Squashliigakierros 12.1.2013

Kauden 2012-2013 Squashliigassa pelattiin ESRC:n miesten joukkueiden osalta 4. ja naisten osalta 3. kierros. Lue tästä joukkueiden otteluraportteja sekä tarkista ottelutulokset ja pistetilanne squash.fi:n liigasivuilta.

ESRC I Dunlop, miesten ykkösjoukkueen Järvenpään kierros

Liigakierros ESRC I Dunlop -joukkueen osalta Järvenpäässä 12.1.2013 alkoi otteluilla Mikkelin pelureita vastaan. Kolmospelaaja Jaakko ja nelospelaaja Kristian pääsivät aloittamaan. Jaakko pelasi Markus Vanhasta vastaan häviten ottelun 0-3. Virheiden suuri määrä ratkaisi voittajan, eikä Jaakko saanut vastustajaa väsytettyä pallojen jäätyä lyhyiksi. Kristian voitti omassa ottelussaan Lauri Valtolan 3-1. Kristianin nopea pallollemeno oli mikkeliläiselle myrkkyä. Ykköspelaajamme Matias voitti omassa ottelussaan Mikkelin härän, Erno Teitin 3-1. Vakuuttavan tasainen suoritus Matiakselta! Kakkospelaajamme Janne voitti myös ottelunsa Tuomas Häkkistä vastaan 3-1. Mikkeli kaatui näin ollen otteluvoitoin 3-1.

Kierroksen toiset ottelut olivat ESRC:n II-joukkuetta vastaan. Ykkösten ottelussa kohtasivat Matias ja Jaakko-Antti. Matias hoiti voiton kotiin varmasti 3-0. Kakkospelaajina kohtasivat Janne ja Topias. Pienen ensimmäisen erän takkuilun jälkeen Janne sai pelin täysin hallintaansa ja hoiti pisteet meille 3-0 voitolla. Kolmosina pelasivat Jaakko ja Petteri. Jaakko voitti ottelunsa vaivattomasti 3-0. Myös Kristian hoiti ottelunsa Mikaelia vastaan varmalla pelillä 3-0.

Saldona Järvenpään kierrokselta tuli kotiin tuomisiksi seitsemän pistettä ja jaettu 2. sija liigataulukossa yhdessä Senatorsien kanssa. Mikkeli johtaa kahden pisteen turvin. Runkosarjan voitto on edelleen mahdollinen, mutta se tulee olemaan kovan työn takana.

Tulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Raportoi Jaakko Vähämaa

ESRC II Dunlop, miesten kakkosjoukkueen Järvenpään kierros

Joulutauon jälkeen ”Suomen Tour” vei ensin Lahteen ja nyt Järvenpäähän Squashliigakierroksen muodossa. Kakkosjoukkueesta Lahdessa oli ollut ainoastaan ykköspelaajaksemme noussut Jaakko-Antti Peltola, muiden otteissa saattoikin olla hieman kisataukoa havaittavissa.

Vastaan tuli ensin HSRC. Nelosten matsissa Mikael Sirén sai vastaansa ”Harry” Kronlundin (niin ottelupöytäkirjaan oli kirjoitettu), jota ei syksyllä pahemmin ollut Tourilla näkynyt. Niinpä katsomossa eläteltiin toivoja, josko Mikael ottaisi meille tältäkin kierrokselta pisteen… Ja hyvin se alkoikin. Mikael hallitsi peliä ja kädestä lähti parempaa shottia kuin vastustajalta. Sertolta lainattu Biomimetic Elite sopi ilmeisesti Mikaelin käteen kuin valettu. 10 pisteeseen asti Mikael pääsi, mutta sitten ilmeisesti hermot jotenkin hajosivat ja loppuottelu menikin valitettavasti vastustajan hallitessa peliä.

Petteri oli siis pudonnut ykköspaikalta kolmoseksi, mutta tässä ottelussa helpotusta ei silti ollut tiedossa, kun vastaan astui yksi Suomikössin legendoista, Juha Raumolin. Hurjan hienosti toimi Rambon mailakäsi ja hän luki Petterin peliä kuin avointa kirjaa. Ottelu selvästi hänelle 3-0 – lopuksi Rambo jäi vetämään ghostauksia kentälle, kun kuulemma ”ei tarvinnut kertaakaan mennä täysii”.

Jaakko-Antti sai ykkösten matsissa vastaan Aleksi Leskisen. Kahdessa ekassa erässä Aleksi oli terävämpi, mutta sitten Serto sai stopparinsa kulkemaan ja onnistui hyvin rikkomaan pelin tempoa. Se tuotti tulosta ja kaksi seuraavaa erää tulikin sitten meille. Viidennessä Aleksi alkoi ehkä pelata hieman varmempaa peliä ja Sertolla taas paketti ei pysynyt yhtä hyvin kasassa, joten matsi lopulta HSRC:lle.

Viimeiseksi oli tiedossa kakkosten matsi, Topias vs. unkarilainen Benedek Sebok, joka ei syksyllä hävinnyt liigassa matsiakaan. Minä olin vaihtanut uuteen mailaan ja kerroin myös hieman muuttaneeni pelifilosofiaani ja ottaneeni vaikutteita nyt James Willstropilta, hänellä kun tuntuisi olevan pari juttua vähän paremmin hallussa kuin minulla… Ekassa erässä näytti siltä, että homma toimii todella hyvin ja vein sen suhteellisen näyttävällä pelillä 11-6. Tuli kuitenkin kohkattua vähän liikaa ekassa erässä ja mentyä joka palloon täysiä, ja se vähän tuntui kropassa. Seuraavassa erässä en saanut samanlaista terää irti, ja pelini olikin sitten valitettavasti suhteellisen sekaisin loppuun asti. Toisaalta myös Benedek pelasi tarkemmin, ekassa erässä oli vielä pientä hermostuneisuutta havaittavissa. Tappio 1-3 ja HSRC vei meiltä pisteet 4-0.

Kohtaamisemme ESRC I:ä vastaan oli vähemmän jännittävä. Mikael väänsi tasaisen ekan erän Kristianin kanssa, mutta sitten Kride meni menojaan. Petterillä ei ollut tuloksesta päätellen mitään mahdollisuuksia Jaakko Vähämaata vastaan. Jaakko-Antti oli suhteellisen tyytyväinen omaan suoritukseensa Matiasta vastaan ja pystyi ajoittain hieman hallitsemaankin peliä, mutta voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä.

Ykkösjoukkueen raportista poiketen kommentoisin minun ja Janne Järvisen kohtaamista niin, että pelasin ehkä elämäni parasta ja tarkinta kössiä ekassa erässä, eikä kyseessä voinut olla ainakaan pelkästään Jannen takkuilu. Todistamassa tätä hienoa erää olivat harmi kyllä vain tuomari Pyry Poikolainen ja katsomossa Aleksi Leskinen. Pääni hajosi kuitenkin 9-8-tilanteessa, tein pari tyhmää virhettä ja Janne vei erän. Loppumatsi menikin sitten tutun kaavan mukaan, Janne on ollut minulle yleensä todella hankala vastustaja ja niin osoittautui lopulta olevan nytkin. En saanut palloja enää hänestä ohi ja hän tuntui aina lukevan jokaisen lyöntini aivan helposti. Turhauduin ja hävisin pystyyn.

Kakkosjoukkueelle ei siis lisää pisteitä tältä kierrokselta, mutta ainakin joukkuehenki on hyvä, jälkipelejä käytiin Helsingin yössä!

Tulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Raportoi Topias Aalto

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja