Macau Open 2011, Kiina

Olli Tuominen (PSA 23) ei pystynyt yllättämään semifinaalissa vastaan tullutta ja kilpailun 1. sijoitettua Egyptin Mohammed El Shorbagya (PSA 8). Suomalainen aloitti ottelun vakuuttavasti vieden 1. erän nimiinsä 11/9. Seuraavissa erissä egyptiläisen vauhti ja tarkkuus olivat kuitenkin liikaa Tuomiselle. ”Harmi, että en tänään pystynyt parhaimpaani. Mahdollisuuksia toki oli, mutta peli ei kulkenut riittävän hyvän vahvan egyptiläisen kaatamiseksi tällä kertaa. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä ja positiivinen kilpailu. Tästä on hyvä jatkaa 15. päivä alkavaan Hong Kong Openiin,” kommentoi Tuominen ottelun jälkeen.

Macaun kilpailun finaalissa Shorbagy vei 3-1 voiton Thierry Lincousta. Raportti finaalista PSA World Tourin sivustolla.

Olli Tuominen (PSA 23) selvitti tiensä semifinaaleihin voittamalla USA:n Julian Illingworthin (PSA 30) erin 3-1 (7-11,11-6, 11-4,11-3). Amerikkalainen aloitti ottelun vahvasti voittaen ensimmäisen erän Tuomisen hakiessa vielä rytmiä. Toisessa erässä suomalainen otti kuitenkin pelin hallintaansa varmalla peruspelillä. Edellisestä ottelusta hieman väsynyt vastustaja ei saanut enää otetta seuraavissa erissä ja näin Tuominen jotkoi voittokulkuaan 16 miehen pääkaaviolla pelattavan kilpailun semifinaaliin.

Semissä vastaan tulee kilpailun ykkössijoitettu Egyptin Mohammed El Shorbagy (PSA 8). Kaksikon aiemmista kohtaamisista Olli on voittanut kaksi ja Shorbagy yhden.

Olli Tuominen (PSA 23) aloitti loistavasti kilpailunsa pääsarjan 1. kierroksella Englannin Daryl Selbyä (PSA 12) vastaan 50 000 USD:n kilpailussa Kiinassa voittamalla ottelun 3-1 (7-11, 11-6,11-7,11-9).

Ottelu Selbyä vastaan alkoi tasaisesti, mutta Tuomisen 1. erän lopussa tekemät helpot virheet maksoivat erävoiton. Tämän jälkeen ottelua jatkettiin suomalaisen ehdoilla aina 4. erän 7-3 tilanteeseen saakka. Englantilainen aloitti hurjan taka-ajon tasoittaen pelin 7-7. Tilanteessa 9-9 Selby epäonnistui tappolyönnissään jääden Tuomisen eteen. Tuomari tuomitsi tilanteesta oikeutetun stroken eli rangaistuspisteen, joka toi Tuomiselle ottelupallon 10-9. Jo 3. erän lopussa mailanheitosta varoituksen saanut Selby oli tyytymätön tuomioon ja protestoi sitä heittämällä mailaansa toistamiseen. Tempaus johti ylimääräiseen rangaistuspisteeseen ja näin erä Tuomiselle 11-9 ja koko ottelu 3-1. ”Hyvä peli ja ensimmäinen voittoni Selbystä, joka on juuri pudonnut top 10 huonommalle puolelle. Alkukausi on ollut huono ja epäonninen, mutta ehkä se tästä vielä lähtee,” tuumi tyytyväinen voittaja.