Kuwait PSA Cup 2011

ESRC:n Olli Tuominen (PSA 23) aloitti pelinsä 23.11. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli Englannin Robbie Temple (PSA 61). Tuominen voitti ottelun 3-1 (11-7, 11-13, 11-6,12-10). 2. kierroksella vastaan tuli Ranskan Thierry Lincou (PSA 10), jolle Tuominen hävisi erin 0-3 (6-11,11-13,6-11)

Kilpailussa on rahapalkintona 165 000 USD.

Olli Tuominen selvitti tiensä 2. kierrokselle voittamalla Kuwaitissa pelattavan Kuwait PSA cupin (165000$) 1. kierroksella Englannin Robbie Templen (PSA 61.) Tuominen aloitti ottelun vahvasti vieden 1.erän nimiinsä helpon oloisesti 11/7. 2. erä noudatti samaa kaavaa aina tilanteeseen 7/3 asti, jolloin englantilainen sai pelin juonesta kiinni ja aloitti hurjan takaa-ajon vieden erän jatkopalloilla 13/11. 3. erä meni jälleen Tuomiselle selvin numeroin 11/6. Ottelun viimeisestä erästä muodostui tiukka jännitysnäytelmä, jota edettiin tasapistein aina erän loppuun asti. Tilanteessa 8/10 Tuominen onnistui selvittämään englantilaisen 2 eräpalloa ja ottamaan itselleen edun jatkopalloissa. Vaikeuksien kautta ottelupallon saanut suomalainen ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan kuittasi erän nimiinsä 12/10 ja koko ottelun numeroin 3-1. ”Vaikeata oli tänään. Peli alkoi hyvin, mutta toisessa erässä menetin otteen ja aloin kipsaamaan. Onneksi onnistuin viemään 4. erän vaikeuksista huolimatta.”: kommentoi Tuominen peliään.

Uudella kaavioformaatilla pelattavassa kisassa ensimmäinen 32 pelaajan kierros on korvannut karsinnan. Ensimmäisen kierroksen voittajat saavat ennalta määrätyn paikan toisella kierroksella, johon ovat suoraan päässeet 16 parhaiten rankattua pelaajaa.

Tuominen ei selvinnyt 3.kierrokselle. 2.kierroksella vastaan tullut, maailman kymmenettä paikkaa hallussaan pitävä, Ranskan Thierry Lincou oli parempi erin 3-0. Vahvimmin Tuominen pelasi ottelun toisessa erässä missä hän ylsi eräpalloon. Ranskalainen onnistui kuitenkin taistelemaan erän itselleen jatkopalloilla. Kolmannessa erässä Tuominen ei onnistunut enää hätyyttelemään vahvasti pelannutta ranskalaista. ”Todella harmi, että en onnistunut viemään toista erää. Se olisi hyvinkin voinut muuttaa pelin kulun. Pelasin silti huomattavasti paremmin kuin ensimmäisessä ottelussa, mutta vastustaja oli myös eri tasoa.”: harmitteli Tuominen pelin jälkeen.

Vuoden viimeinen ammattilaiskilpailu pelataan Tuomisen osalta Intian Delhissä 13.12 alkaen, missä hän saa vastaansa Englannin Peter Barkerin (PSA 7)

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja