Squashliigatulokset 14.1.2012

ESRC:n 6 miesten ja 5 naisten joukkuetta pelasivat taas Squashliigaa eri puolilla Suomea. Miesten I-joukkue ja Naisten I- ja II-joukkueet suuntasivat kierrokselle Järvenpäähän.

ESRC:n miesten I JSK:n vieraina

Miesten ykkösjoukkue matkasi liukkaassa, mutta muuten mukavassa talvikelissä Järvenpäähän kaikkien joukkueiden yhteiskierrokselle. Liukkaasti sujui myös ESRC-läisten peli, sillä tuomisina oli puhtaat 4-0-voitot molemmista vastustajista, isäntäjoukkue Järvenpäästä ja ESRC:n tavoin playoffs-paikkaa tosissaan tavoittelevasta Ylivieskasta. Sekä ESRC että Ylivieska pelasivat ilman ykkösnyrkkejään Olli Tuomista ja Henrik Mustosta.

ESRC:n joukkueen kokoonpano oli siten:
1. Matias Tuomi (V4)
2. Jaakko Vähämaa (V8)
3. Janne Järvinen (A5)
4. Tatu Knuutila (A10)

ESRC – Ylivieska Prince Team 4-0

WSF:n maailman juniorirankingissa vuoden vaihteessa sijalla 8 majaillut Tatu pyyhki Teuvo Määttäsellä lattiaa luovuttaen vain pari pistettä erää kohden. Janne Järviseltä odotettiin paljon viime viikonlopun hyvän Lahti Open -menestyksen jälkeen (välierävoitto Aleksi Leskisestä ja finaalipaikka), eikä Janne odotuksia pettänyt. Ryypön Tommi ei tapansa mukaan luovuttanut helposti pistettäkään ennen kuin loppusummeri kajahti.

Syksyllä rankingissa Jannen ohi kivunnut Vähämaan Jaakko pelasi nyt kakkospaikkaa. Ylivieskan Matti Saarela jaksoi kaksi erää puurtaa ja purnata, kunnes toisen erän jälkeen yllättäen kätteli vastustajansa ja lähti. Liekö kiire ollut siihen kuuluisaan pohjoisen junaan… (Juha ”Watt” Vainion sanoin)

Pitkään erossa pallosta olleella Matiaksella yskähteli kone hieman alkuun ja Anssi Määttänen pääsi hyvin peliin mukaan ja vastustajan iholle saakka, mutta kolmannessa erässä nähtiin taas lopulta se entinen Matias, joka piti ohjat tiukasti hyppysissään ja jätti kaverille vaivaiset kaksi pistettä.

Matias Tuomi – Anssi Määttänen 3-0 (11-9, 12-10, 11-2)
Jaakko Vähämaa – Matti Saarela 3-0 (11-6, 11-9 rtd)
Janne Järvinen – Tommi Ryyppö 3-0 (11-6, 11-8, 11-5)
Tatu Knuutila – Teuvo Määttänen 3-0 (11-4, 11-2, 11-5)

ESRC – Järvenpään Squashklubi 4-0

Pirteästi jo HSRC:tä vastaan (voitto 3-2 Janne Koskelinista) pelannut halliyrittäjä Toni Wallin sai raadettua itselleen erän Tatulta. Sen jälkeen ei ilmaa enää riittänyt entisen ammattilaispelurin keuhkoissa.

Toinen Järvenpään ja Äijäsen perheen huippujunnuista, Miko asettui Jannen vastustajaksi. Aluksi hyvin vastaan pyristellyt Miko hiipui lopussa. Velipoika Jami sai aiheutettua ESRC:lle päivän toisen erämenetyksen voittaen Tonin tavoin pelinsä toisen erän. Jamillakin liika yrittäminen johti lopussa lukuisiin virheisiin, eikä Jaakolla ollut todellisia ongelmia missään vaiheessa.

Aina vahvasti pelaava Kai Stöör oli tällä kertaa vain suupala Matias Tuomelle, liekö sitten syyna Kaitsun koko pelin ajan jatkunut epätarkkuus vaiko Matiaksen loistava pelin seuraaminen.

Matias Tuomi – Kai Stör 3-0 (11-3, 11-3, 11-4)
Jaakko Vähämaa – Jami Äijänen 3-1 (11-4, 9-11, 11-2, 11-5)
Janne Järvinen – Miko Äijänen 3-0 (11-6, 11-4, 11-1)
Tatu Knuutila – Toni Wallin 3-1 (11-4, 9-11, 11-2, 11-5)

ESRC nousi kierroksen tulosten myötä taistoon runkosarjan voitosta sijaiten sarjataulukossa nyt kakkosena yhdessä Mikkelin kanssa, vain neljän pisteen päässä Helsinki Senatorsista. Ja kun seuraavalla kierroksella vastaan asettuu juuri Senators kotiluolassaan, niin asetelmat ovat suorastaan namukkaat.

Tulokset: squash.fi

toimittanut: Raila Luhtala

ESRC:n naisten III, IV ja V tylyjä emäntiä kotikierroksella

Melkein kaikki kentät olivat käytössä, kun naisten I-divarin sekä miesten II-divarin A- ja B-lohkojen kierros pyöräytettiin Esport Centerissä 14.1. TSK:n naisten joukkue oli kokenut ”vanhennusleikkauksen”, kun junnujen edustaja Pohjavaaran Saana toi Mansesta mukanaan Lahtisen Hannan ja Innalan Minnan. Hienoa, että saatiin uusia naispelaajia mukaan liigaympyröihin!

Matsit aloitettiin ESRC:n Bluen ja Redin kohtaamisella: Aalto-Setälän Katri meinasi yllättää vanha kehäketun, Serénin Yrsan, joka hukkasi varman tuntuisen 2-0 johdon. Ottelu venyi viidenteen erään, mutta siinä Yrsa vei voiton 12-10 ja koko ottelun 3-2. Ekholmin Maarit takoi vankalla peruspelillään Nordlingin Jennistä 3-1 voiton ja saman tempun teki Falckin Nea Rehulan Mariaa vastaan. Ottelu ESRC Red – ESRC Blue siis 2-1.

ESRC:n Blackiltä kentälle asettui squashympyröiden ilopilleri, Östmanin Tiia, joka ei Innalan Minnalle paljon armoa antanut. Ottelu Tiialle selvästi 3-0. Sama tahti jatkui kakkosten kohtaamisessa: Koivun Tiina nappasi selvän voiton Lahtisen Hannasta: 3-0. Viimeisenä käytiin Pohjavaaran Saanan ja Luhtalan Railan välinen ottelu, joka päättyi edellisellä kierroksella Tampereella Railan tiukkaan 3-2 voittoon. Tällä kertaa kävi samalla tavalla: Raila johti jo 2-0, mutta Saana hiipi tasoihin ja ratkaisu löytyi vasta viidennessä erässä: voitto Railalle 3-2. Ottelu ESRC Black – TSK 3-0.

ESRC Bluen ja Blackin kohtaamisessa östmanin Tiia vei 3-1 voiton Serénin Yrsasta, kuten myös Koivun Tiina Nordlingin Jennistä. Ykköspelaajien, Rehulan Marian ja Luhtalan Railan kohtaaminen venyi viiteen erään ja viimeisen erän jatkopalloilla Maria käänsi ottelun voitokseen: 3-2. Ottelu ESRC Blue – ESRC Black 1-2.

Viimeisenä pelattiin TSK:n ja ESRC:n junnutiimin, Redin välinen kamppailu. Siinä Redin Katrin, Maaritin ja Nean varmoilla otteilla tuli kaikista otteluista 3-0 voitot manselaisista. Ottelu TSK – ESRC Red 0-3.

Sarjatilanne kiristyi ja ESRC Black siirtyi enää yhden pisteen päähän johtavasta ESRC Redistä. ESRC Blue majailee kolmantena ja TSK pitää perää. Sarjan viimeinen kierros pelataan maaliskuussa.

Tulokset: squash.fi

teksti: Raila Luhtala

Miesten 1-divisioona: ESRC II & III Merihaassa

Kolmosjoukkueella oli tiedossa ottelut ensin Turkua ja sitten omaa kakkosjoukkuetta vastaan. Kokoonpano oli ensimmäisessä ottelussa 1.Topias Aalto 2.Mikko Rautiola 3.Tero Timberg ja 4.Tapio Jokinen. Toisessa matsissa Tuomo Pohjamies tuli korvaamaan Teron kolmospelaajana.

Tapsa sai vastaansa Timo Ahlroosin. Pelityylit olivat varsin vastakkaiset, joten tiedossa oli mielenkiintoinen kamppailu. Tapsa luottaa kovaan tempoon ja nopeaan liikeeseen, Ahlroos taas hyvään ja rauhalliseen pallokontrolliin ja tempomuutoksiin. Tapsa saapui kentälle viime tinkaan ja ensimmäinen erä näytti hieman menevän totuttelemiseen. Toisessa olikin jo todella tasaista niin kuin ennakkoon aavistelin, ja molemmilla oli eräpalloja. Turkulainen vei erän lopulta 14-12. Viimeistä erää en nähnyt, se meni Ahlroosille 11-8 ja Tapsa sanoi ottelun jälkeen vastustajan pelanneen hyvin.

Kakkosjoukkueen vaihtopenkiltä meille lainaan tullut Tero pisti kolmosten matsissa Tuomas Kuuluvaisen pakettiin 3-0 niin kuin pitikin. Tuomas oli kuulemma pelannut paljon ja hakikin palloja todella hyvin, mutta ei kuitenkaan missään vaiheessa päässyt kunnolla hallitsemaan peliä.

Mikolla ei ollut hätää ailahdellen pelannutta Petteri Tiitistä vastaan. Taitoeroa oli sen verran paljon.

Itselleni tuli vastaan Teemu Eskelinen, jonka muistin voittaneen nyt valiossa pelaavia kavereita tällä kaudella. Mitään hätää ei kuitenkaan tuntunut aluksi olevan, ensimmäinen erä oli tasaista mäiskettä, tein kuitenkin pari virhettä enemmän ja hävisin 11-7. Toisessa erässä olin ehkä rauhallisempi ja luovampi, vein sen selvästi 11-4. Sitten Teemu vasta taisi löytää todellisen tasonsa, ja jouduin juoksemaan kulmasta kulmaan, kunnes hieman väsyin ja turhauduin. 3-1 Turulle, ja ottelussa sama tulos kuin syksylläkin: tasapeli 2-2, yhden erän turvin meille moraalinen voitto :)

Kakkosjoukkueeltamme saimme syksyllä vain yhden erän, tällä kertaa emme sitäkään. Kiinnitin huomiota joukkueen tasoon jo paperilla – kaikki jätkät a-luokassa. Tapsa sai kyytiä Mikael Siréniltä, Mikko Petteriltä. Mikko ei ollut täysin tyytyväinen peliinsä, mutta sanoi, että tempo oli vain niin hurja, ettei pysynyt oikein mukana. Jaakko-Antti Peltola näytti Tuomolle kaapin paikan ja vei kolmannen erän 11-0.

Tasaisin ottelu käytiin ilmeisesti minun ja Kristian Rautiaisen välillä. Etukäteen ajattelin, että täytyy valmistautua kovaan kyytiin, sillä Kristian on jälleen kehittynyt hurjasti ja haastaa kisoissa valioluokan kavereita. Pelini lähti sujumaan hyvin, pallot olivat pitkiä ja pisteitä kerättiin tasatahtiin. Kristian oli kuitenkin varmempi ja ehkä hieman hallitsevampi osapuoli, ja niin hän voitti erän 11-8. Seuraavassa erässä jatkui sama meininki sillä erotuksella että Kristiankin taisi tehdä pari virhettä, mutta voitti kuitenkin 11-9. Kolmannessa taisin johtaa suurimman osan ajasta, olisinko ollut jo pari kolme pistettä edellä, mutta sitten Kristian tiukensi otetta ja kiri lopussa ohi, lopputulos jälleen 11-8.  Ottelusta jäi hieman hämmentynyt olo, koska siinä ei ollut paljonkaan erilaisia vaiheita tai ”momentumeja”, vaan samanlaista tasaista vääntöä alusta loppuun, ja minusta tuntui että pelini sujui hyvin, enkä ollut edes kovin väsynyt, mutta silti hävisin 3-0. Kristian oli vain koko ajan hieman tarkempi ja varmempi – pelimiehen elkeitä.

Tulos siis sama kuin syyskierroksella näitä joukkueita vastaan, ja kun otetaan huomioon vastustajien kovuus, niin voidaan sanoa minimitavoitteen täyttyneen. Neljännen sijan säilyttäminen sarjan keskimmäisenä joukkueena on mielestäni meille hyvä tavoite kahdelle viimeiselle pelipäivälle.

teksti: Topias Aalto

ESRC Kakkonen jyräsi Merihaassa

Kovaksi todettu kakkosjoukkue ESRC jyräsi ylivoimaisesti Metro Squashin, sekä ESRC III:a vastaan

ESRC II – MetSq 4-0
Pelit lähtevät käyntiin hyvissä merkeissä kun joukkueen ykköspelaaja (TULEVA SUOMEN JONATHON POWER) Kristian Otti nopean voiton Metron ykkösestä Jari Puumalasta.
Merihaan lämpimät ja nopeatempoiset kentät vaativat Kristianilta vähän totuttelua, mutta vei pelin joka tapauksessa ylivoimaisesti kotiin 3-0.

Kakkos pelaaja Petteri shotmaker Siren pisti myös metron Kari Hautalan koville. Petterin pienistä virheistä huolimatta ei Karilla ollut minkäänlaista saumaa Petterin nopeatempoisen pelityylinsä ansiosta .Sen verran kovaa hiirinikkiä niin peli Petterille 3-0

Hyvässä tikissä myös ollut Jaakko Shotmaker Peltola pisti metron Jorma Kangaksen koville. Jaakon hyvä mailakäsi oli liika Kangaksella ja peli tuli kotiin Jaakolle 3-0

Miksun peli Mikko Johanssonia vastaan lähti pienien virheiden jälkeen hyvin käyntiin, eikä Metron 4 pelaaja saanut peliin tarpeeksi nopeatempoista vaihdetta, joten peli Mikaelille 3-0

ESRC II – MetSq 4-0 Kristian Rautiainen – Jari Puumala 3-0 (11/8 11/6 11/7)
Petteri Sirén – Kari Hautala 3-0 (11/9 11/4 11/8)
Jaakko-Antti Peltola – Jorma Kangas 3-0 (11/6 11/5 11/0)
Mikael Sirén – Mikko Johansson 3-0 (11/6 11/1 11/5)

ESRC II – ESRC III 4-0

ESRC II loistava putki jatkui myös joukkueveli ESRC III vastaan loistavalla voitolla

Suurta kehitystä nopeasti tehnyt Topias Aalto ei antanut ykkös pelaaja Kristianille helppoja eriä, vaan pisti kampoihin jokaisessa erässä, tehden yleisöllä loistavaa viihdettä pitkien ja nopeiden pallorallien aikana. Kovasta yrittämisestä huolimatta, Kristian vei lopulta pelin kotiin ylivoimaisesti 3-0

Petterin peli oli toisella kierroksella jo alkanut tasaantua, eikä Petteri antanutkaan Mikko Rautiolalle armoa yhdessäkään erässä, vaan pisti kovaa hiirinikkiä eteen ja taakse, pistäen kaverin koville. Lopulta voitto myös Petterille 3-0

Jaakon peli oli ylivoimainen teurastus Tuomo Pohjamiehelle. Jaakko ei antanut armoa yhdessäkään erässä ja näytti miten 3-4 kertainen kahvakuula treeni toimii käytännössä. Peli Jaakolle 3-0

Mikaelin peli Tapio Jokista vastaan lähti myös mallikaasti vauhtiin. Mikael sai otettua hyvän otteen t-pisteestä ja hallitsi t-pistettä jokaisessa erässä laittaen Tapion juoksemaan jokaisessa erässä ja lopulta väsynyt Tapio ei jaksanut 3 erässä ja voitto kotiin 3-0

ESRC II – ESRC III 4-0 Kristian Rautiainen – Topias Aalto 3-0 (11/8 11/9 11/8)
Petteri Sirén – Mikko Rautiola 3-0 (11/6 11/7 11/5)
Jaakko-Antti Peltola – Tuomo Pohjamies 3-0 (11/3 11/8 11/0)
Mikael Sirén – Tapio Jokinen 3-0 (11/5 11/5 11/3)

ESRC II johtaa tällä hetkellä 1-divarin kärjessä hyvällä pelillä ja hyvällä meiningillä. Hauska meiningi tulee jatkumaan myös kauden loppuun saakka

teksti: Mikael Siren

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja