Elina Kononen EWO 2013:n voittoon

Naisten päivän jälkimainingeissa lauantaina 9.3.2013 pelattiin Esport Centerissä perinteinen Espoo Women’s Open noin 30 naispelaajan voimin. Luokkia oli yhteensä neljä kappaletta, kun naisten 1- ja 2-kaavion lisäksi pelattiin tytöt alle 15 – ja alle 19 -luokat. Naisten kakkoskaaviossa oli 12 ja muissa kaavioissa kahdeksan osallistujaa. Kansainvälistä väriä kisoihin toivat kaksi itänaapurimme edustajaa, jotka pelasivat hienosti tullen sijoille 2 ja 4 naisten kakkoskaaviossa.

Ykköskaaviossa mukana olivat Suomen ja ESRC:n huippupelaajat Emilia Soini ja Elina Kononen, joita haastamaan asettui kova kaarti niin kokeneempia pelaajia kuin huippujunioreitakin. Moni nuoremmista pelaajista urakoi kahdessa kaavioissa, jolloin pelejä tuli jopa kuusi päivän aikana.

Naisten ykköskaaviossa
suosikit Emilia ja Elina selvittivät tiensä finaaliin ja pronssiottelussa kohtasivat Hanna Rusila ja Michaela Björnström. Sekä pronssiottelu että finaali olivat erittäin kovatasoisia ja venyivät viiteen erään. Pronssin lunasti lopulta itselleen Michaela. Finaalissa Elina yllätti kisoissa kahdessa luokassa urakoineen Emilian.

Naisten kakkoskaaviossa Pia Ojala voitti finaalissa Alina Tuzlukovan ja pronssiottelussa Marja Vainio voitti Natalia Pokrovskayan.

Tyttöjen luokissa suosikit pitivät pintansa Emilian voittaessa T-19 finaalissa Maarit Ekholmin. Pronssiottelussa Saana Pohjavaara voitti Sofia Korpeisen.

Sofia vuorostaan voitti T-15 sarjan finaalissa Katri Aalto-Setälän pronssin mennessä Anni Lehikoiselle, joka voitti Lu Congin.

Kaikki ottelutulokset Tournamentsoftwaressa sekä squash.fi:ssä.

Alakerrassa pelattiin samanaikaisesti Tapion Sulan järjestämää sulkapallon Espoo Women’s Openia, jossa oli tänä vuonna ennätykselliset 140 pelaajaa!

Kiitokset kaikille pelaajille, katsojille, kisan organisaattoreille (yli seurarajojen) ja tukijoille – etenkin Specsavers Tapiolalle, joka tarjosi piilolasineuvontaa ja näöntarkastuksia kisojen aikana kaikille paikallaolleille!

Teksti:
Janne Järvinen
Kuvat:
Inka Luhtala

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja