Hong Kong Open 2011

Olli Tuominen (PSA 23) aloitti kilpailun voitokkaasti kukistamalla Espanjan Borja Golanin (PSA 29) erin 3-0 (11-7,11-9,11-5). Ottelu kesti 48 min. Kilpailu on palkintoarvoltaan 145 000 USD. Pääsarjan 2. kierroksella vastus koveni ja vastaan asettui maailmanlistan nro 3, Englannin James Willstrop. Tuominen hävisi ottelun 0-3 (3-11,8-11,6-11)

Olli Tuominen on selvittänyt tiensä Hong Kong openin (145000$) toiselle kierrokselle kukistamalla ensimmäisessä ottelussaan karsinnasta vastaan tulleen espanjalaisen Borja Golanin (PSA 29) suoraan erin 3-0. Hyvässä pelivireessä oleva Tuominen aloitti ottelun vahvasti napsien pisteitä tarkoilla tappolyönneillään. Ensimmäisen erän hän vei nimiinsä turvallisen tuntuisesti numeroin 11-7. Toisessa erässä espanjalainen sai pelin juonesta kiinni ja karkasi peräti 7-3 johtoasemaan. Tuominen aloitti kuitenkin hurjan takaa-ajon ja onnistui lopulta viemään erän tiukasti 11-9. Kolmannessa erässä suomalaisen ote ei enää lipsunut vaan hän kuittasi selvän 11-5 erävoiton vieden koko ottelun puhtaasti luvuin 3-0. ”Kaveri oli yksi kovimmista karsinnan läpi tulleista pelaajista, joten olen tyytyväinen 3-0 voittoon. Peli meni hyvin muutamaa helppoa virheitä ja pientä toisen erän ailahdusta lukuun ottamatta.” :kommentoi Tuominen pelin jälkeen.

Suomen Squash-ykkösen Olli Tuomisen taival päättyi Hong Kongin ammattilaisturnauksessa toiselle kierrokselle, kun maailman listan kolmonen, Englannin James Willstrop oli parempi numeroin 3-0.
Ottelun alku ei sujunut Tuomiselta suunnitelmien mukaan, ja englantilainen pääsi 1. erässä nopeasti karkumatkalle vieden erän nimiinsä 11-3. Toiseen erään Tuominen tuli sisuuntuneena ja peli pysyikin tasaisena aina tilanteeseen 8-8 asti. Willstrop oli lopun tärkeissä palloissa kuitenkin terävämpänä ja näin erä jälleen englantilaiselle 11-8. 3. erässä Tuomisen paras terä oli jo poissa ja Willstrop karkasi nopeasti tavoittamattomaan johtoon ja kirjasi erän itselleen lukemin 11-6 ja koko ottelun 3-0.”Kaveri oli tänään vaan parempi. Toinen erä oli hyvä, mutta sama tahti olisi pitänyt pystyä pitämään yllä koko pelin ja siihen ei rahkeet tänään riittäneet.”:kommentoi Tuominen pelin jälkeen.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja