Liigajoukkuekatselmus ts. Kuukausiskabat 1 pelattiin 1.9.

Saatiin selvä merkki siitä, että kausi on alkanut, kun pk-seudun squashskenessä oli lauantaina paljon päällekkäisiä tapahtumia: Merihaassa pelattiin Wilson Cup, Talihallissa oli maajoukkueleiri, ja Esportiin ESRC:n liigakauden avajaisiin pääsi paikalle 11 pelaajaa. Tapahtuma toimi samalla Kuukausiskabojen kauden ensimmäisenä osakilpailuna. Ykköslohkossa voiton vei Kuukausiskabojen kestomenestyjä Tero Timberg, kakkoskaaviossa Touko Juntunen näytti vanhemmille pelaajille kaapin paikan häviämättä erääkään.

Joukkueenjohtajista paikalla olivat ESRC II:n Topias Aalto, ESRC V:n Kari Aalto, ESRC IV:n Kim Korhonen ja ESRC VII:n Kari Juntunen. ESRC I:n Matias Tuomi oli maajoukkueleirillä ja ESRC VI:n Petri Kela Merihaan kisoissa, joten osanotto oli miesten kapteenien osalta varsin hyvä. Naisista paikalla oli ainoastaan Raila Luhtala, junioreista Touko Juntunen, vaikka tapahtuma oli tarkoitettu myös naisille ja junioreille, kuten Kuukausiskabat aina.

Ykköskaaviossa oli ehkä kyse siitä, että kuka on valmista SM-liiga-ainesta kakkosjoukkueen kelkkaan, ja toisaalta kuka on muuten vain kunnossa. Tero sanoi, että ei ole kuin pari kertaa käynyt pelaamassa kevään jälkeen, mutta otteet kentällä näyttivät todella teräviltä. Mikko kaatui avausottelussa murskalukemin 11-5, 11-5. Seuraavaksi Terosta otin mittaa minä, Topias. Uuvutus-puolustus-taktiikalla lähdin liikenteeseen ja sain avun haparoinnin jälkeen aikaiseksi pitkiä palloja ja ottelusta olikin tulossa tasainen. Ensimmäisen erän hävisin 11-8, toista mentiin tasatahtiin n. 8 pisteeseen asti, sitten tuli harmillinen erimielisyys tuomiosta ja Teron peli tuntui herpaantuvan hetkeksi, joten nappasin erän 11-8. Kolmannen erän alussa tapahtui päinvastoin, minä kadotin erään tilanteen selvittelyn jälkeen keskittymisen, ja Tero pääsi 6-1 johtoon… Takaisin ei ollut enää tulemista. Muut ottelunsa Tero voitti ilman erämenetyksiä, joten ensimmäisten skabojen voitto oli taattu ja vahva näyttö pelikunnosta annettu.

Lohkon loput kaksi pelaajaa olivat Kim Korhonen ja Tuomo Pohjamies. Kim vei keskinäisessä ottelussa voiton, ja nousi ESRC:n rankingilla sijan 60 tuolta puolen sijalle 11!

Lohkon viimeinen ottelu oli varsin pitkä, se käytiin Topiaksen ja Mikon välillä, kun muut olivat jo poistuneet. Ekassa erässä pelini tuntui olevan terävää ja monipuolista, tuntui, että voitto tulee aivan leikitellen. Sitten kuitenkin asetelma jotenkin pääsi muuttumaan toisessa erässä vähitellen, ja kolmannessa olin aivan kipsissä, kun taas Mikon lyönti oli huimaavassa kunnossa. Näin siis 2-1 Mikolle ja ohitus rankingissa.

Kakkoskaaviossa eri kakkosdivarijoukkueiden miehet ottivat mittaa toisistaan. Alkulohkojen voittajiksi selviytyi Touko Juntunen ennen Kari Aaltoa ja Raila Luhtalaa, sekä Juhani Rautiainen, joka voitti Vesa Vähämaan ja Kari Juntusen. Finaalissa Touko voitti selvästi Juhanin, ja teki selväksi, että seuraavissa skaboissa hän kuuluu ylempään lohkoon!

KUUKAUSISKABAT/LIIGAKARSINTA 1.9.2012
Lohkojen tulokset tästä

I
1. Tero Timberg
2. Mikko Rautiola
3. Topias Aalto
4. Kim Korhonen
5. Tuomo Pohjamies

II

A

1. Touko Juntunen
2. Kari Aalto
3. Raila Luhtala

B
1. Juhani Rautiainen
2. Vesa Vähämaa
3. Kari Juntunen

II-kaavion finaali:
Touko Juntunen – Juhani Rautiainen 2-0 (11-6, 11-1)

sij. 3-4:
Vesa Vähämaa – Kari Aalto 2-0 w.o

sij. 5-6
Raila Luhtala – Kari Juntunen 0-2 (7-11, 11-13)

Mainittakoon vielä liigajärjestelyihin liittyen, että ESRC:n hallitus päätti kokouksessaan 2.9.2012, että se joukkue, jonka kapteeni on Petri Kela, on alkavalla kaudella ESRC VI, ja Kim Korhosen luotsaama juniorijoukkue on ESRC IV. Näin päätettiin, koska ESRC IV pelaa ottelunsa pääkaupunkiseudulla ja ESRC VI osittain Salossa ja Turussa. Junioreiden on hankalampi järjestää kyytejä Saloon ja Turkuun, kun taas Petri Kelan joukkueen miehet kuuluvat nauttineen näistä reissuista viime kaudellakin. Joukkuejaot alkavat olla selvillä, sähköpostia tulossa joukkueenjohtajille ja muille asianomaisille pian!

Seuraavat kuukausiskabat 6.10.!

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja