ESRC:n mestaruuskilpailut ja kauden päättäjäiset, Kivenlahti 10.5.2014

ESRC_logoSquashkausi lähenee päätöstään ja ESRC:läiset juhlistivat sen päättymistä oikein kunnolla viime lauantaina Kivenlahti Squashissa. Ensin pelattiin perinteiset mestikset, luokkina naiset kilpa, miehet kilpa ja miehet 50. Illalla vietettiin uudenlaisia päättäjäisjuhlia: perinteisen ravintolaillallisen sijaan hilluttiin hallilla myöhään yöhön saakka. Ohjelmassa oli ruokaa ja juomaa kylliksi kaikille, leikkimielisiä lyöntikisoja kentällä sekä kohokohta, The Siren Brothersin akustinen keikka bilekenttä kakkosella. Keikan jälkeen väki väheni, pidot parani, ja bilekenttä jytisi vielä useamman tunnin.


Kuvat: Hanna Rusila, Topias Aalto, Raila Luhtala

Naisten kilpaluokassa oli mukana kuusi pelaajaa, joten pelattiin kaksi kolmen lohkoa. Finaalissa kohtasivat Pia Ojala ja Hanna Rusila. Pia vei mestaruuden lukemin 3-1 (11-8, 11-7, 8-11, 11-7). Pronssiottelussa Raila Luhtala päihitti Tiina Koivun tiukan taiston jälkeen 3-2. Viidennen sijan vei alkulohkossa juuri ja juuri kolmannelle sijalle jäänyt Pinja Byman ennen nuorta Sanna Koivumäkeä.

Miehet 50 -luokassa oli paljon tasaisia otteluita. Viisi pelaajaa pelasivat kaikki kaikkia vastaan. Ratkaisevassa kärkiottelussa kuitenkin Erkki Pyre voitti melko selkeästi Juha Saarentauksen 2-0 (11-7, 11-6). Kolmanneksi tuli Kari Aalto ennen Guy Sundmania ja Aimo Piirosta.

Miesten kilpaluokkaan osallistui 15 pelaajaa, ja pelattiin cup-muotoinen kilpailu, jossa ratkaistiin kaikki sijat. Toiselle kierrokselle ESRC:n rankinglistan perusteella ykkössijoitettuna pääsi suoraan ainoastaan squashakatemian johtaja Tommi Lind, joka sitten toisella kierroksella joutuikin kohtaamaan ammattipeluri Matias Tuomen. Matias selvitti tiensä välierään selvillä voitoilla ensin Ville Salkalasta ja sitten Tommista. Matiasta vastaan välierässä tuli nuori pakistanilainen Javed Ali, joka raivasi tieltään kokeneemmasta kaartista Jarmo Karjalan ja Harry Liljan. Jarmo tuli halli-isäntänä villillä kortilla mukaan turnaukseen ja aloittikin pelottavalla tavalla viemällä hurjakuntoiselta Javedilta ensimmäisen erän. Sen jälkeen turnaus ei sujunut ihan yhtä hienosti: Jarmo ei voittanut pääkaaviota eikä platea, mutta illanvietossa Jarmo kyllä oli kovin!

Janne Järvinen voitti tiellään välierään ensin Risto Välimäen ja Tero Timbergin. Kakkossijoitettu Topias Aalto puolestaan kaatoi selvähkösti ensin viime hetkellä mukaan ilmoittautuneen Marko Välimäen, sekä ensimmäisen kierroksen hurjassa väännössä Harri Pohjaa vastaan ehkä hieman kangistuneen Hannu Haanpään.

Matias voitti Javedin 2-0, mutta toisessa erässä Javedilla oli jo 10-7 -johto. Topias ja Janne väänsivät pitkiä palloja, mutta Topiaksen lyöntitarkkuus ei riittänyt ryöväämään paljonkaan pisteitä varmalta ja terävältä Jannelta.

Mitalipelit pelattiin paras viidestä. Javed aloitti pronssiottelussa taas hieman pehmeästi ja Topiaksen lyöntipeli kulki, näin ensimmäinen erä meni Topiakselle 11-6. Toisessa Javed tuli terävämmin ja Topias sortui virheisiin, joten tilanne oli 1-1. Kolmas erä olikin sitten tasaista vääntöä, ja molemmat olivat jo melkoisen väsyneitä pitkästä pelipäivästä. Molemmat yrittivät luoda peliä tempovaihteluiden kautta, ja välillä tempo oli koomisenkin hidas – välillä taas taottiin täysillä. Kolmas erä Javedille 12-10 ja neljäs samoissa merkeissä 11-9. Pronssi lopulta jännittävän ottelun jälkeen odotusten mukaiseen osoitteeseen.

Finaalissa kohtasivat siis ESRC I:n soturit Janne ja Matias. Tasokasta kössiä nähtiin: tarkkaa etukentän peliä, nopeaa liikkumista ja räjähtäviä reaktioita. Matias oli kuitenkin suuren osan ottelusta askeleen edellä. Toisessa erässä Jannella oli jo hyvä johto, mutta suunta kääntyi sen jälkeen, kun Janne oli jo luullakseen voittanut pitkän pallon, mutta ylärajaa hiponeen lyönnin johdosta pelattiin let, ja Matias veikin pisteen.  Ottelu Matiakselle 3-0 (11-6, 12-10, 11-6).

1.Matias Tuomi
2.Janne Järvinen
3.Javed Ali
4.Topias Aalto
5.Tero Timberg
6.Tommi Lind
7.Harry Lilja
8.Hannu Haanpää
9.Ville Salkala
10.Marko Välimäki
11.Risto Välimäki
12.Tape Koivu
13.Pia Ojala
14.Jarmo Karjala
15.Harri Pohja

Kauden päättäjäiset

Ilta alkoi palkinnonjaolla ja ruokailulla. Ruoasta vastasi Aallon perheyritys ST1 Virkkalan keittiö ja kaikille kuului maistuvan hyvin. Illemmalla ohjelmassa oli muutama leikkimielinen lyöntikilpailu. Ensin oli vuorossa pallotutka, alla mittaustuloksia (km/h, valitettavasti tutkan maksimilukema on 199)

Kämmen:

Tommi 199
Janne J. 199
Topias 199
Jarmo K. 199
Mikko R. 193
Tape 193
Ilkka F. 183
Harry 179
Pia 174
Harri P. 167
J-P 161
Raila 159
Kari A. 150
Tiina 128
Mannu 127
Sveta 81
Lilli 67
Suvi 63
Morgan 62

Rysty:

Matias 198
Tommi 196
Topias 189
Mikko 188
Janne 186
Harry 173
Tape 173
Pia 171
Hannu H. 165
Harru P. 149
Ilkka 143
Jarmo K. 137
Raila 136
Tiina 129
Kari 116
Sveta 110

Pallonlämmityskilpailussa tarkalla pakastemittarilla pisimpään kilpailussa toisaan nokittelevat rystyspesialisti Matias ja kämmenspesialisti Topias. Topiaksen kovimmaksi lukemaksi jäi 58,7, Matias sai pallon lämmitettyä yli kuusikymmpiseksi: 62,0!

Ilmapallonrikkomiskilpailussa osumia sai ylivoimaisen määrän Tommi, joka nappasi siitä ansiosta mukavat tavarapalkinnot (hikipanta, grippi ja pyyhe!).

Sitten siirryttiin bilekentälle kuuntelemaan Siren Brothersia, joka soitti akustisena meneviä pop- ja rock-klassikoita 60-luvulta tähän päivään, Amerikoista Suomeen. Keikka venähti yli kaksituntiseksi ja yleisö oli haltioissaan. Keikan jälkeen jaettiin Taistelijan malja, jonka Salainen Komitea antoi tänä vuonna Pia Ojalalle, joka taisteli hienosti kahdessa luokassa kaataen naisten sarjan voiton lisäksi miesten kilpasarjassakin kaksi pelaajaa! Innokkaimmat jäivät tämän jälkeen vielä tyhjentämään juomavarastoja, parantamaan maailmaa, vääntämään kättä, riisumaan paitoja ja kuuntelemaan Topiaksen tekemää soittolistaa. Kaikenkaikkiaan 2014 päättärit olivat hyvä alku uudenlaiselle juhlamuodolle. Ensi vuodelle toivomme lisää väkeä mukaan sekä järjestelytiimiin, kisoihin että bileisiin.

altAgrL6i5HcbL1JWsgyO372sCMK93XwHX-p2OEddfOG-OJ altAiN_f_NQgeNR8Q1inQTUDGNdNoCbEOsqvHm6WLcByynR altAkjrFDhKa_5lFE8Y_jnxugvURkGzWB4FQNEOUAeljh08 altAlFYpfPBANJlstlO0kyI6ZP7SmwllCh4tAHpPrtibbvd

Raportoi: Topias Aalto

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja