ESRC:n naisten liigakierros 19.3.2011

Tässä artikkelissa naisten joukkueiden otteluraportit tuloslinkkeineen.

Naisten joukkueet playoffseihin
teksti: Elina Kononen

Naisten SM-sarjan viimeinen kierros pelattiin 19.3 Esport Centerissä. ESRC Headista olivat mukana tällä kertaa Elina Kononen, Emilia Soini ja Laura Aalto-Setälä ja ESRC Whitea edustivat Emilia Korhonen, Riikka Piekäinen ja Maria Rehula.

Päivä oli voitokas erityisesti ESRC Whitelle, joka voitti JSK II:n selvin lukemin 3-0, tosin kolmospelaajien ottelua ei pelattu luovutusvoiton takia. Päivän valopilkku oli kuitenkin ESRC Whiten voitto HSRC:stä lukemin 2-1. Emilia Korhonen haastoi parhaansa mukaan HSRC:n Michaela Björnströmin, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta Michaela vei ottelun nimiinsä. Riikka Piekäinen esitti tarkkaa ja pirteää peliä Aurora Vikströmiä vastaan. Hyvätasoista ottelua oli ilo seurata, ja hyvässä vedossa ollut Riikka voitti ottelun 3-0. Kolmosten pelissä Maria Rehula ei juuri antanut mahdollisuuksia Carina Björnströmille.

ESRC Head joutui taipumaan MiSq:ia vastaan 3-0. Peli ei kuitenkaan ollut missään nimessä selvä, vaan sekä Elina Kononen että Emilia Soini urakoivat täydet viisi erää. Elinan ja Saara Valtolan peliä värittivät monet pitkät pallorallit ja ottelu oli äärimmäisen tasainen. Viidennessä erässä Saara oli aavistuksen verran kärsivällisempi, ja näin ottelu meni Mikkelille. Emilia Soini sai vastaansa monta vuotta ulkomailla majailleen, maajoukkuettakin edustaneen Jutta Tuunasen. Tämäkin ottelu olisi voinut mennä kummin päin tahansa. Pirteän aloituksen jälkeen Emilian ote hiukan herpaantui, ja Jutta pääsi paukuttamaan vahvoja peruslyöntejään nurkkiin. Ottelun loppua kohti Emilia pääsi takaisin mukaan peliin, mikä ei kuitenkaan aivan riittänyt voittoon. Laura Aalto-Setälä ei tällä kertaa pystynyt vastaamaan kokeneen Susanna Vanhasen peliin, vaikka Laurankin peli piristyi loppua kohti. JSK:ta vastaan ei ESRC Head joutunut näin tiukoille ja vei selkeän 3-0 voiton kaikissa peleissä.

Hienon ja hikisen päivän jälkeen ESRC Head lähtee playoffseihin johtoasemasta ja iloitsee tietysti myös runkosarjan voittamisesta. ESRC White ylitti omatkin odotuksensa ja pitää playoffseihin lähdettäessä kolmatta sijaa, tavoitteenaan mikäpä muu kuin mitali.

Katso naisten SM-sarjan tulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivuilla

Kuopio jälleen voittoisa I-divarissa
teksti: Raila Luhtala

Naiskössäreitä oli koolla oikein roppakaupalla, kun kaikki kuusi naisten SM-sarjan ja viisi I-divarin joukkuetta ottivat toisistaan mittaa viimeisellä liigakierroksella Esport Centerissä. Divarin puolella ei suuria yllätyksiä nähty ja Kuopion joukkue, jossa tällä kertaa pelasivat Riina Koskinen, Krista Hartikainen ja Sari Roivainen nappasi 3-0 voitot sekä HSRC II:sta että ESRC Bluesta. Divarin voitto siis SqK:lle, onnittelumme!

ESRC Bluen tiukka 2-1 voitto ESRC Blackistä tällä kierroksella ei riittänyt hilaamaan Blueta ylöspäin tuloslistalla. Blue jäi divarin neljänneksi Blackin napatessa komean kakkostilan ennen TSK:ta. HSRC II jätettiin tällä kaudella peränpitäjäksi.

Suomen naissquashin tulevaisuuden kannalta tämän kierroksen valopilkkuja olivat ESRC Blackin Nea Falckin ja Kuopion Riina Koskisen selvät 3-0 voitot heitä yli 30 vuotta vanhemmista vastustajista. Naissquashin nousuun luottavat ESRC Black ja Blue suuntaavat katseensa jo seuraavaan pelikauteen ja vetäytyvät treenaamaan sekä pohtimaan ESRC:n naisten viidennen Squashliigajoukkueen perustamista!

Katso naisten I divisioonan tulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivuilla

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja