EURO Cup 2012 Prahassa

ESRC:n naisten ja miesten joukkueet edustivat Suomea 7.-9.9.2012 pelatuissa seurajoukkueiden mestaruuskilpailuissa Tsekin Prahassa. ESRC:n naisten joukkueen muodostivat Frania Gillen-Buchert, Elina Kononen, Pia Ojala, Hanna Rusila ja Emppa Soini. Miesten joukkueessa pelasivat Matias Tuomi, Janne Järvinen, Jaakko Vähämaa ja Krisu Rautiainen. Joukkueenjohtajana toimi Jarkki Jaakkola. ESRC:n naiset taistelivat pronssista jääden sijalle 4 ja miesten joukkue oli kisan 10.

Lue Konosen Elinan raportti heti kisojen jälkeen, Vähämaan Jaakon raportti miesten ekasta pelipäivästä, Rautiaisen Krisun raportti tokasta pelipäivästä, Järvisen Jannen raportti viimeisestä pelipäivästä sekä tarkista tulokset kisojen tulospalvelusta Tournament Softwaressa. Tsekkaa myös valokuvat!

Elina Konosen jälkimaininkiraportti Prahan EURO Cupista

ESRC oli vahvasti edustettuna seurajoukkueiden Euro Cupissa Prahassa 6.-8.9.2012. Miehet lähtivät matkaan vain neljällä pelaajalla: Matias Tuomi, Jaakko Vähämaa, Janne Järvinen ja Kristian Rautiainen. Muutamaan päivään mahtui paljon kovia pelejä, mutta onneksi kaikki herrat pysyivät kunnossa eikä loukkaantumisia tullut. Naisten joukkueessa pelasivat Skotlannin Frania Gillen-Buchert ja tutut suomalaiset Emilia Soini, Elina Kononen ja Pia Ojala. Hanna Rusila oli tällä kertaa joukkueen henkisenä tukena, kun joukkueeseen sai nimetä vain neljä pelaajaa.

Euro Cup on harvinaisen mukava tapahtuma siinä mielessä, että siinä yhdistyvät kova taso ja rento tunnelma. Kisa oli räväkkä kaudenaloitus varsinkin miehille, jotka saivat useita tiukkoja pelejä. Naisten puolellakin nähtiin mielenkiintoisia matseja, jotka olisivat voineet kääntyä miten päin tahansa. ESRC:ssä viime kaudella pelannut Frania oli tasokas vahvistus ja ottikin pari maittavaa päänahkaa. Franiahan ei tällä hetkellä pelaa ammattilaiskiertueella kovinkaan aktiivisesti, mutta kuuluu Skotlannin maajoukkueen vakiokalustoon ja valmistautuu myös joukkueiden MM-kisoihin. Myös Emppa pelasi tarkkaa ja ajoittain todella itsevarmaa squashia ja napsi eriä nimekkäiltä pelaajilta. Emppa sai lisää arvokasta kokemusta aikuisten kisoista, ja suoritukset olivat lupaavia. Elinalle kisa toimi mainiona paluureittinä kössikentille neljän kuukauden Chilessä oleskelun jälkeen. Peli parani pahimman alkuruosteen rapistua, mutta kipeä takareisi toimi muistutuksena siitä, miten raju peli squash on, jos treeni on ollut vähäistä. Myös Pia pääsi kentälle ja taisteli ensin taitavaa englantilaista vastaan ja viimeisenä päivänä kaunisteli pronssiottelun tuloksia napaten 2-0 – voiton irlantilaisesta pelaajasta. Joukkueemme ei ollut millään turistimatkalla, sillä ensin finaalipaikka ja sitten pronssimitali olivat aivan käden ulottuvilla. Kaikki oppivat varmasti paljon uutta ja ainakin sen, ettei otteluihin nimekkäitä pelaajia vastaan pidä lähteä nöyristelemään. Kun pelaa aggressiivista, tarkkaa ja fiksua squashia, niin yhtäkkiä kovatkin pelaajat näyttävät tavallisilta kuolevaisilta.

Kisajärjestelyt olivat suhteellisen toimivat: ottelut pysyivät aikatauluissaan, bussikuljetuksia oli hotellin ja hallin välillä noin kerran tunnissa ja hallilla oli toimiva ruokailu. Vaikka kaikki sujui mukavasti, kovin valtavasti kisoihin ei ollut panostettu: tuomareita ei riittänyt joka otteluun ja banketti-illan järjestelyissä oli toivomisen varaa. Emme kuitenkaan antaneet surullisenkuuluisan slaavilaisen palvelukulttuurinkaan latistaa tunnelmaa, vaan joukkuehenki pysyi hyvänä ja kisat olivat positiivinen ponnahduslauta uuteen kauteen. Jo nyt katseet kääntyivät mitalikiilto silmissä ensi vuoden Euro Cupiin saapasmaassa, mutta sitä ennen pelataan vielä monet tiukat pelit kotimaan kentillä.

Lämpimät kiitokset kaikille joukkueitamme tukeneille ja kannustaneille! Halleilla nähdään!

Janne Järvisen viimeisen kilpailupäivän raportti Prahasta 8.9.2012

ESRC:n miehet kohtasivat tänään ensimmäisessä ottelussa Ukrainan tasaisen joukkueen. Voittajalle oli tiedossa paikka alemman sarjan finaaliin (sijat 9-10). Ensimmäisenä tuleen joutuivat Matias ja Jaakko. Matiaksen vastustaja oli vanha tuttu Ruslan Sorochynskyi, joka kaatui vasta tiukan viiden erän kamppailun jälkeen. Samaan aikaan myös Jaakko väänsi omaa maratoniaan vastakkaisella kentällä: siitäkin lopulta 3-2 voitto kun vastassa ollut Ukrainan Kostiantyn Rybalchenko väsähti Jaakon pyörityksessä. Seuraavina kentälle siirtyivät Janne ja Kristian. Molemmilla oli tiukat vastukset – Jannella tšekkiläinen Ondrej Uherka, joka oli lopulta kovempi suoraan kolmessa erässä, vaikka Jannella oli jo eräpallo kolmannessa erässä. Kristian kuitenkin hoiti oman urakkansa Denys Podvornyitä vastaan 3-0 todella tiukan taistelun jälkeen. Täten tärkeä voitto Espoolle lukemin 3-1.

Kisojen viimeisessä ottelussa miehet saivat vastaansa Belgian tasaisen kovan porukan. Tässä vaiheessa turnausta (6. peli 3 päivään) muillakin kuin Jannella alkoi hapot painaa jaloissa. Matias joutui taipumaan 3-0 Bart Ravellille tiukan taistelun jälkeen. Matiaksen jälkeen Kristian pääsi kentälle Jaakon vielä vääntäessä omaa (päivän toista!) maratoniaan. Kristianin jalat eivät enää nousseet aivan niin kepeästi ja ranskalainen Romain Degezelle voitti suoraan kolmessa erässä. Jaakko ja Belgian Mark Burke olivat tässä vaihteessa päässeet viidenteen erään ja lopulta Jaakko voitti myös tämän taistelun! Ottelu oli kuitenkin jo ratkennut belgareiden eduksi erävoitoilla, joten Janne pelasi lopuksi paras kolmesta Jan van den Herrewegeniä vastaan. Janne voitti ensimmäisen erän mutta kovassa kunnossa juuri aikuisten sarjaan siirtynyt wallooni vei seuraavat kaksi erää ja täten ottelu ja yhdeksäs sija Keski-Eurooppaan lukemin 3-1.

ESRC:n miesten loppusijoitus siis kymmenes, johon ainakin joukkue on erittäin tyytyväinen. Matias ykkösenä voitti 3 tärkeää ottelua, Jaakko pelasi upeasti ja otti tärkeitä (5-eräisiä) voittoja. Kristian paransi otteitaan kisojen kuluessa ja otti todella hienot voitot jatkosarjassa. Janne pelasi hyvät kisat, mutta kakkospelaajana sai vastaansa asteen liian kovia vastuksia. Kiitos koko porukalle, naisten jengille ja Jarkille loistavasta reissusta!

Krisu ’Shabana’ Rautiaisen tokan kilpailupäivän raportti Prahasta 7.9.2012

Päivän ekassa matsissa huippu-ESRC kohtasi Liechtensteinin. ESRC aloitti samalla kokoonpanolla kuin aiemminkin, Matias ’karismaattinen’ Tuomi, Janne ’dropshot’ Järvinen, Jaakko ’kovaluu’ Vähämaa ja Kristian ’Shabana’ Rautiainen. Matias hoiti kylmänviileästi liechtensteinin Roger Baumanin, eikä jättänyt mitään epäselvyyksiä voittajasta pelituloksella 3-0. Samaan aikaa toisella kentällä Krisu Rautiainen pelasi Peter Maieria vastaan. Krisu aloitti hyvin terävästi ja löi takakentälle mielettömän kauniita linjalyöntejä ja niin matsi Krisulle 3-0.

Janne Järvinen taisteli ahkerasti Marcel Nothumundia vastaan. Jannen kuuluisat dropshotit olivat myrkkyä. Marcel oli jatkuvasti myöhässä ja Janne hoiti homman kotiin 3-0. Sitten päästiin itse asiaan, kun Jaakko saapui kentälle. Jaakko otti lämmintä päälle ettei vaan vahingossa tulisi kylmä, pitkähihainen paita + kauluspaita. Michel Haug oli vastassa ja osottautui kovemmaksi kuin miltä näytti. Ekassa erässä Michel pääsi hallitsemaan T-pistettä ja juoksutti Jaakkoa kuin metrin keppiä. Toisessa erässä Jaakko alkoi lämmetä ja lyönnit menivät sinne minne pitikin. Tasaisesti mentiin kolmannessa ja neljännessä erässä, mutta Jaakko todisti mistä hänet on tehty hakemalla lähes tulkoon jokaikisen pallon ja sai vastustajansa hiipumaan epätoivoon. Jaakko hoiti pelin 3-1. ESRC tylysti 4-0 .

Päivän toisessa pelissä ESRC kohtasi Norjan Hafrsfjördin. Taas samalla joukkuejärjestyksellä aloitettiin, Matias yhdellä ja Krisu toisella kentällä. Matias kohtasi Norjan Kim Are Killingbergin. Matias sai alusta lähtien lyönnin kulkemaan. Matiaksen linjalyönnit oli jatkuvasti liimana seinässä ja kokematon Killingberg yritti ottaa kaiken välistä, josta seurasi erittäin paljon peltejä. Matias hoiti pelin selkeästi 3-0. Samaan aikaan Krisu Rautiainen pelasi kisan parasta peliään Thomas Gjerdeä vastaan. Krisu rakensi tilanteet lyömällä ensin pallon syvälle taakse ja samantien stopparit nikkiin. Gjerde pääsi luudaamaan ympäri kenttää, sillä Krisu ei antanut yhtään armoa. Peli 3-0 Krisulle.

Jaakko Vähämaa pääsi taas vaihteeksi pelaamaan Norjan kovaa Ronny Aasboeta vastaan. Jaakko sai lyönnin kulkemaan heti alusta alkaen. Ronny oli koko ajan askeleen jäljessä ja löi huolimattomia lyöntejä, mikä teki Jaakon tehtävän helpoksi. Jaakko hoiti ekan erän, joten voitettiin koko peli. Jaakko sai valita, että pelataanko paras kolmesta tai paras viidestä, mutta kovakuntoinen Jaakko halusi näyttää mistä hän on saanut nimensä ’kovaluu’ ja päätti ottaa paras viidestä. Koko peli Jaakolle 3-0. Sitten astui Janne Järvinen kentälle kissamaisen pehmeällä askeleellla. Vastassa oleva Kristian Solhaug oli erittäin kova, mutta niin oli myöskin Janne. Älyttömän pitkiä palloja pelattiin, mikä oli myrkkyä Jannen reisille. Janne valitsi helpomman tien pelata paras kolmesta, kun tilanne oli 0-1. Janne nappasi toisen erän komeasti lyömällä erittäin tarkkoja volleylyöntejä. Kolmas erä oli pitkä kuin mikä. Jokaisesta pallosta taisteltiin loppuun asti. Jannella oli ottelupallo 10-9, mutta ei saanut tilannetta käytettyä hyväksi ja kokenut Kristian Solhaug voitti 12-10, lopputulos 1-2. Loistava päivä tänään. Jokainen meistä pelasi kypsää peliä ja voitti ne pelit, jotka meidän pitikin. ESRC jatkaa huomenna ukrainalaista joukkuetta vastaan.

Vähämaan Jaakon ekan kilpailupäivän raportti Prahasta 6.9.2012

ESRC osallistuu Prahassa järjestettävään seurojen Euroopanmestaruuskilpailuun 6-8.9. Miesten joukkueseen kuuluvat Matias Tuomi, Janne Järvinen, Jaakko Vähämaa ja Kristian Rautiainen. Paikan kisoihin joukkueemme lunasti voittamalla Squashliigan runkosarjan.

ESRC:n miestenjoukkueen taival Prahan Eurocupissa alkoi aamuottelulla paikallista Squashclub Strahovia vastaan. Urakan aloitti joukkueemme karismaattinen ja kokenut kapteeni Matias pelaamalla ykköspelaajana. Samaan aikaan miesten karkeloissa vasta keltanokkana tunnettu Jaakko pelasi viereisellä kentällä kolmospelaajan paikkaa. Matias sai vastaansa kovan ranskalaisen Lucas Sermen ja Jaakko Jaroslav Cechin. Serme laittoi pallolle vauhtia ja ajoi Matiaksen ahtaalle. Tällä kertaa voitto sähäkälle Sermelle erin 3-0. Jaakko sai alun takkuilun jälkeen pelin hiljalleen hallintaansa vastustajan hyytyessä ja leuan painuessa rintaan. Voitto irtosi lopulta tuloksella 3-1. Kakkospelaajana pelannut Janne sai vastaansa tsekkiläisen mailataiturin Lukas Jelinekin. Tsekkiläisen liukas liikkuminen ja häikäisevä kosketus palloon oli vain yksinkertaisesti liikaa joukkueemme kantavalle voimalle ja ESRC:n luottopelurille. Tulos 0-3.

Viimeisenä kentällä astui todellinen keltanokkamme Kristian, joka takoo ensimmäistä kertaa palloa seinään miesten kansainvälisessä kisassa. Kristian sai vastaansa Jakub Stupkan. Kylmä kenttä tuotti ongelmia selvästi pelin shabanamaisemmalle pelaajalle, Kristianille. Vastustaja paikkasi teknistä vajavaisuuttaan pitämällä pallon elossa ja käyttämällä hyödyksi mailan jokaista osaa, pokasta grippiin, jolloin lyöntiä oli ajoittain vaikea nähdä. Ottelusta oli muodostumassa oikea taisto, mutta neljännen erän lopussa vastustaja karkasi voittoon. Tappio myös tästä ottelusta tuloksella 1-3 ja ottelusarjan häviö 1-3.

Aloituspäivän toinen vastus oli isolla rahalla koottu ranskalainen Mulhouse. Joukkueeseen kuului maailman tämänhetkinen ykkönen James Willstrop, Unkarin ykkönen Mark Krajcsak, Ranskan maajoukkuerinkiin kuuluva Joan Lezaud ja Saksan maajoukkuepelaaja Rudi Rohrmuller.

Matias ja Jaakko aloittivat pelinsä ennakkoluulottomasti ja rohkeasti pelaamalla ajoittain loistavaa squashia. Englantilainen squashammattilainen Willstrop tiesi, että helpolla hän ei tule pääsemään ja aloitti lämmittelyn jo hyvissä ajoin 50 minuuttia ennen peliä. Willstropin uskomaton viivytys ja lyönnin peittäminen luo kiirettä pelaajaan kuin pelaajaan ja tämän sai myös El Capitanomme tuntea – jaloissaan. Tiukan taistelun jälkeen Matias joutui tunnustamaan maailman ykkösen ansaitsevan tittelinsä, mutta samalla hän näytti loistavaa esimerkkiä joukkueellemme taistelemalla loppuun asti ja haastamalla vastuksen ihan tosissaan. Voitto Willstropille 3-0. Jaakko pelasi myös hyvän ottelun ja paransi tasoaan huimasti aamuotteluun verrattuna. Ajoittain oman tasonsa huipulla pelannut Jaakko pystyi pitämään pelikuvion hyvin kasassa, mutta vastustajan kokemus ja tarkat lyönnit ovat vielä askeleen edistyneempiä, eikä ottelun voittajasta ollut lopulta epäselvyyksiä. Ranskalainen voitti tuloksella 3-0.

Kolmospelaajamme Janne sai vastaansa todellisen unkarilaisen salaman. Krajcsak meni palloon uskomattoman aikaisin kiinni ja pelin tempo nousi Jannelle hallitsemattomaksi. Ammattilaisen kova rutiini toi Lezaudille voiton tuloksella 3-0. Kristian sai vastaansa isokokoisen saksalaisen möllin Rudi Rohrmullerin. Kristian sai ansiokkaasti kaverin pulaan ajoittain lyömällä tarkkaa ja ottamalla T-pisteen haltuun. Peli ajautui kuitenkin välillä räiskimiseksi, jota Rohrmullerkin viljeli ja siinä pelissä hän oli parempi. Saksalainen karju vaikutti väsymättömältä ja Kristianille tempon korotus junioripeleihin verrattuna oli hapottavaa ja liike pääsi hidastumaan. Rohrmuller otti 3-0 voiton ja näin Mulhouse kukisti ESRC:n tuloksella 4-0.

Huomenna 7.9 pelaamme viimeisen alkusarjaottelun liechtensteinilaista joukkuetta vastaan.

Jarkin alkuviikon raportteja Prahasta:

Joukkueen johtajana toimii Jarkki Jaakkola, joka on jo saapunut Prahaan haistelemaan tunnelmia. Vastassa olivat tietysti Tsekin huippuseniorinaiset Denisan johdolla. ESRC:n senioripelaajia ilahduttanee Jarkin hankkima lähes varma tieto, etta seniorien EM-kilpailut pelataan Prahassa elokuun viimeisellä viikolla 2013. Lisäksi tuli tieto, että myös huhtikuussa pelataan Mastersit eli seniorikisat Prahassa.

Ainakin miesten puolella kisoissa on todella kova taso. Mukana ovat mm. Nick Matthew ja James Wilstrop. Katso tarkemmin kilpailun kotisivuilta.

Täällä Prahassa on kivasti halleja ja kaikki ovat viimeisen 10 vuoden aikana rakennettuja. 3.9. maanantaina Jarkki oli kentällä huikeat kaksi tuntia ja se näkyi myos polvessa. Onneksi tsekeille näytettiin kaapin paikka eli kaikki matsit voitettiin. Rusilan Hanna on tulossa Prahaan tiistaina.

Tiistai 4.9. ei ollut Jarkille aivan niin hohdokas kentällä: tappio 1-3. Lämpöä on 27 astetta ja aurinko paistaa. Tänään sitten vähän kulttuuria eli kohti kuninkaanlinnaa. Eilen illalla nautimme tsekkipelaajien kanssa illallisen ravintola Sotamies Svejkissa. On kuulemma paikallisen ravintolakulttuurin top-3:ssa.

Kello on nyt 22 ja Rusilan Hannakin on laskeutunut Prahaan, mutta oli niin väsynyt, ettei taaskaan päässyt hiilihydraattitankkaukselle paikalliseen pubiin, jossa Jarkki häntä odotti. Huomenaamuna Hanna liittyy tsekkien harjoitteluryhmään. ESRC sai jo kutsun Tsekin alpeille korkean paikan leirille. Alkaa olla noita kontaktitietoja jo lompakko pullollaan.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja