ESRC:n miesten liigakierros 15.1.2011

Tässä artikkelissa miesten joukkueiden otteluraportit tuloslinkkeineen Squashliiton sivuille.

Varamiehinen ykkösjoukkue taisteli Helsingissä
Teksti: Janne Järvinen

Miesten I-joukkue oli tukalan paikan edessä Helsingin liigakierroksella. Joukkueen kaksi tähtipelaajaa, Olli Tuominen ja Matias Tuomi, olivat ammattilaiskilpailuissa ja ulkomaanvahvistus Rasmus Hult loukkasi selkänsä viikko ennen liigakierrosta. Kun vielä Tatu Knuutilakin loukkaantui, joutui ykkösjoukkue tuleen varsin varamiehisenä. Ensimmäisenä vastaan asettui HSRC:n tasainen porukka ja kovasta taistelusta huolimatta kaikki ottelut päättyivätkin helsinkiläisten eduksi. Toisessa kamppailussa Järvenpään JSK:ta vastaan sen sijaan joukkue ryhdistäytyi ja otti komean 3-1 voitoin. Tuloksena kierrokselta siis kolme pistettä jonka seurauksena play-offeihin pääsy vaatii nappisuorituksen viimeisellä liigakierroksella Mikkelissä.

Ykköspelaajana ensimmäistä kertaa otellut Janne Järvinen hävisi HSRC:n Heikki Konoselle 1-3, mutta voitti virolaisen Kristjan Pettain luvuin 3-1. Kakkospelaajana tiukkaan paikkaan joutunut Jaakko-Antti Peltola taisteli hienosti HSRC:n Aleksi Leskistä vastaan, mutta joutui tunnustamaan tämän paremmakseen erälukemin 0-3. Toisessa ottelussa Järvenpään nuori Miko Äijänen sen sijaan kaatui 3-0. Kolmospelaaja Jaakko Vähämaa kävi kovan taistelun HSRC:n Toni Lötjöstä vastaan, mutta joutui tällä kertaa taipumaan erälukemin 1-3. Toisessa ottelussa Vähämaa kukisti nuoremman Pettain, Jaanuksen hienosti 3-0. Normaalisti kakkosjoukkueen vakiokalustoon kuuluva Tero Timberg joutui myös tiukkaan paikkaan nelospelaajana. HSRC oli houkutellut Henrik Kronlundin reserveistä pelaamaan ja Tero joutuikin tunnustamaan Henkan paremmaksi kovan taistelun jälkeen lukemin 1-3. Teron toinen peli oli yksi kierroksen tiukimmista, joka ikävä kyllä päättyi lopulta Järvenpään Raimo Ylirannan 3-2 voittoon.

Katso miesten SM-sarjan tulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivuilla

II-joukkueen kierros
Teksti: Ville Salkala

Joukkueellamme oli vuorossa kotikierros. Tällä kierroksella olimme joutuneet antamaan Jaakon ja Teron ykkösjengin tueksi valitettavien loukkaantumisten vuoksi ykkösessä. Onneksi omasta joukkueestamme löytyi nyt pelikuntoisia ennemmän kuin kotitarpeiksi. Lähdimmekin luottavaisesti tavoittamaan JSK II:n kärkisijaa tiimillä Mikael, Tommi, Petteri, Patrik ja Ville. Tiedossa oli että Sirenin veljeksillä alkaa kunto löytyä. Samoin Pate oli esittänyt nousukuntoa ennen kierrosta. JSK:lla oli sarjataulukossa (I divarin A-lohko) kahden pisteen etumatka ja nyt oli tarkoitus kuroa umpeen tuo piste-ero. Tällöin ratkaisu A-lohkon herruudesta jäisi viimeiselle kierrokselle ja JSK:n ja meidän keskinäiseen otteluun. Samalla olisimme mukana taistelemassa SM-liigan nousukarsintoihin pääsystä.

Joukkueemme aloittikin mainiosti HSRC II:sta vastaan. Pate ja Petteri hoitivat omat ottelunsa 3-0 näytöstyyliin ja Mikael ja Tommikin suoriutuivat vaikeuksitta 3-1. Keräsimme siis maksimipisteet 4-0. Valitettavasti myös JSK hoiti vastustajansa 4-0, minkä vuoksi piste-ero säilyi muutumattomana.

Toisessa ottelussa saimme vastaamme TSSq:n. Saimme jälleen vahvan alun ja Ville, Petteri ja Tommi hoitivat leiviskänsä helpohkosti 3-0 kotiin. Samaan aikaan JSK oli kärsinyt yhden tappion Sq-88:a vastaan ja nyt meillä oli mahdollisuus voittamalla ykköspelaajan peli saavuttaa JSK:ta pisteen verran. Mikael sai vastaansa Turun Seudun Squashin kovan taistelijan Teemu Eskelisen. Ensimmäisen ja toisen erän Mikael vei rauhallisella ja kauniilla lyöntipelillä itseleen, mutta kolmas erä kääntyi jo vastustajalle ja neljännessä Mikaelin peli oli jo kateissa. Viidenteen erään Mikael lähti pättäväisesti, mutta joutui kuitenkin taipumaan 10-12 vastustajan kovassa puristuksessa. Täten voitto TSSq:sta tuli 3-1 ja sarjataulukossa sekä ESRC että JSK kasvattivat johtoa muihin, mutta keskinäinen ero jäi kahteen pisteeseen. Viimeinen kierros nousukarsintoja ajatellen näyttääkin nyt melko haastavalta. Käytännössä JSK pitää ainakin voittaa keskinäisessä ottelussa, jotta mahdollisuudet nousukarsintaan jäisivät.

Katso miesten I divisioonan A-lohkon tulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivuilla

III- ja V-joukkueen kierros

Katso miesten II-divisioonan A-lohkon tulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivuilla

IV- ja VI-joukkueiden kierros

Katso miesten II divisioonan B-lohkon tulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivuilla

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja