ESRC:lle jälleen tuplamestaruus Squashliigassa!

ESRC:n naisten ykkösjoukkue ESRC I Head ja miesten ykkösjoukkue ESRC I Dunlop ovat voittaneet kultaa Squashliigassa 2012-2013 ja uusineet viimevuotiset mestaruutensa! Mitalit ratkaistiin Helsingin Talihallissa 6.4.2013.

Naisten puolella ESRC:n ykkösjoukkue oli vahvojen runkosarjaesitystensä jälkeen ennakkosuosikki, mutta miesten puolella tilanne oli tasaisempi. Aina tasavahva Mikkeli, runkosarjan voittanut Senators sekä toista perättäistä mestaruutta janonnut ESRC olivat etukäteisarvioissa kaikki vahvoilla. Mutta kuinkas sitten kävikään ja kenelle ripustettiin mitalit kaulaan? Lue ykkösjoukkueiden kapteenien, Elina Konosen ja Matias Tuomin vauhdikkaat raportit pleikkareista.

ESRC Headille naisten Squashliigan kirkkaimmat mitalit!

Talihallissa nähtiin tänään tyytyväisiä kasvoja, kun ESRC Head uusi komeasti viime vuoden playoffs -mestaruutensa. Kultatiimissä pelasivat tänään Emilia Soini, Elina Kononen ja Riikka Piekäinen. Sairastumiset ja muut menot olivat vaikeuttaneet joukkueiden muodostamista, ja tänään Hanna Rusila siirtyikin vahvistamaan ESRC Whiten rivejä. Pia Ojala paranteli polveaan ja kannusti seura- ja joukkuetovereita katsomon puolelta.

Välierässä onnetar asetti tällä kertaa ESRC:n kaksi joukkuetta vastakkain. Emilia ja Elina voittivat omat ottelunsa ongelmitta, mutta Riikka joutui tunnustamaan Hannan tänään paremmakseen melko tasaisessa ottelussa, joka päättyi Hannan eduksi 3-1. Head siis pääsi 2-1 -voitolla kultajahtiin Mikkeliä vastaan, joka kukisti HSRC:n jännittävässä välierässä 2-1.

Headin pelaajat eivät päästäneet mikkeliläisiä missään vaiheessa kullan makuun. Saara Valtola pyristeli kolmannessa erässä Emiliaa vastaan, mutta Emppa onnistui viemään erän 14-12 ja ottelun puhtaasti 3-0. Riikka oli hieman tuskastunut päivän lyöntituntumaansa ja joutuikin yllättävän tiukoille Marianna Vanhasta vastaan. Erien lopussa diesel-Riikka kuitenkin piti homman kasassa ja vei ottelun 3-0. Eihän se haittaa, jos peli ei aina ole niin kaunista katsottavaa, tärkeintä on voitto vai miten se meni… Elina pelasi kokonaistulosten kannalta merkityksettömän ottelun paras kolmesta Susanna Vanhasta vastaan ja jatkoi Headin itsevarmalla linjalla häviämättä erääkään. Näin siis Headin naisten kämmenet läpsähtivät yhteen ja kasvot kääntyivät hymyyn makeasta voitosta kielien.

ESRC White ei onnistunut yllättämään HSRC:tä pronssipelissä. Hanna kiusasi Michaela Björnströmiä parhaansa mukaan, mutta tällä kertaa Michaela vei ottelun nimiinsä 3-1. Tämä jäi Whiten ainoaksi voitetuksi eräksi vahvoja helsinkiläisiä vastaan. ESRC Whiten kapteenina tänään toiminut Jenni Nordling ei löytänyt aseita voittaakseen HSRC:n (ja SqK:n) Riina Koskista. SM-sarjan playoffsit olivat kuitenkin varmasti hieno kokemus erityisesti Whiteä täydentämään tulleelle nuorelle Cessi Liljalle, joka pääsi haastamaan kokeneempia pelaajia ja taisteli hyvällä asenteella. Kunnon pelinainenhan ei rimakauhua tunne! Kauden aikana ESRC Whitessa pelasivat myös Nea Falck, Katariina Berggren sekä joukkueen kapteenina toiminut Jenni Vähämaa.

Hienon päivän kruunasi ESRC:n miesten ehkäpä hieman yllättäväkin voitto, mikä merkitsi siis tuplamestaruutta espoolaisille. Headin naiset onnittelevat squashmiehiä ja kiittävät lämpimästi ESRC:tä kannustuksesta ja tuesta – on hienoa kuulua seuraan, josta löytyy squashille sydämestään omistautuvia tekijöitä! Kiitos ja skål!

Tulokset squash.fi:ssä.

Raportoi Elina Kononen

ESRC:n miesten joukkueelle KULTAA!

ESRC:n miesten ykkösjoukkue ESRC I Dunlop lähti Taliin puolustamaan viime vuoden mestaruutta ja vaikka jotkut asettivatkin ESRC:n haastajaksi runkosarjan kolmossijan jälkeen, niin joukkueella itsellään oli vain yksi selkeä tavoite ja se oli mestaruuden uusiminen. ESRC oli saanut mukaan vakiomiehistönsä Tuomi – Vähämaa – Järvinen – Rautiainen, vahvistuksenaan Ukrainan lahja squashille, Ruslan Sorochinsky.

HSRC:n Risto Jokinen toimi onnettarena ja arpoi espoolaisille vastaan Helsinki Senatorsin, joka oli saapunut paikalle melko ”vaatimattomalla” miehistöllä ottaen huomioon kauden aikaisemmat liigapelit. ESRC:n tasavahvasta kaartista tulessa olivat ensin nuori Kristian Rautiainen ja ikinuori kapteeni Matias Tuomi.

Kristian selviytyi kiitettävästi Senatorsin bodausosastoon kuuluvasta Pyry Poikolaisesta. Matias taas kellisti entisen seurakaverinsa Tatu Knuutilan vähän pitemmän kaavan kautta eli 3-1. Tämä tiesi sitä, että muista peleistä tarvittiin vain kaksi erää finaalipaikan varmistamiseksi. Jaakko Vähämaan ja Arttu Moision ottelu oli ennakkoasetelmiltaan aika jännittävä ja niinpä kahden erän jälkeen oltiinkin tasatilanteessa 1-1. Liekö viisieräinen treenipeli Janne Järvisen kanssa painanut vielä jaloissa, mutta Jaakko käveli loppupelin voittoon Artun takoessa enemmän peltejä kuin nikkejä.

Viereisellä kentällä ESRC:n ulkomaanvahvistus Ruslan pääsi jo toista kertaa tällä kaudella kokeilemaan ”Hyvinkään Shabanan” Mika Monton kuntoa. Vaikka joukkueiden välinen koitos olikin jo ratkennut espoolaisten hyväksi, niin kovaa jaksoivat pojat vääntää. Tulos oli sama kuin edelliselläkin kerralla eli 3-1-voitto Mikalle, Ruslanin oivaltaessa aivan liian myöhään miten Mikaa päästään haastamaan. Kuitenkin 3-1-voitto ESRC:lle ja finaalipaikka oli selviö. Toisesta semistä tiensä finaaliin raivasi Mikkeli, joka kukisti 2-2-tuloksella ja paremmalla eräsuhteella Järvenpään.

Sekä miesten että naisten finaalit käytiin siis kahden Suomikössin kestomenestyjän välillä. ESRC ja MiSq ovat jo monen vuoden ajan kuuluneet ehdottomaan eliittiin, eikä voinut pitää yllätyksenä sitä, että juuri nämä joukkueet pelasivat kirkkaimmista mitaleista.

Loppuottelussa pelit aloitti Ruslan lasilla ja ensimmäisen pelin huilinut Janne kakkoskentällä. Janne osoitti olevansa luottamuksen arvoinen tosi paikan tullen ja Valtolan veljeksistä helsinkiläisemmän eli Laurin aivan kylmäksi. Ruslanilla puolestaan oli käynnistysvaikeuksia ja edellinen peli painoi selvästi jos ei jaloissa niin ainakin päässä. Tasavahva jyrä Tuomas Häkkinen yllätti kaikki – todennäköisesti itsensä mukaan lukien – ja eteni 2-0-johtoon. Hätäisimmät ehtivät jo kuuluttaa Ukrainan maitojunan lähtöä, mutta Ruslan päätti jäädä taistelemaan. Pienen katsomovalmentajien läksytyksen jälkeen Ruslan alkoi saada selvää otetta pelistä ja Tuomaksessa oli vahvoja väsymyksen merkkejä. Peli oli loppuun asti taistelua, välillä Ruslan tosin taisteli lähinnä itsensä kanssa ja kopsautteli itseään mailalla päähän tyhmien virheiden jälkeen, mutta voitto heltisi lopulta huojentavasti.

Jaakko pääsi sitten vääntämään kokeneen ketun Erno Teitin kanssa. Jo ensimmäisessä erässä oli näkyvissä hyviä merkkejä, mutta parit turhat virheet kallistivat lopulta erän naapurille. Jatkossa Jaakko taisteli hyvin ja onnistui saamaan pitkiä pisteputkia ja vaikka Erno ajoittain pystyikin vääntämään, niin Jaakko vei suoraan kolme seuraavaa erää ja sai toisen hienon päänahkan samalle päivälle. Mestaruus oli näin jo ratkennut ESRC:n hyväksi.

Samaan aikaan Jaakon pelin kanssa aloitti Matias lasilla, vastassaan Suomen ”Cameron Pilley”, toisin sanoen kovaa lyövä Markus Vanhanen. Matias vei vaivattomasti ensimmäisen erän, mutta toisesta lähtien peli oli Matiakselle melkoista tervan juontia. Matias sai vielä käännettyä itselleen kolmannen erän, mutta sitten Markuksen kovat tapot keskikentältä alkoivat onnistua liian hyvin eikä Matias voinut kuin tunnustaa mikkeliläisen paremmakseen numeroin 3-2.

Tuplavoitto kuitenkin toisena vuonna peräkkäin Espooseen ja juhlat saattoivat alkaa!!!

Oli todella mukavaa, että otteluita seuraamaan ja mestaruuksia juhlimaan oli saapunut myös seuran ”sikariporras”. Kiitos paljon tuesta. Nämä(kin) kultamitalit ovat osoitus pitkäjänteisestä työstä espoolaisen squashin hyväksi. Voidaan olla todella ylpeitä seurastamme!!! Erityiskiitos myös Railalle ja Jarkille sekä kaikille valmentajille, jotka varmistavat sen, että ESRC:n junioritehdas tuottaa jatkossakin laatupelaajia seuran edustusjoukkueille.

Kiitos myös muille kauden aikana joukkueessa pelanneille eli Petteri ja Mikael Sirénille, Patrik Nyströmille ja Jaakko-Antti Peltolalle. Kiitokset myös Topias Aallolle, jolla oli kauden alussa isot saappaat täytettävänä uutena liigavastaavana, mutta joka hoiti homman varsin mallikkaasti.

Kiitokset myös pelaajien taustahahmoille, isille ja äideille vuosien mittaisesta tuesta.

Hyvää kevättä ja ei muuta kuin SM-kisoja kohti!!!

Tulokset squash.fi:ssä.

Terveisin miesten ykkösjoukkueen kapteeni Matias Tuomi

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja