Squashliigan runkosarjan päätös 23.3.2013

Kauden 2012-2013 runkosarja saatiin päätökseen 23.3.2013, kun kaikki ESRC:n 11 liigajoukkuetta pelasivat ympäri Suomea. Peräti seitsemän joukkuetta pelasi kotihallilla neljän muun joukkueen otellessa koordinaateissa Myyrmäki – Suvela – Turku. ESRC:n naisten ykkösjoukkue ESRC I Head nappasi odotetusti runkosarjan voiton ja ESRC II White selvitti myös tiensä pleikkareihin, jotka pelataan kahden viikon päästä. Miesten ykkösjoukkue ESRC I Dunlop varmisti pleikkaripaikkansa runkosarjan kolmannella sijalla, kun taas miesten kakkosjoukkue ESRC II Dunlop jätettiin armotta SM-runkosarjan peränpitäjäksi.

Lue joukkueiden raportteja alta ja tuloksia osoitteesta squash.fi!

Tunnelmia naisten viimeiseltä SM-sarjan liigakierrokselta

SM-liigan squashnaiset kokoontuivat tänään runkosarjan viimeisiin kamppailuihin Esport Centeriin. ESRC:llä oli juhlan paikka, kun ESRC Head varmisti runkosarjan voiton ja paikan syyskuun Euro Cupiin Italian Riminissä. Myös ESRC White selvitti tiensä kahden viikon päästä pelattaviin play offseihin.

Esportin kentillä nähtiin tänään muutama tiukka kamppailu, kun Mikkelin Marianna Vanhanen voitti HSRC:n kokeneen Carola Björnströmin 3-1 ja Headin Riikka Piekäinen urakoi yhteensä yhdeksän erää ollen voitokas molemmissa otteluissaan. Erityisesti Riikan makea 3-2 voitto Mikkelin kovalyöntisestä Susanna Vanhasesta ja Elina Konosen selkeä voitto Saara Valtolasta ilahduttivat ESRC:n naisia. ESRC White ei tänään pystynyt horjuttamaan Headia, tosin Jenni Vähämaa nappasi hienosti Riikalta erän ja Katariina Berggren tsemppasi Pia Ojalaa vastaan toisessa erässä jatkopalloille.

Viimeiseen liigakierrokseen mahtui myös ikäviä käänteitä. JSK ei saanut joukkuetta kasaan ja ainoastaan Marja Vainio tuli kisapaikalle. Säännöt olivat tässä kohtaa armottomat: Järvenpää joutui antamaan luovutusvoitot, mikä oli harmillinen päätös liigakaudelle. Marja osoitti kuitenkin olevansa aito kössifani ja jäi varsinaisten liigapelien jälkeen pelaamaan harjoitusottelut Jenni Vähämaan ja Jenni Nordlingin kanssa. Lisää harmistusta aiheutti HSRC:n Maarit Ekholmia vaivannut kuume, joka esti Maaritia edes yrittämästä ottelussa Saara Valtolaa vastaan: ottelu päättyi Maaritin luovutukseen ensimmäisen pallorallin jälkeen.

Katseet kääntyvät siis paitsi mahdolliseen Euro Cupiin Italiassa, myös huhtikuun alussa pelattaviin play offseihin, joissa lähdetään taistelemaan kirkkaimmasta mitalista. Siellä mukana ovat myös ESRC I:n miehet, jotka joutuivat tänä vuonna luovuttamaan Euro Cup –paikan kauden läpi tasaisesti jyränneelle Senatorseille.

Naisten SM-sarjan tulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Raportoi Elina Kononen

Miesten II-divarin A-lohkon viimeinen kierros ja kauden yhteenveto miesten V-joukkueen osalta

ESRC:n miesten V-joukkueen viimeisellä liigakierroksellä vastassa oli meidän oma IV-joukkue ja Sq88. Kierroksen sankariksi nousi Juha Liimatainen, joka voitti molemmat pelit. Tosin Juha pelaa tällä hetkellä nelospaikkaa ja taidot riittäisivät korkeammallekin. Hävisimme kierroksen molemmat ottelut 1-3.

Oma juniorijoukkueemme (ESRC IV) on mennyt kovasti eteenpäin ja hyvä niin ja jos meidän jollekin piti hävitä niin mieluiten heille:). Kauden aikana meillä, V-jouukkueella on ollut mukana varsin monta pelaajaa ja yhtenä ajatuksena onkin ollut, että halukkaat pääsevät koittamaan liigakierroksella pelaamista. Kaiken kaikkiaan 11 pelaajaa on kauden aikana pelannut V-joukkueessa. Sijoituksena 4. 12 pisteellä ei ollut huono.

Oma pelaaminen on ollut huonoa koko kauden, tosin ykköspaikka on haastava: Marko Värilä, Kari Hautala ja Timo Tulonen ovat liian kovia minulle. Tosin olisi ollut matseja jotka olisi pitänyt voittaa. Paras kokoonpano joukkueessa on ollut: Jarmo Saari, Jarkki Jaakkola, Heikki Hassinen & Juha Liimatainen, jotka pelasivat tasapelin muun muassa Metro Squashin, lohkon ykkösen kanssa.

Kauden voittajia: Ilkka Moilanen, Erkki Pyre, Veli-Matti Passinen, Joonas Kylliäinen, Harri Pohja, Jarmo Saari, Jarkki Jaakkola, Heikki Hassinen ja Juha Liimatainen.

Miesten II-divarin A-lohkon tulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Hyviä treenejä kaikille, muistakaa kuukausiskabat ja seuran mestikset!

Raportoi Kari Aalto

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja