Squashliigatulokset 29.10.2011

ESRC pelasi jälleen 11 joukkueella squashliigaa. Tuloksia ja raportteja ohessa.

Miesten I joukkue Merihaassa

Kesäajan viimeisenä päivänä käytiin yksi miesten SM-sarjan kolmesta pääkaupunkikierroksesta, tällä kertaa HSRC:n isännöimänä Merihaassa. ESRC:n ykkösydinpommi ja tappoase Olli Tuominen oli matkustanut hyvissä ajoin Rotterdamiin valmistautumaan World Openiin ja ulkomaalaisvahvistukset oli säästetty pahan päivän varalle. Kun myös maajoukkudebyyttinsä kesällä tehnyt Tatu Knuutila oli flunssan takia sivussa, muodostui joukkueen kokoonpanoksi ja pelijärjestykseksi:

1. Matias Tuomi (rankingsijoitus V3)
2. Janne Järvinen (V12)
3. Jaakko-Antti Peltola (A2)
4. Jaakko Vähämaa (A6)

Vastassa olivat moninkertainen mestari Mikkelin Squash ja vielä kauempaa Jyväskylästä matkannut Laajavuori Squash. Perinteiseen tapaan pyrittiin ottelut käymään käännetyssä järjestyksessä.

ESRC – Mikkelin Squash 2-2
Vähämaan Jaakko sai vastaansa kovan Oskari Valtolan. Ensimmäinen erä väännettiin jatkopalloille saakka, voitto ehkä vähän yllättäenkin ESRC:lle 14-12. Jaakko pelasi koko ajan rohkeasti ja tiputti Oskarin lopulta suoraan kolmessa erässä, 14-12, 11-8, 11-8.

Pikakomennuksella ykkösjoukkueeseen Tatun sairasloman vuoksi komennettu Jaakko-Antti Peltola pelasi tiukan ja pitkän matsin aktiivista kisakiertäjää Tuomas Häkkistä vastaan. Kaksi ensimmäistä erää menivät vielä jatkopalloille, mutta kolmas sitten jo selvemmin, ottelu Mikkelille 10-12,11-13, 5-11.

Viime kierroksella hieman yskähdellyt kone nimeltä Janne Järvinen sai vastaansa Tohtori Teitin. Toivo alkoi elää, kun Jannen stopparit tiputtivat Ernon vauhdista heti ensimmäisessä erässä. Toiseen erään tuli päättäväinen mikkeliläinen, joka puristi erät tasanumeroihin 1-1. Kolmannessa erässä Janne näytti hetkisen saavan taas pelistä kiinni, mutta erän edetessä antoikin sitten periksi ja alkoi selkeästi säästellä itseään päivän toiseen matsiin. Pisteet Mikkeliin eränumeroin 11-8, 7-11, 5-11, 2-11.

Ykkösten peli oli edellisen tapaan kahden valiopelaajan koitos, kun välillä kotimaassa piipahtava Matias Tuomi kohtasi Lauri Valtolan. Matsin alussa Lauri oli yllättävän pirteä ja Matiaksen peli tahmasi tavalliseen tapaan. Lopussa Matias pussitti tarvittavat pisteet ja vei aloituserän jatkopalloilla. Seuraavat erät olivatkin sitten vain pallottelua, sillä Matias terävöitti liikettään kentällä sopivasti ja Lauri oli jo selvästi väsynyt. Eräpisteet 12-10, 11-3, 11-2.
 
Pisteitä tästä koitoksesta ESRC:lle mukavat 2 hieman varamiehisellä joukkueella.
 
ESRC – Laajavuori Squash 3-1
Jaakko Vähämaa sai vastaansa Jari Korhosen, jonka peliote oli ajoittain kokonaan hukassa. Kummallisesti vastustaja kuitenkin ajoittain pääsi hienostikin mukaan peliin ja Jaakko sai ihan oikeasti tehdä työtä. Näin kävi etenkin kolmannessa erässä. Numerot kuitenkin selvästi ESRC:lle 11-1, 11-1, 11-5.

Valtteri Aulin teki pirteän debyyttinsä Laajavuoren paidassa (aiemminhan Valtteri on pelannut Mikkelin eri miehistöissä). Jyväskylässä nykyisin opiskeleva Valtteri otti terävillä lyönneillä suoran 3-0-voiton aiemmassa pelissään ehkä hieman rasittuneesta ja vähän väsyneestäkin Jaakko-Antti Peltolasta. Tulos 4-11, 7-11, 9-11. Selkeästi olisi kyllä pari lisäerää kääntänyt matsin meille…

Ernoa vastaan voimiaan säästellyt Janne Järvinen niputti Lauri Selänteen helposti kolmessa erässä 11-6, 11-6, 11-1. Joukkueen kapteeni Matias Tuomi sinetöi arvolleen sopivasti ottelun puolella vauhdilla pelaten, voittaen Timo Elorannan 11-3, 11-8, 11-8.
 
Yhdestä pistemenetyksestä huolimatta hyvä ottelu, 3 pistettä lisää pussiin. ESRC on nyt pisterohmun Helsinki Senatorsin jälkeen sarjan kakkosena, jäljessään seuraavina Mikkeli, Ylivieska ja HSRC (joka koki nyt romahduksen lähes täydellisen ensimmäisen kierroksen jälkeen). Ellei mitään dramaattista tapahdu, löytyvät neljä playoffsjoukkuetta näiden joukosta, sillä Laajavuori ja Järvenpää ovat jo sen verran muita jäljessä.

Katso ottelutulokset Squashliiton sivuilta.

Teksti: Matias Tuomi

Naisten I ja II Merihaassa

ESRC Headin ykköspaikkaa pelasi ulkomaalaisvahvistus Anna-Karin Forstadius (Ruotsin ranking 1, WISPA 101), toisena Pia Ojala ja kolmantena Minna Mäntylä. ESRC Head sai alkajaisiksi vastaansa JSK:n, joka kaatui selvin 3-0 lukemin.

HSRC:n ja MiSq taistossa HSRC:n vuokrapelaaja, huippulupaus Riina Koskinen haastoi Susanna Vanhasen viiden erän otteluun, häviten niukasti kokeneemmalle vastustajalleen. Mikkelille 2-1 voitto HSRC:stä.

ESRC Head ja ESRC White kisasivat koko rahan edestä viiden erän otteluilla. Kolmosten ottelussa Headin Minna Mäntylä sai vastaansa Whiten Riikka Piekäisen. Riikalle lopulta huipputiukan ottelun voitto. Emilia Soini antoi vakuuttavan vastuksen Ruotsin ykköstä, Anna Karin Forstadiusta vastaan häviten tasaväkisen väännön 3-2 lukemin. Kakkospelaaja Emilia Korhonen pelasi ratkaisuasetelmissa voittaen huippupelillä Pia Ojalan. Whitelle näin hieno 2-1 voitto ESRC:n naisten ykkösjoukkueesta Headista.

JSK:n ja HSRC:n kamppailu meni HSRC:lle 3-0.

Iltapäivän viimeisiin peleihin asettui vastakkain viime vuoden mestari Mikkeli ja yllätyskakkonen ESRC White. Ensimmäisessä, kolmospelaajien ottelussa, Katariina Berggren kukisti Marianna Vanhasen 3-0. Ykkösten ottelussa Emilia Soini joutui taipumaan Saara Valtolalle 3-0. Ratkaisevassa kakkospelaajien ottelussa Emilia Korhonen otti toisenkin hienon päänahan, voiton Mikkelin Susanna Vanhasesta 3-2 lukemin. ESRC Whitelle näin voitto myös MiSq:sta.

Katso ottelutulokset Squashliiton sivuilta.

Teksti: Katariina Berggren

Miesten kakkosjoukkue Turussa

Tällä kertaa lähdettiin Turkuun joukkueella Petteri Siren, Kristian Rautiainen, Mikael Siren, Ville Salkala
Vastaan asettui HSRC II ja ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä ollut JSK II. Vaikka annoimme Jaakon ykkösjoukkueelle lainaan ja Terokin oli kierrokselta sivussa jalkavaivaisena niin tiesimme että arsenaalia ja iskukykyä riittää ja lähdimme ennakkoluulottomasti tavoittelemaan lohkon kärkitilaa.

Ensin vastaan asettui HSRC II.
Nelospelaajan ottellussa sain vastaani Harri Kivi-Koskisen. Omassa pelissäni arvelutti lähinnä oma juoksukunto muutaman viikon flunssajakson jälkeen. Onneksi lyönnit upposivat heti lähdössä nikkiin siihen malliin, ettei tarvinut turhaan ravailla. Voitto tuli melko helposti 3-0 (11/3 11/8 11/2). Alunperin jännittäväksi peliksi ennustettiin Mikaelin ja Ekholmin Tommin kohtaamista. Viimekaudella Tommi pelasi vielä ESRCII joukkueessa, mutta nyt Tommi kohdattiin vastustajan paidassa. Tietysti tässä tilanteessa pelissä oli jo lähtökohtaisesti hieman tavallista enemmän latausta. Alku näytti menevän Mikaelin nuotituksessa – ensimmäinen erä Mikaelille 11-8. Seuraavat erät pelattiin tasaisesti vuorotahtia, vaikka Mikeal tuntuikin heiluttavan tahtikeppiä. Toinen erä Tommille 11-8 ja kolmas puolestaan Mikealille 11-7. Neljännessä erässä Mikael sai jo ottelupallon, mutta Tommi onnistui kuin onnistuikin kääntämään erän 12-10 itselleen. Viimeisessä erässä Mikael sortui muutamiin pahoihin virheisiin ja varsinkin viimeisissä palloissa peli hajosi huiskimiseksi, minkä seurauksena erä Tommille 11-8 ja ottelu 3-2. Kakkospelaajan ottelussa Kridu hoiti oman leiviskänsä nopeasti ja tehokkaasti ja vastustaja Jarmo Karjala oli lähinnä vastaantulija. Ottelu Kridulle 3-0 (11/6 11/7 11/3). Ykköspelaajien ottelussa Petterillä ei näyttänyt olevan suuriakaan vaikeuksia Kenneth Wennströmiä vastaan. Ottelu Petterille 3-1 (11/2 11/4 11/13 11/5). Tuo yksi hävitty erä oli enemmänkin nukahdus, muut erät menivät vakuuttavasti ja vastustajalle annettiin lähinnä hajapisteitä.

Seuraavaksi vastaan saatiin JSK II
Itse sain vastaani vanhan kehäketun Esa Karppisen. Tiesin jo lähdössä että pitää olla hereillä ja varoa vastustajan etukentän tuikkuja. Alku lähti hieman tunnustelevasti, mutta sain vastustajan pidettyä aisoissa ja ensimmäinen erä kotiin 11-7. Toisessa erässä mustan hetken seurauksena omat lyönnit menivät peltiin ja vastustaja sai boastit ja stopparit vastaavasti uppoamaan ja numerot kääntyivät ikävästi 6-11. Edellisestä erästä viisastuneena lähdin seuraavia eriä hakemaan peruspelin kautta. Nyt peli tuntuikin jo melko helpolta ja erät tulivat kotiin helpohkosti 11/3 ja 11/5. Kolmospelaajien ottelussa Mikael kohtasi Eemeli Hautasen. Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä ja jatkopalloille edettiin aina 15/17 asti. Valitettavasti erä kääntyi vastustajalle. Mikael ei kuitenkaan tästä häkeltynyt vaan keräsi erätauolla pelinsä ja sen jälkeen Mikeal hoitikin seuraavat kolme erää vakuuttavasti numeroin 11/8 11/4 11/1. Kakkospelaajien ottelussa Kridu jatkoi varmoja otteitaan. Vastaan tullut Yliranta kaatui helpon oloisesti 3-0 (11/9 11/0 11/9). Ykköspelaajien ottelusta ounasteltiin vaikeaa kun Petteri sai vastaansa aina vaarallisen Toni Wallinin. Kaksi ensimmäistä erää olivat tasaisia mutta Wallin sai konkarin ottein käännettyä ratkaisupallot 12/10 ja 11/9. Kolmannessa erässä Toni joutui selvästi haukkaamaan happea ja Petteri saikin juonesta kiini voittaen erän 11-1. Ilo oli kuitenkin väliaikainen ja seuraavan erän Toni otti nimiinsä 11/4 ja ottelun 3-1.
Lopputulos kierroksesta kuitenkin juuri se mitä lähdettiin hakemaan. Kaksi voittoa 3-1 joilla lohkesi lohkon kärkitila.

Teksti: Ville Salkala

Miesten kolmosjoukkue Turussa

III-joukkueella oli vastassa Järvenpään kakkonen ja Squash 88. Matkaan lähdettiin joukkueella Iiro Stubin, Topias Aalto, Harry Lilja, Mikko Rautiola ja Tapsa Jokinen. Joukkuehenkeä nostatti mukava yhteiskyyti Harryn minibussissa.

Ensin pelattiin 88:a vastaan. Nelosten matsissa Tapsa sai vastaansa Terho Jousimiehen, ja tiesin, että kyyti tulisi olemaan kovaa. Kisoissa hyvin harvoin käyvää Tapsaa on erityisen mukava olla kannustamassa: katsomossa kysellään aina että ”Kuka toi on?” kun räjähtävän lähtönopeuden omaava kaveri nostaa pallon kuin pallon peliin ja saa ”omalaatuisella” tekniikallaan yllättävän teräviä lyöntejä takaisin. Pahemman kerran taisi yllättyä aluksi Jousimieskin – eka erä meille 11-9. Toinen erä oli aivan yhtä tasaista vääntöä, mutta pallot pomppivat tällä kertaa Jousimiehelle, 10-12. Seuraavissa erissä Tapsassa näkyi ehkä hieman turhautumisen merkkejä: erityisesti päänvaivaa tuotti eloton pallo, jota oli vaikea saada niin hyvin taakse, ettei Jousimies olisi päässyt väliin. Tarkoilla volleystoppareilla tuli paljon pisteitä, ja kaksi seuraavaa erää Suvelaan 11-8.

Viereisellä kentällä oli tiedossa varsinainen pallontakomiskilpailu, vastakkain ei niin hyvin pehmeästä pelistään tunnetut Harry Lilja ja Ilkka Aarto. Ekassa erässä oli tasaista, Ilkalle 11-9. Toisessa näytti siltä, että Harryn peli vapautui ja jyllääminen alkaa tuottaa tulosta, 11-5. Sitten Harrylla ilmeisesti veti kuitenkin jalat vähän hapoille ja Ilkka pelasi tarkkoja, harkittuja lyöntejä eteen. Kaksi seuraavaa Ilkalle 11-4.

Minulla ja Iirolla oli vielä mahdollisuudet tasoittaa ottelu. Iirolla oli kyllä kova vastus tiedossa, nimittäin Ruotasen Heikki. Toisessa erässä Iiro pääsi jatkopalloille, mutta Heikki vei 3-0. Minulla oli vastassa Olli Marjomaa, jolle olin hävinnyt edellisen kohtaamisen pari vuotta sitten selvästi. Ensimmäisessä erässä olin aivan ulalla ja koko ajan menossa väärään suuntaan. Sain kuitenkin koottua itseni ja pelasin mielestäni seuraavissa erissä hyvää squashia, jossa yhdistyivät maltti, vastustajan kuluttaminen jauhamalla rystylinjaa ja suhteellisen tarkka etupeli. Seuraavat erät olivat melko samanlaisia keskenään: pitkiä palloja, mutta olin askeleen verran edellä: 11-5, 11-8, 11-6. Jalat huusivat tämän matsin jälkeen leipää.

Sitten pelasimme Järvenpäätä vastaan. Harry otti hienon voiton 3-0 Eemeli Hautasesta, joka ei pystynyt vastaamaan Harryn tykitykseen, vaikka jaksoikin juosta kulmasta kulmaan todella kauan. Joukkueemme oululaisvahvistus Rautiolan Mikko hoisi nelosten pelissä kauniilla lyönnillään homman varmasti kotiin Esa Karppista vastaan, 3-1. Iiron vastus oli jälleen erittäin kova: Toni Wallin vei ottelun selvästi nimiinsä. Minä pelasin Raimo Ylirantaa vastaan ja odotin etukäteen tiukkaa vääntöä, koska tiesin Raimon suurinpiirtein Harryn tasoiseksi pelimieheksi. Pisteitä ropisi kuitenkin ilman, että mitään suurempia urotöitä tarvitsi tehdä. En oikein tiennyt, lyönkö vain niin hyvin, vai onko vastustaja väsynyt. Kahden selkeästi voittamani erän jälkeen Raimo paiskasikin kättä päälle, ja ilmoitti, ettei pysty pelaamaan. Syytä tähän ei viitsitty sen enempää udella.

3-1 voitto Järvenpäästä oli minusta erittäin hyvä tulos. Tappio 88:lle niin tasaisten pelien jälkeen hieman harmillinen, mutta 4/8 pistettä pitää meidät keskikastissa ja tilanne näyttää ihan hyvältä, kun emme ole vielä edes pelanneet lohkon heikoimpia vastaan.

Katso ottelutulokset Squashliiton sivuilta.

Teksti: Topias Aalto

Naisten Blue, Black ja Red Esportissa

Naisten ykkösdivarin kauden ensimmäinen liigakierros pelattiin Esportissa kolmen ESRC:n joukkueen ja TSK:n kesken. Liigakauden avauspelissä vastaan asettuivat yleensä erittäin tiukkoja pelejä pelanneet Bluen ykköspelaaja Jenni Nordling ja Blackin ykkönen Raila Luhtala. Tällä kertaa Raila ylsi kuitenkin hieman parempaan peliin ja vei voiton erin 3-1. Viereisellä kentällä taisteltiin kolmospelaajien, Yrsa Serénin ja Tiia Östmanin, välisestä paremmuudesta. Hyvästä taistelusta huolimatta voitto lohkesi erin 3-0 Blackin Tiialle. Kakkosten ottelussa Blackin kakkospelaaja Cessi Lilja sai vastaansa Bluen Jenni Vähämaan. Etenkin toisessa erässä Cessi antoi Jennille kovan vastuksen, mutta joutui silti taipumaan pitkien pallorallien jälkeen 3-0 häviöön. Bluen ja Blackin välinen kamppailu siis 2-1 Blackin hyväksi.

Seuraavaksi ESRC:n uusi junnujoukkue Red sai vastustajakseen TSK:n. Ykköspelaajien ottelussa Nea Falck kukisti TSK:n Saana Pohjavaaran varmoin ottein 3-0. Redin hieno kaudenavaus sai jatkoa, kun Maarit Ekholm päihitti Tampereen kakkospelaajan Minna Mäkelän tyylikkäästi 3-0. Kolmospelaajana Redillä oli lupaava vasta 13-vuotias Anni Lehikoinen, joka suoritti liigadebyyttinsä komeasti. Annin hyvä peli ei vielä tällä kertaa aivan riittänyt tamperelaiselle Laura Ylikoskelle, ja ottelun lukemaksi jäivät 3-0 TSK:n hyväksi. Junnujoukkue Rediltä hieno 2-1 voitto TSK:sta.

Kolmas ottelupari oli ESRC Blue ja TSK. Bluen ykköspelaaja Jenni N. joutui valitettavasti jättämään leikin kesken loukkaannuttuaan aamupäivän peleissä, ja Blue joutui nyt jatkamaan taisteluaan Yrsan ja Jenni V:n voimin. Ykköspelaajaksi noussut Jenni V. sai vastaansa TSK:n Saana Pohjavaaran. Saanan peli ei tällä kertaa kulkenut ihan suunnitelmien mukaan ja virheitä tuli liikaa. Jenni vei voiton erin 3-0. Kakkospelaajaksi siirtynyt Yrsa haastoi Minna Mäkelän tiukkaan viiden erän taistoon, mutta joutui taipumaan tamperelaiselle 12-14 viidennessä erässä. Koska kolmospelaajaa ei ollut, sai TSK 2-1 voiton.

Iltapäivän viimeiset pelit käytiin ESRC Redin ja Blackin kesken. Blackin Raila joutui tunnustamaan huimasti kehittyneen Redin Nean paremmakseen ykköspelaajien välisessä ottelussa. Ottelu 3-0 Nealle. Seuraavaksi harjoituskaverit Cessi ja Maarit saivat ottaa mittaa toisistaan kakkospelaajien välisessä ottelussa. Red-joukkueen Maarit taisteli itselleen 3-0 voiton ja varmisti samalla junnujoukkueelle voiton ekasta liigakierroksesta. Liigan toinen ensikertalainen, Redin Inka Luhtala, kohtasi kierroksen viimeisessä pelissä Blackin Tiia Östmanin. Inkan hyvästä liigadebyytistä huolimatta Tiia nappasi voiton 3-0. ESRC Red sai siis 2-1 voiton Blackista ja nousi voitoillaan hienosti heti divarijoukkueiden kärkeen.

Tampereelta saapuivat TSK:n tytöt Saana, Minna ja Laura pelaamaan kolmen ESRC:n joukkueen: Bluen, Blackin ja Redin kanssa.

Redissä pelasivat Maarit, Nea, Anni ja Inka, joista kaksi jälkimmäistä suorittivat liigadebyyttinsä!

Blueta edustivat tällä kierroksella Yrsa sekä kaksi Jenniä.

Blackissa pelasivat ekalla kierroksella Raila, Cessi sekä Tiia.

Katso ottelutulokset Squashliiton sivuilta.

Teksti: Jenni Vähämaa

Miesten ESRC IV ja VI Esportissa

IV joukkueessa pelasivat tällä kertaa; Petri Kela, Jarkki Jaakkola, Patrick Nyström, Harri Pohja Ja Joni Jaakkola. Turun II-joukkueen kanssa pelattiin 2-2 ja Turun III joukkue voitettiin 3-1 eli viisi pistettä saatiin tältä kierrokselta. Harri Pohja reväytti pohkeensa ollessaan jo 2-0 johdossa, hävisi kaksi seuraavaa, mutta mahtavilla lopeilla vei lähes liikuntakyvyttömänä viidennen erän itselleen. Pate oli joukkueen sankari – Turun miehet musertuivat Paten tappavassa myllytyksessä. Jaakkolan perheelle tuli lunta tupaan sekä juniori että isä saivat turpiin. Pode pelasi myös hienosti 1.pelaajana ja voitti molemmat ottelut!

VI joukkuessa oli vakio miehitys; Touko Juntunen, Basse Lilja, Antti Okkonen ja Kari Juntunen (isä). Pojat hävisivät molemmat ottelunsa 0-4, mutta otteet olivat lupausta herättäviä. Pisteitä tulee jokaisessa hävityssä erässä hienosti eli viime kaudesta ovat pojat menneet hienosti eteenpäin. Joukkueella on myös erittäin hyvä yhteishenki. Aina kun mahdollista on koko muu joukkue kannustamassa kentällä olevaa!

Katso ottelutulokset Squashliiton sivuilta.

Teksti: Jarkki Jaakkola

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja