hoiti homman kotiin. TSSq II – ESRC II 0-4!

Sitten tuli vastaan maineikkaan Helsinki Squash Rackets Clubin ykkösjoukkue, viime vuoden SM-liigan runkosarjan voittaja ja hopeamitalisti! En ole edelleenkään kuullut selitystä tälle totaaliselle kadolle, joka tuossa seurassa on käynyt. Nyt viime vuoden Suomen kärkijoukkueen rosteri on kyllä varsin vaatimaton jopa ykkösdivariin. Vaikka joukkueessa pelasivatkin tänään Tuominen ja Mustonen… Ykkösenä Eetu Tuominen sai kyllä ottelun aikaiseksi Topiasta vastaan. Topias kuvitteli, että 60+ olisi hidas menemään eteen, joten sinne voisi lyödä vähän aikaisemmin ja jättää marginaaliakin. Mutta Eetu oli selkeästi varautunut nimenomaan tähän – t-piste oli todella edessä ja vanha kettu laittoi pahaa shottia korkeeksi jääneistä stoppareista. Tähän leikkiin oli silti Topiaksen itsepäisenä pakko mennä mukaan eikä vaihtaa taktiikkaa. Kaksi ensimmäistä erää saatiin juuri ja juuri rämmittyä ESRC:n plakkariin. Kolmannessa sitten oli jo suostuttava taktiikkamuutokseen. Lähes pelkästään linjaa taakse, ja päästiin jo selkeämpiin pistelukuihin. 3-0 meille siis.

Kakkospelaajana heillä oli Risto Vuopala, jolla ei ollut juuri mitään aseita Teroa vastaan. Tero kuitenkin halusi ilmeisesti pelata squashia koko rahan edestä, ja löi ratkaisupaikoista oikeaoppiseen perinteiseen Suomi-squash-tyyliin ”vielä kerran taakse”! Silti selvähköt lukemat meille.

Mikolle sattui kolmosena joukkueen (ja koko seuran?) paras pelaaja vastaan. HSRC:n vähälukuista nuorisokaartia edustava Ilmari Vikström on kehittynyt. Salilla on käyty tai jotain on tehty, pitkällä miehellä on ulottuvuutta ja nopea käsi. Ottelu oli omani kanssa yhtä aikaa, joten en nähnyt sitä. Mikon omien kommenttejen mukaan pallo oli kuuma, joten etukenttätatsia ei päässyt helposti käyttämään. Ihan hyvää peliä kuulemma, mutta 8-8 -tilanteessa tuli sitten aina joku mentaalinen tai fyysinen hyytyminen ja Ilmari vei kaikki erät 2 pisteen erolla, 0-3.

Ville nelosena sen sijaan pääsi helpolla, vastassa oli Ilari Mustonen, jota en ollut ikinä ennen nähnyt squashkentillä. Selvää pässinlihaa, 3-0.

Näin siis varsin hieno pistesaalis, johon ei edes ihan parasta peliä meiltä tarvittu. Saunassa puhuttiin, että ykkösdivarin taso on laskenut eikä meidänkään taso tällä hetkellä päätä huimaa :) Kuvia ei jaksettu ottaa… Kapteeni opiskelee valokuvausta muun kuvataiteellisen ohella päätoimisesti, joten työstähän se olisi käynyt. Pistetilanne ja tulokset squash.fi.

Raportoi joukkueen kapteeni Topias Aalto

 

ESRC III kotikentällä

ESRC:n III-joukkueen muodosti tällä kertaa Harry, Basse, Tuomo ja Mika – sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa!

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui HSRC II jengi. Mika aloitti tykittämällä Arttu Raunion laulukuoroon 3-0, hyvä esitys sillä Artulla on ilmeisesti mailapelikokemusta mm. sulkapallosta ja välillä vaikeasti luettavia drop shotteja. Tuomo johti Esa Sutelaista vastaan jo 2-0, kun sai Esan pokasta pallon poskeen ja joutui hakemaan vauhtia kentän ulkopuolelta. Onneksi vaarallisesta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja yhdellä erämenetyksellä, ottelu Tuomolle 3-1.

Harry sai vastaansa Jussi Vikströmin ja ensimäisessä erässä pallo sai kyytiä oikein olan takaa, armoa eikä stoppareita ei tunnettu. Jussi pääsi ensin eräpalloon, mutta Harry roikkui mukana ja sai käännettyä erän itselleen 14-12. Jatkossa peli hieman rauhoittui ja Harry pääsi myös viljelemään boasteja, jotka auttoivat kummasti. Ottelu 3-0. Nuorempi ”Liljan veljeksistä” Basse voitti sitten vielä Jukka Havasteen 3-0, Basse piti Jukkaa hyvin narun päässä ja vasta kolmannessa Jukka pääsi tasoihin 10-10, mutta Basse hoiti ottelun kotiin 14-12 ja 3-0. Koko ottelu vakuuttavasti ESRC III:lle 4-0.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Sq-88 vain kolmella pelaajalla; 1 – 0 -johtoasemasta siis aloitettiin!

Sq-88:n vanhat ketut (ja nuori kettu) osoittautuivat liian koviksi. Mikalla oli mahdollisuutensa Terho Jousimäkeä vastaan, mutta Terho taikoi jostain tarvittavat dropit ja linjalyönnit ja voitti tasaisen väännön 3-2. Harry pääsi Santtu Puurusen kyytiin ja hetken aikaa Santtu oli Harryn kyydissä, mutta mitä pidemmälle matsi eteni sen paremmin Santtu otti pelin haltuun, ottelu Santulle 3-1. Ilkka Aarto vei varmalla peruspelillään Basselta ottelun 3-0, Bassen liikkumista vaivasi hieman kovien treenien myötä saatu penikkatauti. No, lisää pelejä ja mahdollisuuksia saadaan jo joulukuussa! Joukkueen nuoret kehittyvät joka kerta samalla, kun ”vanhukset ” hiipuvat hieman – hyvä balanssi siis!

Ottelu Sq-88:ia vastaan päättyi siis 1-3.

Taulukossa olemme upeasti toisena heti ESRC II jälkeen. ESRC:llä siis kaksoisjohto divarissa!

Raportoi Harry

ESRC V Merihaassa

ESRC V – HSRC IV; ESRC:n joukkueessa 1. Vesa Vähämaa, 2. Kari Aalto, 3. Joonas Kylliäinen, 4. Jouko Järvi

TSSq IV – ESRC V; ESRC:n joukkueessa 1. Risto Välimäki, 2. Kari Aalto, 3. Joonas Kylliäinen, 4. Jouko Järvi

Molemmat taistot hävittiin 1-3. Pelinsä voitti Vesa 3-0 (vastus Antti Lind) ja Joonas 3-2 (vastus Roope Toivanen). Hienoa kierroksessa oli näiden voittojen lisäksi se, että Risto palasi pelikentille, Joonas paransi peliä erä erältä; pelikunto oli hieman ruosteessa aluksi. Jouko Järvi jatkoi loistavia otteitaan ja hänellä oli jälleen kaksi tiukkaa peliä; tällä kertaa ei tullut voittoa. Kari Aalto onnistui saamaan erän Jan Matalamäeltä.

Sarjassa ollaan jaetulla jumbosijalla. Ensi kierrokselle pitää saada lisää vahvistuksia, taikka harjoittelua tai harjoittelun laatua pitää lisätä, jotta saadaan kurssi nostettua ylöspäin sarjataulukossa!

Tulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Raportoi Vesa

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja