Miesten squashliigan avauskierros 24.9.2011

Lue täältä joukkueidemme raportit liigan ensimmäiseltä kierrokselta!

I-joukkue pelasi Squashliigan SM-sarjaa Mikkelissä

Tulokset Squashliiton sivuilta

Kommentit Janne Järvinen:

Ykkösjoukkue aloitti kauden terävästi kokoonpanolla Tuominen, Järvinen, Knuutila ja Vähämaa. Ensimmäisenä vastaan asettui aina vaarallinen Ylivieska, joka oli saanut kierrokselle mukaan myös ykköstykkinsä Henrik Mustosen. Ensimmäisessä pelissä Jaakko Vähämaa ei antanut Ylivieskan Toni Kemppiselle mahdollisuuksia, vaan vei ottelun vahvalla pelillä 3-0. Samaan aikaan toisella kentällä Tatu Knuutila ei antanut armoa Tommi Ryypölle, vaan vei ottelun 3-0 vakuuttavalla pelillä. Seuraavassa ottelussa Suomen ja ESRC:n ykköspelaaja Olli Tuominen sai vastaansa kovaa nousua PSA rankingissa tekevän Henrik Mustosen. Olli pelasi erittäin kovatempoista ja tarkkaa peliä läpi ottelun ja voitti Heken erälukemin 3-0. Viimeisinä kentälle astelivat Janne Järvinen ja seniorien EM-kilpailuissa neljännen sijan napannut Anssi Määttänen. Janne vei kaksi ensimmäistä erää Anssin tehdessä muutaman ratkaisevan virheen, kun taas kaksi seuraavaa erää menivät Anssille. Viides erä oli tiukkaa vääntöä, mutta lopulta Määttänen käänsi sekä erän että ottelun edukseen ja ylivieskalaisetkin saivat jotain kotiinviemistä kohtaamisesta. Kauden avausmatsi siis ESRC:lle 3-1.

Seuraavaksi vastaan asettui Järvenpään JSK. Jaakko pelasi taas vakuuttavasti ja voitti Järvenpään nuoren Jami Äijäsen erälukemin 3-0. Tatu sen sijaan joutui koville Kai Stööriä vastaan häviten kaksi ensimmäistä erää ja ollen jo selvässä tappioasemassa kolmannessakin erässä. Tatu onnistui kuitenkin kääntämään kolmannen erän itselleen, minkä jälkeen Kaitsu ei enää jaksanut haastaa Tatua seuraavissa erissä, joten ottelu Knuutilalle 3-2. Olli voitti rutiinilla ykköspelaajien kohtaamisessa virolaisen Kristjan Pettaj:n 3-0. Janne joutui kentälle vain reilut puoli tuntia edellisen ottelunsa jälkeen eikä kyennyt laittamaan kampoihin JSK:n Miko Äijäselle, vaan juniori vei ottelun 3-0 ja kavensi lopputuloksen ESRC:n 3-1 voitoksi. Ensimmäiseltä kierrokselta ESRC napsi siis yhteensä kuusi pistettä ja on nyt sarjassa kolmantena HSRC:n ja Senaattorien jälkeen.

II- ja III-joukkue pelasivat 1-divaria Esportissa

Tulokset squashliiton sivuilta

Kakkosjoukkueen kommentit (Kristian Rautiainen):

Kausi lähti hyvin käytiin ESRC 2 liigajoukkueen näkökulmasta. Pelattiin joukkueena hyvää peliä, joten ei jäänyt kauheasti valittamisen varaa. Pelattiin sellaista kössiä, mitä meidän pitikin, joten kaiken kaikkiaan olemme todella tyytyväisiä. Nyt ei muuta kuin katse kohti seuraavaa liigakierrosta!

Kolmosjoukkueen kommentit (Topias Aalto):

Viime vuonna kakkosdivarin lohkon voitettuamme nousimme täksi kaudeksi ykkösdivariin. Etukäteen oli jännittävää nähdä, miten rahkeet riittäisivät tällä tasolla. Miehistö on pysynyt kutakuinkin samana kuin viime kaudella, ainoastaan Krisu Rautiainen on täksi kaudeksi nostettu II-joukkueeseen, joten hänen tilallaan ainakin tällä kierroksella oli loukkaantumisesta ja leikkauksesta takaisin hyvään pelikuntoon itsensä treenannut Tapsa Jokinen.  Tapsa pelasi nelospaikkaa, Harry Lilja kolmosta, minä kakkosta ja Iiro Stubin ykköstä. Toimimme itse kierroksen järjestäjinä ja vastaan tuli TSSq (Turku) ja treenikavereistamme koostuva ESRC II.

Turkua vastaan nelosten pelissä Tapsa osoittautui vastustajaansa Samuli Eloa selvästi vahvemmaksi ja vei homman helposti 3-0. Harrylle tuli vastaan Timo Ahlroos, jonka päivän kunto ja tempoa hidastava pelitaktiikka yllättivät vasta edellisenä iltana matkoilta palanneen Harryn, takkiin tuli 3-0. Iiro pelasi Tiitisen Petteriä vastaan samaan aikaan kuin oma pelini oli viereisellä kentällä, joten sitä peliä en juuri nähnyt. Ilmeisesti se oli tasainen kuten odottaa saattoikin, mutta Iiro hävisi sen 1-3. Itse pelasin Tuomas Kuuluvaista vastaan. Peli kulki alusta asti hyvin, venytin vain palloja ja löin rauhallista, hyvää mittaa taakse. Sain maratonpallojen ansiosta Tuomaan näyttämään jo aika varhaisessa vaiheessa väsyneeltä, ja rullasin 3-0 -voittoon. Otteluvoitot 2-2 ja kun Iiro nappasi erän Tiitiseltä, voitimme turkulaiset ja nappasimme ensimmäiset kaksi ykkösdivaripistettämme.

Oman seuramme kakkosjoukketta vastaan näytti aluksi ihan toiveikkaalta, kun Harrylla oli hyvä draivi päällä Mikael Siréniä vastaan ja tilanne oli 1-1. Mikael sai kuitenkin vielä isomman vaihteen silmään ja vei voiton 3-1. Tapsa taisteli nelosten pelissä hyvin Tero Timbergiä vastaan, varsinkin ensimmäinen erä oli todella tasainen, mutta Tero jouduttiin toteamaan tänään paremmaksi, 3-0. Iirolla oli vastassa Jaakko Peltola, eikä voittajasta ollut suuremmin epäselvyyttä, 3-0 Jaskalle. Viimeisenä oli minun ja Krisun välinen peli, mukavasti pääkentällä. Uskoin mahdollisuuksiini, sillä treeneissä olin usein pärjännyt hyvin Kristianille. Ensimmäisessä erässä sainkin jo eräpallon, mutta sitten jostain tuli pari huolimattomuuden hetkeä ja hävisin sen 13-11. Toisessa erässä väsytti kovasti, päästin ilmeisesti Krisun hallitsemaan peliä liikaa. Jotenkin sinnittelin kuitenkin 9 pistettä itselleni siitäkin erästä. Kolmannessa erässä taisin olla jo useamman pisteen tappiolla, ehkä 4-7, ja sitten sain vielä jostain lisää voimia enkä tuntenut enää itseäni niin väsyneeksi. Käsikin rentoutui ja tuli parempia lyöntejä. Oltiin muistaakseni tilanteessa 9-9. Loppuun tuli pari todella hyvää ja pitkää palloa, molemmat nojailivat mailaansa niiden jälkeen. Ottelupallossa Kristian onnistui lyömään stopparin, jota en lukenut ollenkaan, ja niin hän vei voiton.

Kokonaisuutena ihan hyvä alku kolmosjoukkueelta, avauspelistä voitto ja sitten selvä tappio, joka osoitti vain, että pelaajavalinnat kakkos- ja kolmosjoukkueen välillä on tehty oikein :)

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja