Talihalli esillä Kauppalehdessä

Kauppalehti julkaisi 25.10.2011 Talihallia ja erityisesti squashia käsittelevän artikkelin. Siinä kehutaan uutta hallia loistavaksi sekä kerrotaan huippupelaajistamme ja tulevista kansainvälisistä tapahtumista. ESRC:n jäsenistä mainitaan Olli Tuominen, Matias Tuomi, Elina Kononen ja Emilia Soini!

Ohessa otteita itse jutusta: Helsingin Talin uusi upea squash- ja sulkapallokeskus on valmis ja pelaajat ovat päässeet jo kokeilemaan vähän alle viisi miljoonaa euroa maksavaa hallia. Uusi 12 sulkapallo- ja kuuden squashkentän halli yhdistetään Talin vanhaan keilahalliin yhdyskäytävällä.

Uuden, arkkitehti Jouni Saarisen, suunnitteleman hallin omistavat helsinkiläiset sulkapallo- ja squashseurat sekä muutamat yksityiset sijoittajat. Uuden hallin toivotaan vauhdittavan 1980-luvun hittilajin uudelleen tulemista. Squashliiton toiminnanjohtajan, Hannu Mäkisen mukaan harrastajamäärät ovat jo kääntyneet nousuun.

Suomen mailapelien ykkösnimi maailmalla on Olli Tuominen. Maailmanlistan 21:ksi sijoitettu mailataituri tutustui jo Talin squashkenttiin. Tuomisen mielestä pallo nousi hyvin Talin laminaattipintaisista puristetusta puumassasta tehdyistä sivuseinistä ja hienolla hiekalla täytetystä etuseinästä. Sivuseinät on kiinnitetty metallirunkoon.

Tuomisen ensituntuma Talihallista oli, että kentillä on miellyttävä pelata. Hallin valoisuutta ja avaraa tunnelmaa ovat kiitelleet kaikki hallissa käyneet.

Talin erikoisuus on kansainvälisten kilpailujen tason täyttävä värisävytetty täyslasikenttä, jossa valkoisella pallolla pelattavia pelejä katsojienkin on helppo seurata. Se on ainoa nykyaikaiset vaatimukset täyttävä peliareena Suomessa ja kaikki huippupelit pelataan sillä. Tähän saakka Suomi on joutunut lainaamaan arvokilpailuihin kallista lasikenttää Keski-Euroopasta saakka.

Suomalaisten squashpelaajien ja Suomen Squashliiton seuraava suuri arvokilpailutapahtuma Talissa on keväällä 2012 järjestettävät squashin henkilökohtaiset EM-kilpailut. Miesten puolella Suomen kisatoivot ovat Tuomisen ohella maailmanlistalla nopeassa nousussa oleva nuori Henrik Mustonen, seuraavan maailmanlistan 50:n parhaan joukkoon kuuluva pelaaja sekä Matias Tuomi . Naisista EM-kisoihin saavat paikan Suomen ykköspelaaja Saara Valtola, kakkonen Elina Kononen ja ehkäpä myös vuonna 1995 syntynyt Emilia Soini.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja