Squashliigakierros 29.9.2012

Kauden 2012-2013 Squashliiga käynnistyi ESRC:n kuuden miesten joukkueen osalta lauantaina 29.9.2012. ESRC:n naisten viisi joukkuetta aloittavat kautensa vasta lokakuun kierroksella, 20.10. Lue tästä miesten joukkueiden otteluraportteja sekä tarkista ottelutulokset ja pistetilanne squash.fi:n liigasivuilta.

ESRC I Dunlop: Kristian Rautiainen, Jaakko Vähämaa, Janne Järvinen ja Matias Tuomi (kuvaaja: Jari Tuomi)


ESRC I Dunlop, miesten ykkösjoukkueen ensimmäinen liigakierros

Hallitseva mestari ESRC I Dunlop lähti Merihakaan puolustavan mestarin ottein. Sarjanousija ja farmijengimme ESRC II Dunlop oli ensimmäisenä vastassa, mutta tallimääräyksistä ei ollut puhettakaan. Ensimmäisessä pelissä Peltolan Jaska laittoi todella kampoihin ykkösjoukkueen rookielle, Kristian ”Shabana” Rautiaiselle. Kristianin jalka vähän painoi ja Jaakon millintarkat tiputukset ja boastit meinasivat tuoda hänelle voiton avaimet, mutta lopulta nuoruus ja vauhti veivät Kristianin ensimmäisenä maaliviivan yli. Jaakko otti sitten tasaisella pelillä selvän voiton Sirén Brothersin vasuriversiosta, Mikaelista. Janne ja Topias väänsivät tasaisia palloja, mutta Janne oli koko ajan askeleen edellä ja vaikka Topias jaksaa juosta niin ratkaisulyönnit olivat vielä pojilla eritasoisia. Matias otti sitten voiton oikeakätisestä Sirénistä, Petteristä, joka pelasi kuitenkin melko pirteästi. Pallo oli melkoinen kiituri ja peli muistutti välillä enemmän Espanjan kansallispeliä pelotaa kuin kössiä, mutta lopulta Matias selvähköön voittoon.

Toisessa pelissä ESRC Dunlop I kohtasi Mikkelin Squashin. Mikkelin pelaajat kolkuttelisivat kaikki maajoukkueen ovia, mutta treenien vähyys tekee kuitenkin pelaajista haavoittuvaisia. Viimekeväinen tiukka välierä oli vielä tuoreena kaikkien muistissa ja vaikka ihan samaan ei tänään jännityksen puolella päästy, niin selvästi oli nähtävissä, että molemmat joukkueet kamppailevat tämänkin kauden kärkipaikoista. Jaakko aloitti upeasti eikä uudelleen syntynyt Markus Vanhanen päässyt sinuiksi tuomarin tuomioiden kanssa: 5 pallon jälkeen tilanne oli 5-0 Jaakolle, mutta jos tuomarilla olisi ollut vähän eri linja, niin tilanne olisi voinut olla 0-5. Kaksi ensimmäistä erää vei Jaakko, mutta sitten passivoituminen ja Markuksen upea nousu pisti pelin tiukaksi. Viimeiseen erään Jaakko ryhdistäytyi ja pari pitkää palloa hyydytti Markuksen jalat lopullisesti. Kristianilla ja Jannella ei ollut enää paljoa annettavaa menneen viikon sairastelujensa jäljiltä. Janne haastoi ikinuoren Ernon hyvin pisteiden valossa, mutta tulos oli kuitenkin negatiivinen ESRC:n kannalta. Kristianilla oli vaikeuksia Lauri Valtolan tykityksen kanssa, eikä vartin verran jatkunut nenäverenvuoto auttanut asiaa. Lopulta Matias hoiti voiton hyvin sinnitelleestä Tuomas Häkkisestä. Ensimmäisessä erässä Matias joutui pelastamaan jopa 6 eräpalloa hitaan alkunsa jälkeen. Pelit Mikkelin kanssa siis 2-2 ja päivän kokonaissaldona oli 6 pistettä.

Pienenä yksityiskohtana voi mainita, että tänään oli harvinaisen laadukas joukko pelaajia paikalla Merihaassa. Suomen miesten rankinglistalta 16 parasta oli mukana pelaamassa ja lisäksi Järvenpää ja HSRC olivat hankkineet paikalle ”ulkomaanvahvistuksia”, joista HSRC:n unkarilainen Benedek Sebok pelasi nelospaikkaa ja otti helpot voitot ja JSK:n englantilainen Sam Burton joutui tykinruoaksi häviten selvästi sekä Olli Tuomiselle että Henrik Mustoselle.

Sarjan kärkipaikalta seuraavalle kierrokselle lähtevät tasapistein ESRC I Dunlop, Helsinki Senators ja HSRC.

Tulokset squash.fi:ssä.

ESRC I Dunlopin liigaraportin kirjoitti: Matias Tuomi

ESRC II Dunlop, raportti ekalta kierrokselta

Sarjanousijajoukkueemme lähti ensimmäiseen SM-tason pelipäiväänsä avoimin mielin ja ilman suuria paineita. Saimme tavallaan mukavan alun, kun ensimmäiseksi vastaan asettuivat seurakaverit, jotka tosin ovat hallitsevia Suomen mestareita.

Nelosten matsissa Jaakko-Antti Peltola pelasi todella tehokkaan näköistä ja tarkkaa peliä Kristiania vastaan, ja hallitsi ottelua. Kristian oli kärsinyt flunssasta, ja se taisi hieman näkyä otteissa. Lopulta kuitenkin Kride löysi jälleen sen hirveän tsemppivaihteen, joka nähtiin vastaavanlaisessa tilanteessa myös edellisenä viikonloppuna Talihallissa, ja vei viimeisen erän selvästi.

Omasta mielestäni oli mukava päästä avaamaan pelipäivä Janne Järvistä vastaan, kun paineita ei ollut, ja nappisuorituksellakaan tuskin irtoaisi voittoa, joten saattoi keskittyä vain tekemään parhaansa. Tiesin, että Jannellakin oli ollut pientä flunssaa, joten päätin lähteä alussa haastamaan kunnolla. Huonosti nukutun viikon jälkeen olin kuitenkin aluksi lievästi sanottuna hieman pihalla. Väliin mahtui hyviäkin palloja, mutta liikaa tuli huolimattomuusvirheitä ja kaksi ensimmäistä erää lipsahtivat Jannelle aika nopeasti. Janne otti pallot todella aikaisin ja löi tarkasti eteen. Itseltäni huonosti menneen toisen erän jälkeisellä tauolla hoin erästä meditaatiomantraa päässäni ja sainkin aivan toisenlaisen terävyyden kolmanteen erään. Vaikka palloista tuli pidempiä, ei se tuloksessa paljon näkynyt, vaan kolmaskin meni 11-5 Jannelle.

Mikael pelasi ihan pirteätä peliä Jaakko Vähämaata vastaan, mutta pisteiden tekeminen oli todella vaikeaa, ja Jaakko vei ottelun selvästi. Matiaksen ja Petterin peliä en nähnyt.

Toisessa ottelussa vastaan asettui HSRC. Nelosten matsissa ”Serto” hävisi selvästi kaksi ensimmäistä erää HSRC:n unkarilaisvahvistukselle, sitten peli näytti kääntyvän täysin ja kolmas tuli Jaakolle 11-6. Neljännessä erässä Serton tarkoissa stoppareissa pieni marginaali kostautui ja erä meni miljoonan listalyönnin jälkeen vastustajalle.

Minä sain vastaani Juha Hatjasalon. Edellinen kohtaaminen oli Espoo Dunlop Openissa vajaa vuosi sitten, silloin olin voittanut tiukasti 3-2. Nyt olisi mahdollisuus avata voittotili saman tien SM-tasolla. Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta erän loppua kohti tein virheitä ja hävisin 11-7. Jannea vastaan näkyneet keskittymisvaikeudet jatkuivat. Olo ei tuntunut fyysisestikään terävältä, tuntui, että kädestä ei lähde sillä tavalla potkua kuin hyvänä päivänä, lyöntiasennot ovat välillä vähän vajaita, ja hengästyin helposti. Toisessa erässä pääsin jo 6-2 johtoon, mutta sitten tuli taas keskittymiskriisi ja hävisin 11-6. Noloa. Seuraavaan erään keräsin itseni, pysyin terävänä ja vein erän 11-6. Neljännessä erässä molemmat alkoivat olla varsin väsyneitä ja pallot pitenivät, kun palloon ei enää menty niin terävästi eikä kädestä irronnut pahimpia mahdollisia tappolyöntejä. Olin jo 9-7 johdossa ja näytti, että Juha on väsyneempi. Sitten pelasimme valtavan maratonpallon, jossa minä juoksutin Juhaa nurkasta nurkkaan, mutta en vain saanut palloa tapettua. Tämän pallon hävittyäni keskittyminen katosi taas ja ottelu oli ohi.

Mikael pelasi Heikki Konosta vastaan, Petteri Aleksi Leskistä vastaan – vastus oli kova, eikä pistesaldoa saatu vielä avattua. Paljon helpotusta ei tule seuraavallakaan kierroksella, kun vastaan asettuvat Mikkeli ja Senators. Mutta treeniä vaan ja ennakkoluulottomasti haastamaan!

Tulokset squash.fi:ssä.

ESRC II Dunlopin liigaraportin kirjoitti: Topias Aalto

Raportti VI joukkueen liigakierroksesta 29.9.2012 Suomen Turussa

VI-joukkue aloitti kautensa hieman uusitulla kokoonpanolla. Vanhoina pelaajina jatkoivat Kari ja Touko. Joukkueeseen liittyi uusina pelaajina Toukon kummitäti Lotta Vuorela ja hänen miehensä Lasse. Ensimmäinen kierros käytiin Turussa. Vastassa olivat Turun III-joukkue ja HSRC V.

ESRC VI-TSSq-III (2-2)

Turkua vastaan käytiin tiukka kamppailu. Kari ja Lasse hävisivät omat ottelunsa. Lotta teki paluun liigaan pitkän tauon jälkeen. I-pelaajan roolissa hän näytti heti mallia muille ja otti 3-1 voiton Juha Söderströmistä. Touko taisteli hienon voiton Martin Poganitschistä. Martinilla oli jo 4 ottelupalloa neljännessä erässä mutta Touko onnistui voittamaan erän. Tämä oli liikaa Martinille ja Touko vei viidennen erän varsin helposti. Ottelu Toukolle 3-2. Näin saatiin ensimmäiset pisteet.

HSRC V- ESRC VI (3-1)

Lasse aloitti hienosti kukistamalla Kahlem Gokoolin 3-0. Kari hävisi oman pelinsä Risto Vuopalalle 1-3. Lotta kohtasi Kale Leskisen ja kävi 5-eräisen kamppailun Kalea vastaan. Kale oli himpun verran ovelampi ja vei voiton 3-2. Toukolla oli jälleen maratonottelu Antti Lindiä vastaan. Voitto oli lähellä, sillä Toukolla oli ottelupallo viidennessä erässä, mutta Antti onnistui selvittämään sen ja vei ottelun nimiinsä 3-2.

Tulokset squash.fi:ssä.

ESRC VI:n liigaraportin kirjoitti: Kari Juntunen

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja