Squashliigakierros 5.4.2014

ssqllogoKauden 2013-2014 Squashliigan runkosarjan viimeinen kierros pelattiin 5.4. ympäri Suomea. ESRC:n kaikki kymmenen joukkuetta olivat tulessa. Lue tästä joukkueiden otteluraportteja sekä tarkista ottelutulokset ja pistetilanne squash.fi:n liigasivuilta. ESRC:n naisten joukkueet jyräsivät tällä kaudella: naisten ykkösjoukkue voitti SM-runkosarjan kakkosjoukkueen säestäen hienosti kolmantena ja junnujoukkue ESRC Red voitti naisten 1-divarin runkosarjan.

Naisten viimeisen kierroksen kaikki divaripelaajat saatiin samaan kuvaan Kivenlahden hallilla:

vika_kierros_05042014_500px

Naisten 1-divarin joukkueet pelasivat viimeisen runkosarjan kierroksensa Kivenlahdessa ja ESRC:n junnujoukkue Red selvisi runkosarjan voittajaksi koko kauden jatkuneiden tasaisten suoritustensa ansiosta. Oulun juniorityttöjen joukkue pelasi myös hienosti jääden kärjestä vain neljän pisteen päähän.

Pelitulokset ja pistetilanne squash.fi:ssä.

Miesten kolmosjengi Esportissa

Kolmosjengi lähti kaatamaan divisioonan kahta kovinta jengiä, eli ESRC:n kakkosta ja Sq88:a kokoonpanolla, Harry Lilja, Mikko Rautiola, Tapio Jokinen ja junnuista Oskari Keijonen.

Ensin kohdattiin kakkosjengimme ja ykkösten kohtaamisessa Valion portteja kolkutteleva Harry sai hieman horjutettua Aallon Topiasta kovilla pommeillaan, mutta matsi kääntyi lopulta Topiakselle 3-1. Kakkosten peli oli tarkkaa peruspeliä Timbergin Teron ja Mikon välillä. Mikon kova treenaus keskiviikkoisin on tuottanut tulosta, mutta Teron varmuus ja rutiini olivat vielä liikaa. Matsi Terolle 3-1.
Tapsa pelasi sitten kolmosten pelissä Pohjamiehen Tuomoa vastaan, joka on aina kisapeleissä pari pykälää ”normaalia” parempi. Kaikki erät oli aikamoista vääntämistä ja parilla viidennen erän lopun tuuripompulla sai Tapsa käännettyä matsin 3-2 kolmosjengille. Nelosten pelissä Oskari pelasi nuorta konnaa Salkalan Villeä vastaan. En nähnyt pelistä mitään, mutta Oskarin erittäin kova yritys ja nopeat kintut pitivät Villenkin kiireisenä. Matsi kuitenkin selkeesti Villelle. Näin otettiin omalta kakkoselta 1-3 käkättimeen, mutta hyvillä peleillä.

Toinen matsimme oli sitten SQ88:a vastaan ja ykkösten pelissä Harry laittoi ehkä hieman leijailleelle Ruotasen Heikille ekassa erässä heti jauhot suuhun. Mahtavaa peliä Harryltä, eikä ihme että ranking nousee kuin sääpallo. Heikki vei sitten tosin loput kolme erää, kun Harryllakin alkoi hieman askel painaa.

Tapsa pelasi sitten kakkosten pelissä Puurusen Santtua vastaan. Santtu oli päässy ekassa pelissän helpolla, kun taas allekirjoittanut oli riehunut viisi erää Tuomon kanssa. Vajaat kolme erää jaksoi Tapsa ahdistella, mutta sitten tuli Samuel Väsy kylään ja neljäs erä meni seiniin nojailuksi. Sq88 luovutti yhden matsin ja täten Oskari pääsi pelaamaan Javed Alia vastaan kolmospelaajana. Oskarin tsemppi oli taas mahtavaa, vaikka matsi menikin Javedille selvästi. Eli Sq88:lta myös takkiin 1-3, mutta edelleen nokan voi pitää pinnalla. Kaikilta hyvät pelit. Kiitos kaikille kolmosjengissä pyörineille koko vuodesta. Uutta matoo sit taas ens vuonna.

Tulokset ja pistetilanne squash.fi:ssä.

Raportoi Tapsa J

ESRC:n miesten IV-joukkue – nilkuttaen maaliin

IV-jengin viimeiseen liigakierrokseen valmistautuminen oli melkoinen soppa. Pelaava kokoonpano oli kasassa jo viikko etukäteen. Viime metreillä kävi ilmi että, III-jengi tarvitsi apua. Oskari otti tehtävän vastaan, jo kertaalleen saatu varapelaaja vietiin sekin ja monien mutkien jälkeen nuori Atte Mäkinen ilmoittautui mukaan.

Lauantai alkoi Antin ilmoituksella että yöllä oli noussut kuume. Kimin jalka kramppasi perjantaina ja oli vielä aamulla niin kipeä ettei painoa voinut juuri varata. Kun vielä Mika nukkui pommiin niin tuntui että käsikirjoitus oli kuin suoraan Stephen Kingin kynästä.

Pelit Merihaassa sujuivat kuitenkin hyvin. Suoraan autosta kentälle joutunut Mika ei päässyt kokeneen JSK:n Risto Lambertin kanssa vauhtiin. Mika oli vielä puoliksi nukuksissa, joten Risto kuljetti pelin taidolla itselleen suoraan kolmessa erässä. Samaan aikaan ensimmäistä liigapeliään pelaava Atte Mäkinen pelasi hienosti Petri Rasmusta vastaan. Varsinkin kolmanteen erään Atte pääsi hyvin mukaan ja pallot olivat todella tasaisia. Vähäinen kokemus aikuisten peleistä näkyi kuitenkin hieman ja ottelu Petrille 3-0.
Kakkosten pelissä Kim sai vastaan JSK:n nuoren Frans Lehmusvaaran. Merihaan yläkerran nihkeät kulmat ja uusi pallo oli Fransille myrkkyä. Peli selvästi Kimille 3-0.

Toinen peli HSRC IV:sta vastaan alkoi Aten kohdatessa Timo Laitisen. Timo kontrolloi peliä ja vei sen selkein numeroin. Ykkösten pelissä Mika kohtasi vanhan konkarin Timo Tulosen. Syksyn kohtaamisesta molemmilla oli ”hampaankolossa”, kun Mika joutui jättämään todella tiukan pelin kesken loukkaantumisen johdosta. Etukäteen Timo uhkui itseluottamusta: ”Eikös me vanhat kehitytä aina vaan, joten olen varmasti parempi kuin silloin pari kuukautta sitten?” Tämä, hieman sarkastinen kommentti, osui oikeaan. Mika hallitsi alusta loppuun ja vei pelin selkeästi 3-0.

Mika ja Timo_500px

Viimeisessä pelissä Kim kohtasi erittäin hyvän lyönnin omaavan Karri Kaupin. Ensimmäinen erä meni Kimille niin nopeasti ettei kumpikaan ehtinyt päästä peliin mukaan. Toisessa erässä peli alkoi kulkea normaalisti Karrin hallitessa t-pistettä. Erä Karrille. Kolmanteen Kim sai uuden vaihteen päälle ja vei erän niukalti. Neljäs alkoi niin ikään Kimin hallinnassa, kunnes Karrin maila osui Kimin nenään ja silmään. Oli teknisen tauon paikka. Merihaan hallissa raikasi muutama ”sivistyssana” Kimin manatessa typeryyttään jättää suojalasit pois päästä. Teippiä nenään, laukun vieressä ollut iMask päähän ja jatkaamaan. Tapahtuma sotki molempien pelin hetkeksi, mutta Kimin onnistui räpiköidä erästä voittajana ulos. Ja peli siis Kimille 3-1.

Kolmemiehiseltä joukkueelta varsin kelpo suoritus. Erityisesti Mäkisen Aten asenne oli hienoa! Toivottavasti saamme Aten mukaan heti ensi kauden alusta. Lääkärin kautta kotiin ja liigakausi oli taputeltu.

ESRC IV-joukkueen kausi oli kokonaisuutena ihan hyvä. Pojista on kasvanut nuoria ja se ainainen ”jumbosija” on nyt historiaa. Pojat ovat aina valmiita pelaamaan elleivät ole sairaana tai muissa menoissa. Joukkueen kasaan haalimisessa ainoat haasteet tuleekin vain, kun pitää paikata muita joukkueita. Pelien tasot vaihtelevat kuitenkin vielä ja sen kanssa riittää töitä. Hyvinä päivinä tehdään urotekoja, kunhan niitä väliin tulevia huonoja pelejä saisi kitkettyä pois. Joukkueessa oli kuitenkin hyvä fiilis ja kivaa oli!

ESRC IV:ssa tällä kaudella pelasi: Mika Laakkonen, Antti Okkonen, Oskari Keijonen, Joonas Kylliäinen, Elias Korhonen ja Kim Korhonen. Ja nyt näyttävän liigadebyytin tehnyt Atte Mäkinen.

Tulokset ja pistetilanne squash.fi:ssä.

Raportoi Kim K

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja