ESRC:n miesten liigakierros 19.3.2011

Tässä artikkelissa miesten joukkueiden otteluraportit tuloslinkkeineen.

Ykkösjoukkue tiukassa paikassa
Teksti: Jaakko Vähämaa

Miesten I-joukkue lähti Mikkelin liigakierrokselle todella tiukan paikan edessä. Tavoitteeksi oli asetettava voitto jokaisesta pelistä, jotta pleikkaripaikka olisi turvattu. Haastavaa tilannetta ei myöskään parantanut se, että reissuun ei päästy lähtemään aivan ykkösmiehistöllä, koska Olli ja Rasmus eivät mukaan päässeet.

Ensimmäisenä vastassa oli TSK:n kokenut joukkue, joka tunnetaan taitavaksi. Tiukoista otteista huolimatta, vain Matias onnistui voittamaan ottelunsa. Pisteet siis TSK:lle otteluvoitoin 3-1. Seuraavana vastaan asettui YlivSq. Ylivieskaa vastaan kaikki hoitivat homman kotiin ja vakuuttavan esityksen johdosta YlivSq kaatui 4-0. Tämä ei kuitenkaan riittänyt play-offeihin pääsyyn, ja valitettavasti ESRC jäi tänä vuonna pois mestaruustaistosta.

Ykköspelaajana Matias Tuomi voitti vakuuttavasti molemmat pelinsä. TSK:n Arttu Moisio ja YlivSq:n Anssi Määttänen kaatuivat molemmat 3-0. Kakkospelaajana pelannut Janne Järvinen hävisi pitkän taiston niukasti 3-2 TSK:n Tomi Niinimäelle. Toisen pelin Janne kuitenkin voitti hienosti 3-1, kun vastassa oli YlivSq:n Tommi Ryyppö. Kolmospelaaja Jaakko Vähämaa kohtasi TSK:n Mika Monton ja Mikan murskaavan pelin ansiosta Jaakko joutui tunnustamaan Mikan paremmakseen, häviten ottelun 3-0. Toisessa ottelussaan Jaakko pystyi pelaamaan koko pelin omalla tasollaan ja se toi voiton YlivSq:n Teuvo Määttäsestä erin 3-0. Nelospelaaja Tatu Knuutila sai vastaansa TSK:n Jussi Vehniäisen. Peli oli alusta loppuun tiukka ja voitonhalu näkyi molempien joukkueiden pelaajissa. Pitkä taistelu päättyi kuitenkin lopulta TSK:n hyväksi erin 3-2. Toisessa pelissään Tatu kohtasi YlivSq:n Toni Kemppisen. Ottelusta tuli pitkä ja Tatu joutui koville, toisenkin ottelun venyessä viidenteen erään, mutta Tatu onnistui hyvin pitämään pelinsä kasassa ja voitti viimeisen erän vakuuttavasti 11-4. Ottelu Tatulle 3-2.

Katso miesten SM-sarjan tulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivuilla

II-joukkueen kierros ja riittikö rahkeet SM-liigan nusukarsintoihin?!
Teksti Jaakko-Antti & Ville

Kulunut kausi oli sujunut hyvin ESRC 2 joukkueella 1-divisioonan A-lohkossa, jossa sillä oli takanaan 6 voittoa ja 1 häviö ennen viimeistä kierrosta. Tällä kaudelle joukkueella oli tavoitteena päästä nousukarsintoihin. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä, JSK:n kakkosjoukkue piti sarjajohtoa vain yhden pisteen turvin ESRC:n ollessa toisena. Edessä oli siis tiukka kierros, jolla häviöihin ei olisi varaa, mikäli joukkue haluaa ylempiin pudotuspeleihin.

Jaakko otti joukkueenjohtajan viitan ja lähti luotsaamaan tiimiä kohti voittoja, koska flunssa oli vienyt kippari Salkalan jalat alta jo lähdössä. Muutoinkin joukkueeseen kasattiin vain vahva edustusnelikko – vaihtopelaajia ei tälläkertaa löytynyt muiden vakiokaartilaisista pienten loukkaantumisten vuoksi.

Kamppailu pärähti käyntiin heti ESRC Tommi Ekholmin ja JSK nuoren ja lahjakkaan Miko Äijäsen välisellä mittelöllä. Miko vei kaksi ensimmäistä erää hyvän lyöntipelin turvin, mutta kolmanteen erään Tommi sai pelikuvion kuntoon ja saalisti näin erävoiton itselleen. Hyvä vire ei kuitenkaan kestänyt enää neljännessä erässä, joten Miko Äijänen voitti tämän ottelun erin 3-1.

Samaan aikaan toisella kentällä Mikael ”shotmaker” Siren taisteli entistä ammattipeluria Toni Wallinia vastaan urhoollisesti, ottaen nimiinsä ensimmäisen erän. Loppu erät olivat sitten Tonin näytöstä joten loppulukemat 3-1 Wallinille.

Joukkueiden ykkösparissa Jaakko-Antti Peltola otti mittaa JSK:n Kai Störistä. Ensimmäinen erä oli hieman tunnusteleva molemmilta pelaajilta jonka Jaakko otti nimiinsä. Kahdessa seuraavassa erässä Kaitsu sai lyönteihinsä paremman osoitteen ja Jaakon keskityttyä virheiden tekoon. Stör otti nimiinsä kaksi erävoittoa suhteellisen helposti. Neljännessä erässä Jaakon kovat peruslyönnit, sekä vaihteleva tempo alkoivat kuitenkin purra, joten peli eteni viidenteen erään. Tämän Kaitsu aloitti terävämmin, mutta erän loppua kohti, Jaakon laadukkaampi lyöntipeli alkoi kuitenkin tuottaa pisteitä kentän joka nurkasta ja näin ollen matsi tiukkojen vaiheiden jälkeen Peltolalle 3-2.

Viimeisessä parissa nousukuntoinen Petteri Siren takoi tauluun tylyt lukemat JSK:n Ville Karsikasta vastaan joka on myös kevään turnauksissa osoittanut hyvää virettä. Petterin laadukkaat lyönnit ja virheetön peruspeli tuottivat ESRC:n joukkueelle 3-0 voiton tästä otteluparista.

Näin ollen koko ottelu tasan 2-2.

Toisessa otteluparissa HSRC 3 joukketta vastaan ESRC 2 oli ennakkosuosikin asemassa, sillä vastustaja majailee sarjassa viimeisenä. Näistä lähtökohdista Espoon poikien kädet eivät vapisseet vaan ottelut hoidettiin kunnialla loppulukemin 4-0.

Näin viimeinen runkosarjan kierros pelattiin mielenkiintoisten ja vauhdikkaiden otteluiden merkeissä. Ylemmät playoff pelit jäivät tällä kertaa haaveeksi, sillä JSK 2 joukkue oli viimeisen kierroksen jälkeen yhden sarjapisteen parempi. Tällä ottelukierrokselta tuskin parempaa lopputulosta ei olisi voinut odottaa, mutta kauden aikana joukkueelle on tullut muutamia harmittavia ottelutappioita, jotka verottivat loppupisteitä juuri tämän verran. Kausi on sujunut kuitenkin kaiken kaikkiaan mallikkaasti. Kiitokset jengille hyvästä kaudesta ja petrataan himpun verran ensikaudella!

Katso miesten I divisioonan A-lohkon tulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivuilla

Kolmosjoukkue nousukarsintoihin!
Teksti: Topias Aalto

Kolmosjoukkueen lohkovoitto varmistui jo ennen viimeisen kierroksen pelien alkua, kun ainoan teoreettisen haastajan, Sq88:n leiristä ilmoitettiin, että he eivät saa joukkuetta ollenkaan kasaan tälle kierrokselle. Pelasimme siis vain HSRC IV:sta vastaan.

Oma otteluni oli kaikista selvin, kun kolmosten matsissa vastaan asettui hyvin kokemattomalta vaikuttanut Lauri Pitkänen. Keskityin hyvin ja menetin kolmessa erässä yhteensä kaksi pistettä: kerran löin lobin sivurajasta yli ja kerran kaveri löi killin nickiin.

Iirolla
piti myös olla kakkosten pelissä etukäteen suhteellisen helppo homma, ja vaikka Karri Kauppi vaikuttikin parantaneen peliään selvästi, niin Iiro hoiti homman tyylillä kotiin 3-0.

III-joukkueen vahvistukseksi mukaan lähtenyt Ilkka Moilanen joutui huikeaan juoksutaisteluun Markku Karasta vastaan. Tappolyönnit tuntuivat molemmilla pelaajilla epäonnistuvan sen verran, että pallot eivät välillä kuolleet millään. Ilkan kunto kesti paremmin ja hän nousi 1-2 tappiosta 3-2 voittoon vieden viimeisen erän jo selvästi 11-4. Hienoa!

Kierroksen kovatasoisin jännitysnäytelmä oli Harry Liljan ja Tommi Lindin kohtaaminen. Ottelu oli hyvin tasainen – niin kauan kuin Harryn takakenttäjyllääminen sujui, niin ottelu pysyi käsissä, mutta etukentällä Tommi oli inhottavan näppärä. Ottelu venyi viiteen erään ja Tommin nousujohteinen peli vei tällä kertaa voiton.

Kausi on sujunut tähän asti mallikkaasti – yhtään otteluhäviötä ei ole kymmenestä ottelusta tullut, ja vain yksi tasapelikin! Henkilökohtaisten matsien suhde on huikea 36-5. Mutta varsinainen tavoite on vielä saavuttamatta, eli nousu ykkösdivariin. Kahden viikon kuluttua on karsinnat, vastaan asettuvat ilmeisesti Metro Squash ja HSRC III – riittää, kun on jompaa kumpaa parempi, mutta mehän lähdetään tietysti voittamaan molemmat.

Katso miesten II-divisioonan A-lohkon tulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivuilla

IV- ja VI-joukkueiden kierros

Katso miesten II divisioonan B-lohkon tulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivuilla

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja