Squashliigakierros 20.10.2012

Kauden 2012-2013 Squashliiga jatkui ESRC:n miesten joukkueiden osalta toisella kierroksella, kun ESRC:n naisten viisi joukkuetta puolestaan pääsivät vasta aloittamaan kautensa. Lue tästä joukkueiden otteluraportteja sekä tarkista ottelutulokset ja pistetilanne squash.fi:n liigasivuilta.


ESRC I Dunlop, miesten ykkösjoukkueen toinen liigakierros

Miesten SM-sarjan liigakierros oli toista kertaa peräkkäin Merihaassa ja nyt isäntänä toimi HSRC. Mökämusiikki oli vaihtunut paikallisten tietäjien asiantunteviin kommentteihin kössistä ja etenkin sen vierestä.

Kapteenimme oli joutunut Krisu Rautiaisen sairastumisen vuoksi nostamaan farmiseuramme kulmahampaan Petteri Sirénin mukaan ykkösjoukkueen aloitusnelikkoon. Koostumus kokonaisuudessaan oli siis:

1. Matias Tuomi (V3)
2. Janne Järvinen (V5)
3. Jaakko Vähämaa (V7)
4. Petteri Siren (A12)

Vastaan asettuivat ylivieskalaiset pohjoisen ihmeet sekä aivan kehäkolmosen ja susirajan toiselta puolelta saapuneet järvenpääläiset.

1. ESRC I Dunlop – Ylivieska 2-2

Petteri joutui heti tuleen saaden vastaansa Ylivieskan Tommi Ryypön. Peli aaltoili puolelta toiselle, mutta erät kääntyivät vääjäämättömästi Ryypölle, etenkin kun Petteri liian usein lopetti pelaamisen luullen saaneensa helpon pisteen. Sisukas taistelija Tommi syöksyi kuitenkin aina pantterin lailla kiinni palloon jotenkin hutaisten sen vastustajan ulottumattomiin.

Samaan aikaan viereisellä kentällä näytti Jaakko pelin mallia toiselle vielä lähes juniori-ikäiselle eli Matti Saarelalle. Aikaa ei 3-0-voittoon mennyt kauaa.

Janne tuntui parantuneen häntä viime viikkoina hieman vaivanneista syysflunssistaan ja otti hänkin helpohkon 3-0-voiton vastustajastaan, Anssi Määttäsestä.

Ykkösten peleissä koettiin pienehkö yllätys, sillä vielä toissapäivänä Macaossa PSA-kisassa uurastanut Heke Mustonen oli ennättänyt paikalle ja pelasi kapteeniamme Matiasta vastaan. Nämä pelit ovat viime vuosina olleet harvinaisia, sillä viime vuoden SM-kisojen välierän jälkeen eivät kaverit ole samalla kentällä näkyneet.

Matias pelasi pirteästi yli 100 sijaa itseään ylempänä PSA-rankingissa olevaa Suomen kakkosta vastaan. Ehkä ripeä matkustelu painoi vielä hieman Heken jaloissa. Joka tapauksessa kaksi ensimmäistä erää painettiin tasatahtia, Matiaksen ollessa jopa välillä johdossakin, mutta Heke onnistui aina erien lopussa kiristämään sen verran, että tarvittavat erävoitot heltisivät. Kolmannessa erässä Matiaksen paras yritys alkoi huveta ja se erä menikin sitten jo helpommin vastustajalle.

2. ESRC I Dunlop – JSK 2-2

Tästä ottelusta odotettiin ehkä hienoista läpihuutojuttua, mutta toisin kävi. Nelosten pelissä Petteri sai vastaansa virolaisen, viikko sitten Helsinki Openissa kakkoskaavion kakkospalkinnon pokanneen Kristjan Pettain. Kyyti oli Petterille tässäkin ottelussa vähän liian kovaa ja pisteet karkasivat Järvenpäähän numeroin 0-3.

Jaakko pussitti Äijäsen veljesparin nuoremman yksilön Mikon katsomoon lähes yhtä kivuttomasti kuin oli kaatanut Saarelan edellisessä pelissään.

Matias sai vastaansa Järvenpään uuden ulkomaalaisvahvistuksen, englantilaisen Sam Burtonin. Tämä oli pistänyt edellisessä ottelussaan HSRC:n lahjakkaan Aleksi Leskisen ahtaalle, vieden kolmannen erän pitkälle jatkopalloille saakka. Burtonilla on varsin erikoinen kämmenlyönti, joten hän säesti mainiosti kapteeniamme, jonka kämmen mykistää tällä hetkellä monen kössikatselijan. Englantilaisesta ei kuitenkaan ollut enää minkäänlaista vastusta, Matiakselta lohkesi pisteitä 2, 1 ja viimeisessä erässä muhkeat 0.

Viimeiseksi otteluksi jäi Jannen ja Jami (vanhempi Äijänen) koitos. Oli odotettavissa Jannen näytöstä, mutta jotenkin oli puhti poissa kakkospelaajaltamme. Toinen erä kääntyi hänelle helpostikin, mutta muissa erissä ei puristusta riittänyt voittoihin saakka. Jamin olemuksesta ei voitosta huolimatta paistanut sellainen nauttiminen, mitä valmentajaisä oli pelin aikana korostanut.

Täydestä pistepotista saatiin tällä kertaa vain puolet, mutta kun päävastustaja Helsinki Senatorskaan ei saanut kuin 6 pistettä, ja kun Mikkelikään ei ole kuin pisteen edellä, ei ero venähtänyt liian suureksi. Kaikki varmaan muistavat Senatorsin johtoaseman viime kauden alussa. Kausi kuitenkin huipentui ESRC:n upeaan tuplavoittoon, kun sekä runkosarja että playoffsit korjattiin kotiin. Sama päämäärä on nytkin.

Tilanne sarjassa:

1. Helsinki Senators 12 p.
2. Mikkelin Squash 11 p.
3. ESRC I Dunlop ja HSRC 10 p. kummallakin
5. Ylivieska Prince Team 8 p.
6. Järvenpään Squash 5 p.
ja 7. ESRC II Dunlop 0 p.

Seuraava kierros pelataankin kuukauden päästä kahtia jakautuneena, kun ESRC I saa vieraikseen kotihalliinsa helsinkiläiset kiistakumppaninsa ja muut joukkueet, mukaan lukien ESRC:n kakkosjoukkue, matkustavat Ylivieskaan.

Tulokset squash.fi:ssä.

ESRC I Dunlopin liigaraportin tuotti Tuomin perhe

Kauden avaus naisten Squashliigassa

Merihaassa HSRC:n isännöimänä pelattiin sekä miesten että naisten SM-sarjan liigakierros. Naiset vasta aloittivat liigakautensa, kun miehet pelasivat jo toista kierrosta. ESRC:n naiset pelasivat kokoonpanoilla:

ESRC I HEAD
1. Emilia Soini
2. Elina Kononen
3. Riikka Piekäinen

ESRC II HEAD
1. Nea Falck
2. Jenni Nordling
3. Katariina Berggren

ESRC I HEAD vs HSRC

Riikka Piekäinen sai vastaansa tuoreen äidin (ESRC onnittelee!), Michaela Björnströmin. Michaela joutui taipumaan pirteästi pelanneelle ESRC:n hengenluojalle, Riikalle, lukemin 3-1. Kössikentille Chilen kuukausiltaan palannut timmikuntoinen Elina Kononen pelasi Aurora Vikströmiä vastaan varmaa ja virheetöntä peliä antamatta vastustajalleen pistettäkään! Ykkösten pelissä Emilia Soini pelasi tuttuun tapaan taidokasta squashia vieden voiton toisesta tulevaisuuden lupauksesta, Riina Koskisesta lukemin 3-0. ESRC:n ykkösjoukkueelle 3-0 voitto HSRC:stä.

ESRC II HEAD vs MiSq

Kolmosten pelissä Katariina Berggren pääsi kohtaamaan jälleen Marianna Vanhasen odottaen tiukkaa taistoa. Tällä kertaa Marianna sortui virheisiin ja ottelu Katariinalle 3-0. Ykkösten ottelussa Nea Falck pisti vahvasti kampoihin kokenutta Saara Valtolaa vastaan. Pitkiä palloralleja nähtiin ja Nea venyi hienoon suoritukseen Saaran viedessä pelin vielä 3-0. Kakkosten pelissä Jenni Nordling sai vastaansa kovalyöntisen Susanna Vanhasen. Suskin takanurkkiin uppoavat lyönnit olivat Jennille liikaa. Ottelu Suskille 3-0. Mikkelille 2-1 voitto ESRC II HEAD:stä.

ESRC I HEAD vs JSK

ESRC I HEAD oli ylivoimainen Järvenpäätä vastaan. Riikka pelasi odotetusti varmoin ottein JSK:n Pia Hakkaraista vastaan, voittaen pelin 3-0. Kakkosten pelissä Elina sai vastaansa JSK:n Venäjältä tulevan vahvistuksen Ayuna Khantaevan, jota on nähty Suomen kössikentillä jo pariin otteeseen aiemminkin. Elinalle selvä 3-0 voitto Ayunasta. Ykkösten pelissä Emppa voitti lähes virheettömällä pelillään Marja Vainion 3-0 (erät 11-1, 11-1 ja 11-0 Empalle).

HSRC – ESRC II HEAD

Kolmosten pelissä Katariina sai ensimmäistä kertaa vastaansa Aurora Vikströmin. Katariinalle 3-1 voitto Aurorasta. Ykkösten pelissä Nea joutui tunnustamaan Riinan paremmakseen 0-3 lukemin. Jenni pelasi ratkaisevan ottelun joukkueiden välisessä taistossa HSRC:n Carina Björnströmiä vastaan. Jennille 3-0 voitto Carinasta ja sen myötä ESRC II HEAD kukisti HSRC:n 2-1 lukemin!

ESRC I HEAD nousi ensimmäisen kierroksen jälkeen sarjaykköseksi, toisena Mikkeli ja kolmantena ESRC II HEAD. Naisten SM-sarjan liigatulokset: squash.fi.

Raportoijana Katariina Berggren

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja