Squashliigakierros 24.11.2012

Kauden 2012-2013 Squashliigassa pelattiin ESRC:n miesten joukkueiden osalta 3.kierros. Miesten 2-joukkue kävi Ylivieskassa nappaamassa kauden ekat pisteet! ESRC:n naisten joukkueet vierailivat Mikkelissä ja Tampereella. Lue tästä joukkueiden otteluraportteja sekä tarkista ottelutulokset ja pistetilanne squash.fi:n liigasivuilta.

Naisten divarijengit ansaitulla tankkaustauolla Tampereen pelien jälkeen

ESRC I Dunlop, miesten ykkösjoukkueen kotikierros

Liiga lähti jälleen käyntiin, tällä kertaa meidän kotikentällä Espoossa. Kokoonpano oli Matias, ESRC:n salainen ase Ruslan Sorochinsky (UKR), Janne sekä Kristian. Jaakko ei valitettavasti päässyt pelaamaan liigaa, sillä hän oli nyrjäyttänyt nilkkansa futsalissa: noin kolmen viikon toipuminen edessä. Mutta sitten itse asiaan.

ESRC lähti kovalla kokoonpanolla kuuluisia Senatorseja vastaan. Kristian aloitti liigakierroksen Pyry Poikolaista vastaan. Kristian pelasi vakuuttavaa peliä eikä juuri mikään pallo jäänyt. Helppo 3-0 voitto. Samaan aikaan Janne Järvinen pelasi Arttu Moisiota vastaan. Peli oli alusta lähtien erittäin tiukkaa, mutta ajoittain näytti siltä, että Janne hoitaa homman kotiin kuuluisilla ’dropshoteillaan’, mutta niin ei kumminkaan tällä kertaa käynyt. Pitkän maratonin jälkeen Janne hävisi viidennessä 11-9. Kolmannessa pelissä salainen aseemme Ruslan astui kissan pehmeillä askeleilla kentälle Mika Montoa vastaan. Ensimmäisessä erässä Ruslan juoksutti Mikaa kuin metrin keppiä ja voitti ensimmäisen erän 12-10, vaikka Mikalla oli kaksi eräpalloa. Loput erät olivat kylmää kyytiä Ruslanille ja Mika pääsi painostamaan palloa tarkasti kulmiin. Ruslan jätti pallot jatkuvasti lyhyiksi ja teki Mikan työn helpoksi. 3-1 tappio ESRC:lle. Viimeisessä vuorossa kuuluisa Matias Tuomi pääsi pelaamaan Tatu Knuutilaa vastaan. Matias pääsi alusta asti juoksuttamaan Tatua ja ajoittain Matias pisti erittäin näyttäviä nikkejä. Matias näytti Tatulle paikkansa ja vei selvästi matsin 3-0. ESRC-Senators 2-2.

HSRC oli toisella kierroksella vastassa. ESRC jatkoi samalla kokoonpanolla. Ensimmäisenä vuorossa taas Kristian pääsi kentälle pelaamaan Juha Raumolinia vastaan. Ensimmäinen erä oli suht’ tiukka, mutta Kristian hoiti ekan erän. Sen jälkeen Kristianin peli hajosi ihan täysin. Peltejä tuli enemmän kuin laki sallii, mutta ei siitä sen enempää. Hävettää edes muistella sitä, mutta kaikki kunnia voitosta Rambolle. Tappio ESRC:lle 3-1. Janne Järvinen pelasi samaan aikaa Heikki Konosta vastaan. Janne pelasi ajoittain ihan hyvin, mutta löi hyvistä paikoista peltejä aivan liikaa. Tunnetusti jos lyö liian usein alle, peliä on vaikea voittaa. Heikki pelasi varmaa hyvää peliä ja voitti selvästi 3-0. Kolmanneksi Ruslan pääsi taas pelaamaan, tällä kertaa Juha Hatjasaloa vastaan. Ruslan pelleili vähän liian paljon kentällä ja teki pelin vaikeaksi. Lopulta Hatjasalo hyytyi ja Ruslan voitti 3-1. Viimeisessä pelissä Matias pääsi taistelemaan Aleksi Leskistä vastaan. Itse en ollut enää hallilla, mutta Matias voitti 3-0. Huhujen mukaan Matias löi 33 hiirinikkiä eikä jättänyt Aleksille kauheasti sanomista. ESRC-HSRC 2-2. Päivä oli pitkä. Olisi voinut mennä paljon paremmin, mutta aina ei voi voittaa. Ihan hyvä suoritus. Ensi kerralla paremmin.

Tulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Raportoi Kristian Rautiainen

ESRC II Dunlop, miesten kakkosjoukkue reissasi Ylivieskaan

Kakkosjengillä oli paras nyrkki kasassa elikä 1. Petteri Sirén 2. Topias Aalto 3. Jaakko-Antti Peltola 4. Mikael Sirén. Liikkeelle lähdettiin Jaakon Jettalla jo hyvissä ajoin perjantai-iltapäivällä. Puoli matkaa heitettiin läppää kapellimestarina Mikael, loppupuolisko tykitettiin power metallia  ja kun matka olis muuten ollut niin ikävän lyhyt, niin käytiinpä vetämässä semmonen ylimääränen ralli-EK vielä siihen kunnon adrejen keräämiseksi.

7h ajon jälkeen saavuttiin Ylivieskan Käenpesään, jonka pubiosastolta löytyikin tuttuja naamoja YlivSq:sta ja JSK:sta. Ilta meni siinä rattoisasti sitten, tai no rattiosasti ja rattoisasti, hirmuista psyykkaamista siinä oli mm. ykköspelaajien Petterin ja A. Määttäsen välillä… Niin ja käytiinpä vetämässä sellaset grillimätöt paikallisella Macusa-grillillä ettei pk-seudulta niin vaan löydykään… Nykyään terveistä elämäntavoistaan tunnettu joukkueenjohtaja tosin jo harkitsi illan aikana jonkinlaisia kurinpitotoimia jätkien pelipäivään valmistautumiseen liittyen, mutta päätti katsoa ensin, miten kentällä suoriudutaan, jokainen kun oman kroppansa tuntee parhaiten… ;)

Yöllä nukuttiin jonkin verran, aamupalalle herättiin ja squashkentällä tuli ensimmäiseksi vastaan JSK. Niin ja liiga-asetelmasta vielä sen verran, että nyt oli vastassa kaksi ehkä paperilla liigan helpointa (ts. vähiten mahdotonta) vastusta, joten pojoja pitäisi ottaa mielellään sekä Järvenpäältä että Ylivieskalta, jos sarjapaikan säilymistä meinaisi vielä pitää realistisena tavoitteena. Nelosten pelissä Mikael sai vastaansa Jaanus Pettain. Mikael näytti kalpealta ja Jaanus urheilijalta. Mutta Miksun kädestä lähti huomattavasti parempaa ja rennompaa shottia, Jaanus taas hermoili ja löi tyhmiä peltejä. Eka erä meille. Sitten Jaanus kuitenkin rentoutui ja Miksu ehkä vähän väsyi ja matsi kääntyi JSK:lle 1-3.

Viereisellä kentällä Jaakko sai vastaansa nuoremman Pettain veljeksistä, Kristjanin. Kristjanin peli näytti olevan varsin hyvässä tikissä. Serto sanoi, että olo oli järjettömän hidas eikä minnekään ehtinyt. 0-3 takkiin, tosin erät olivat suhteellisen tasaisia.

Minulle ja Petterille tulivat vastaan Äijäsen veljekset, joista on kehittynyt pelottavan hyviä. Petteri aloitti Jamia vastaan. Petsku pystyi kyllä pistämään kampoihin ja tekemään pisteitä joka erässä, mutta Jamin voitto ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa uhattuna – meille 0-3 tappio tästäkin.

Valmistautumisillan tiukemmasta linjasta huolimatta (mm. venyttelin hotellihuoneessa ennen nukkumaanmenoa ja Jaakko kysyi että ”mitä ihmettä sä oikeen puuhaat?” :D) olin vähintään yhtä pihalla matsin alkaessa kuin joukkuekaveritkin. Mikon vaikeasti luettavat lyönnit viuhuivat ohitse ja minä kääntyilin kentällä hankalan oloisesti… Ekan erän loppuun tosin tuli joku ihmeellinen nikkistoppariputki ja sain ihan kunniallisen pisteluvun 8 tauluun. Toisessa olin vielä yhtä pihalla kuin alussa, enkä monta pistettä saanut. Kolmannessa sitten rytmi alkoi löytyä, ja erä oli tasainen. Tasatahtia mentiin yhdeksään asti, sitten pari pitkää palloa, jotka Miko kuitenkin vei.

Sitten vuorossa Ylivieska. Mikael pelasi Teuvo Määttästä vastaan, eikä alku näyttänyt hyvältä… Mikaelilta hätäilyä ja hermot kireällä, Tepa karkasi jo 2-0 -johtoon. Sitten Miksu otti itseään niskasta kiinni ja alkoi tehdä pisteitä. Mailakäsi toimi ja tsemppi oli hyvä. Jännittävien vaiheiden jälkeen Mikael nousi 3-2 voittoon ja ESRC II nappasi kauden ensimmäisen pisteensä SM-sarjassa! Joukkuekaverit juoksivat kentälle onnittelemaan halauksin.

Sitten yhtä aikaa käynnistyivät kakkosten ja kolmosten ottelut. Minä sain vastaani Saarelan Matin, ja olo oli heti kentälle mennessä sellainen freesi kuin sen kuuluukin ottelun alkaessa olla ja lyönti tuntui rennolta. Ottelu alkoi. Sain pidettyä hyvää tempoa, lyötyä terävää taakse ja sitten katkottua Matin lyönneistä volleydroppeja eteen. Pisteitä tuli tällä kaavalla tasaiseen tahtiin ja ensimmäinen erä tuli yllättävänkin selvästi minulle. Toisessa erässä Matti sai otteisiinsa terävyyttä, ja peli oli todella tasaista. Pitkiä palloja ja hyvää taistelua. Lopulta jatkopallojen jälkeen sain väännettyä erän itselleni 15-13. Seuraava erä oli yhtä tasainen, mutta tällä kertaa Matille 9-11. Huomasin, että alussa, kun en ollut vielä yhtään väsynyt, pääsin terävämmin palloihin väliin, joten mietin, pitäisikö vain huilata yksi erä ja satsata viidenteen. Niin päädyin tekemään, ja se toimi. Viidennessä Matti oli askeleen jäljessä, minä sain pidettyä keskittymiseni loppuun asti ja vein erän 11-7. Tuntui, että pelini oli tietyssä mielessä taas uudella levelillä ja voitto yksi peliuran makeimmista!

Jaakko aloitti samalla tavalla kuin minäkin eli dominoiden matsin alkua Tommi Ryyppöä vastaan. Serto pääsi jo 2-0 -johtoon. Tässäkin ottelussa Ylivieskan pelaaja sisuuntui ottelun loppua kohden ja vei kolmannen erän. Neljännessä Jaakolla oli jo vissiin 8-5 -johto, mutta jälleen kettumaisen ovela Ryyppö löysi shotteja jostain ja vei erän. Sama meininki jatkui sitten viidennessäkin… Jaakko kommentoi pelin jälkeen: ”Hermot ei kestä voittaa näitä matseja, ei vaan pysty pitään päätä kylmänä loppuun asti! Ihan freesinä olin tossaki koko matsin ja Ryyppö veti siellä ihan punasena niin puhki ettei seiniä nähnyt… Mää lähen nyt talvitauolle p*kl ja tungen tän pään lumihankeen ainakin kuukaudeksi!”

Petterillä ei ollut paljon sanomista ottelussaan Anssi Määttästä vastaan. Edes todella piinaava psyykkaaminen edellisenä iltana ei siis auttanut. Ykkösenä pelaaminen SM-sarjassa ei aina ole herkkua.

Matseista jäi kuitenkin joukkuetasolla hyvä maku suuhun, sillä hyviä pelisuorituksia tuli ja osoitimme voitoilla, että pelaamme oikeassa sarjassa… Ainakin suurin piirtein :) Tekstin yllä paluumatkalla otettu kuva… Invakyltti sopii meininkiin hyvin!

Tulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Raportoi Topias Aalto

ESRC Blue – Black – Red, naisten divarijoukkueiden Mansen reissu

Kahdella autolla lähti kaikkiaan 10 naispelaajaa kohti Mansea ja kauden tokaa liigakierrosta aamutuimaan Esportin pihasta. Matkaan starttasivat tälle kierrokselle: Lu, Katri, Sofia, Jenni, Pinja, Cessi, Anni, Tiina, Yrsa ja Raila. Menomatkaan kuului aika paljon Katrin hihitystä, mutta muuten matka oli rauhallinen :-)

Kuopiolaiset kilpasisaret saapuivat samoihin aikoihin ja valloitimme GoGon pukuhuoneet. GoGosta oli viikossa ehditty siivota TSK:n 40-vuotisjuhlakisojen jäljet ja ehtoisat TSK:n emännät kattoivat pöytään virkistäviä hedelmiä ja juomia. Pelit käynnistyivät kolmella kentällä: ESRC Blue kohtasi TSK II:n. Blue ei ollut kovin kohtelias emännille, vaan Yrsa, Katri ja Raila nappasivat selkeät 3-0 voitot omissa otteluissaan.

Seuraavassa kamppailussa osat vaihtuivat: TSK:n ykkösjoukkue nappasi ESRC Redistä 2-1 voiton. Sofia pisti hyvin hanttiin Pohjavaaran Saanalle ja nappasi yhden eränkin, mutta tällä kertaa Saana oli vahvempi. Kakkosten ottelussa Anni hävisi tiukassa viisieräisessä taistossa Mäkelän Minnaa vastaan. Kolmosten pelissä Pinja nappasi 3-0 voiton Redille Laura Ylikoskesta. Samoin kävi Blackin ottelussa Kuopiota vastaan: Kuopio vei voitot 2-1. Tiukan taiston jälkeen Huuhkan Henrietta voitti Cessin 3-1. Tämä ratkaisi voiton Kuopiolle, sillä konkari vs. juniori -otteluissa voitot menivät 1-1: Tiina voitti Abdelhamidin Amandan kakkosten ottelussa 3-0 ja kolmosten ottelussa Hartikaisen Krista ei antanut tällä kertaa erääkään Lulle.

Sitten oli vuorossa päivän ainoa ESRC vs. ESRC -kamppailu, Blue vastaan Black. Jenni voitti Lun 3-0, Tiina Katrin 3-1 ja Cessi Railan 3-1 hyvän oman pelin ja Railan heikon esityksen ansiosta. Blackille 2-1 voitto. Kuopio oli 2-1 vahvempi TSK I:stä vastaan, voittajina Saana, Amanda ja Krista. Kakkosten eli Amandan ja Mäkelän Minnan tiukka 3-2 ottelu ratkaisi voiton Kuopiolle. Viimeisessä kamppailussa ESRC Red otti 3-0 voiton TSK II:sta. Kakkosten ottelussa TSK:n Åkerbergin Sirpa onnistui nappaamaan yhden erän Annilta.

Mukavien pelien jälkeen kiitimme emäntiä, kävimme suihkussa & saunassa ja starttasimme kotimatkalle. Paluumatkan ruokapysäkkinä oli odotetusti ABC, josta jokaiselle löytyi sopivaa syötävää. Ovensuusta löytyi myös ystävällinen ukkeli, joka nappasi meistä tämän jutun yläosassa olevan kuvan. Paluumatkalla takapenkillä oli hiljaista: Railan autossa ainoa, joka pysyi hereillä koko matkan oli Sofia. Katri, Lu, Jenni ja Anni kuorsasivat vienosti.

Kahden kierroksen jälkeen Kuopio johtaa sarjaa yhdeksällä pisteellä, mutta TSK I, ESRC Blue ja Black hengittävät niskaan seitsemällä ja Red kuudella pisteellä. TSK II:n pistetili on vielä avaamatta. Seuraava kierros on tammikuun 12. kotikentällä.

Tulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Raportoi Raila Luhtala

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja