Liigakierros 27.10.2007, I- ja II-joukkueet

Miesten I-joukkue kävi Vantaalla kalastamassa kohtuullisen mukavan pistesaaliin.

Rysään saatiin viisi lisäpistettä (siis 5 pelivoittoa), mikä säilytti ESRC:n liigan kakkospaikalla (jaettu sija MyyrSq kanssa). Liigajohtoa pitää hallussaan Mikkeli. Kuriositeettina mainittakoon, että kaikkien aikojen menestyksekkäin squashjoukkue (viime kauden hopea-joukkue), HSRC, lojuu 2 pisteellä sarjan viimeisenä. Lahdelta saimme noukittua kaikki 4 pistettä ja MyyrSq:ltakin sai Matias ravisteltua yhden (1).

Menestys oli hyvä siihen nähden, että I-joukkueen ulkomailla asuvat tykit, Tatu Murronmaa ja Janne Järvinen, eivät kumpikaan päässeet tälle kierrokselle mukaan.

Seuraavassa taistelujen tulokset:

LahtiSq – ESRC 0-4 (2-12 / 68-118)
Mika Monto – Matias Tuomi 1-3 (4/9 9/6 7/9 4/9)
Aatos Manneroos– Petri Laaksonen 0-3 (5/9 1/9 1/9)
Riku Mehta – Kari Lehtola 1-3 (7/9 9/4 2/9 6/9)
Tuukka Alanen– Ville Salkala 0-3 (3/9 4/9 6/9)

MyyrSq – ESRC 3-1 (9-5 / 95-71)
Poikolainen Pyry – Matias Tuomi 0-3 (4/9 0/9 2/9)
Olle Poutiainen – Petri Laaksonen 3-1 (9/3 4/9 9/6 9/4)
Aleksi Leskinen – Kari Lehtola 3-1 (5/9 9/1 9/1 9/8)
Janne Koskelin – Salkala Ville 3-0 (9/2 9/1 9/3)

Seuraava kierros pelataan tundrarajan tuntumassa Ylivieskassa 24.11. Vastassa on Ylivieska, jolta ajattelimme lypsää 3 – 4 pistettä, ja sitten kova Mikkeli, joka näyttää nykykuntoisena jakelevan pisteitä muille ikävän nihkeästi – katsotaan mitä myrkkylientä heille keksimme. Pleikkari-spekulaatioihin mennäksemme – ja miksikä emme menisi – ESRC:n parhaalla nykykokoonpanolla voittomahdollisuudet Mikkelistä olisivat varsin kutkuttavat: ESRC – MiSq Tuomi – Teitti; Murronmaa – Vanhanen;Laaksonen – Häkkinen; Lehtola (kenties Järvinen/ Sirèn) – Valtola. Mahdollisuudet ainakin ovat hyvät… etenkin kun ainakin Peku, Janne ja Kari ovat luvanneet kuluttaa peli- ja lenkkitossujaan kiihtyvällä vauhdilla kevääseen kohti mentäessä.

——

II-joukkue asteli Tampereen GoGo:lle miehityksellä Tuomo Pohjamies, Jarkki Jaakkola, Mika
Hepokorpi ja Tero Timberg. Kohtalaisen mukavasti alkaneen aloituskierroksen jälkeen olivat
vuorossa stadin joukkueet MetroSquash ja HSRC II.

Joukkueemme oli liikkeellä alusta alkaen hyvällä asenteella. Mika sai vastaansa
kovakuntoisen Jari Puumalan, joka tällä kertaa kesytti hieman jalkavaivaisen 4.pelaajamme neljässä erässä 3-1. Mika teki kuitenkin juuri sen mitä päivän kunto antoi myöten. Kolmosten ottelussa Jarkki osoitti, ettei syksyn kova pelikuuri ole mennyt hukkaan. Usein joukkueensa nelospaikalla pelaava Mikko Johansson ei pysynyt mukana Jarkin tahdissa, vaan joutui nöyrtymään selkeään 3-0 tappioon ja näin ottelut olivat tasan 1-1. Kakkospelaajien taistossa edellisestä viisieräisestä ottelustaan väsynyt Paul Brennan ei pystynyt yllättämään Teroa,
vaan ottelu puhtaasti kotiin 3-0. Ykkösten ottelu vaikutti meidän kannalta ennakkoon hankalalta, sillä Tuomolla oli vastassaan aina niin kova kehäkettu Kari Hautala. Tuomo lähti kuitenkin haastamaan kovakuntoisen vastustajansa ja ajoitellen saikin hyvän pelivireen
päälle. Fyysisesti erittäin vahva Hautala jaksoi kuitenkin jauhaa pallot niin pitkiksi, että
Tuomo joutui vielä tällä kertaa antamaan periksi luvuin 2-3. Lopputulos ensimmäisessä otteluparissa siis 2-2.

Pelit HSRC:tä vastaan noudattivat suunnilleen samaa kaavaa kuin Metrolaistenkin kanssa.
Mika ja Tuomo tekivät parhaansa, mutta vastustajat olivat tänään liian kovassa vedossa. Edelliset ottelut painoivat vielä sen verran rahkeissa, että molempien kohdalla taululle syntyi lukemat 0-3. Myös Terolla oli ajoittain yllättäviä vaikeuksia usein Esportissakin pelailevan
Jarmo Karjalan kanssa, mutta sai kuin saikin käännettyä ottelun vielä itselleen hävityn toisen erän jälkeen. Mahdollisuudet oli vielä otteluissa tasapeliin, sillä Jarkki äityi valtaisaan
taisteluun Esa Mannista vastaa. Jarkki voitti jatkopalloilla toisen erän ja kertoi jopa olleensa itsekin yllättynyt erän tapahtumista. Vaikka kolmas erä menikin vastustajalle, Jarkki hoiti
kaksi seuraavaa erää todella mallikkaasti ja vastasi ehkä lauantaina GoGo:ssa pelattujen otteluiden suurimmasta yllätyksestä. Aivan upeaa venymistä ja täten ottelut myös
Metrolaisia vastaan 2-2.

MetSq – ESRC II 2-2 (6-9 / 93-95)
Kari Hautala – Tuomo Pohjamies 3-2 (7/9 9/0 7/9 9/3 9/0)
Paul Brennan – Tero Timberg 0-3 (3/9 1/9 1/9)
Mikko Johansson – Jarmo Jaakkola 0-3 (6/9 3/9 3/9)
Jari Puumala – Mika Hepokorpi 3-1 (9/6 8/10 9/0 9/4)

HSRC II – ESRC II 2-2 (9-6 / 100-96)
Risto Jokinen – Tuomo Pohjamies 3-0 (9/4 9/7 9/5)
Jarmo Karjala – Tero Timberg 1-3 (1/9 10/8 2/9 2/9 )
Esa Manninen – Jarmo Jaakkola 2-3 (9/4 8/10 9/5 4/9 1/9)