Matias Tuomi Turkissa PSA-kilpailussa 25.2.-2.3.2011

ESRC:n Matias Tuomi (PSA 212) aloitti hienosti 10000 USD:n ”Avrupa Konutlari International 2011” turnauksessa voittamalla Egyptin Ali Karagin (PSA 380) 3-1 (11-9,5-11,11-9,6-0 rtd). 2. kierroksella vastaan tuli Australian Justin Beard, (PSA 147), joka kukisti Tuomen 3-0 (11-6,11-8,13-11)

Matias Tuomi aloitti pelinsä Turkin ammattilaisturnauksen karsinnassa Istanbulissa. Vastaan asettui 1. karsintakierroksella kova egyptiläinen Ali Karagi. Ennalta tuntematon egyptiläinen osoittautui kovaksi pelimieheksi ja pelistä kehkeytyi jännittävä. Tuomi vei ensimmäisen erän kovaa lyövän Karagin nenän edestä, mutta toisessa erässä Karagi pääsi selvästi niskan päälle. Aihetta suureen huoleen ei kuitenkaan ollut, sillä nuorella egyptiläisellä alkoi selvästi jo painaa jaloissa. Kolmas erä osoittautui ratkaisevaksi tässä tiukassa pelissä. Karagi pääsi jo 9-7 johtoon, mutta sitkeällä taistelulla ja parin pahan törmäyksen jälkeen tärkeä erä Tuomelle.

Vastustajalla loppui tähän kunto ja pelihalut. Neljännessä erässä Tuomi pääsi nopeasti 6-0 johtoon, jolloin vastustaja tarjosi kättä ja sanoi että ”nyt riitti”! Erikoisesta päätöksestä huolimatta voitto maistui Tuomelle. ”Tänään oli peli vähän jännittynyttä, mutta eiköhän tämä tästä parane.” Huomenna vastaan tulee karsintojen finaalissa Australian Justin Beard (PSA 147).