Kisaraportti Petersburg Squash Open 2010:stä

Tampere Openin kanssa samana viikonloppuna eli 19.-21.11.2010 järjestettiin Pietarissa kansainvälinen Petersburg Squash Cup. Suomesta paikalla oli ammattilaisten PSA-kisassa Matias Tuomi sekä ”amatöörien” M1-sarjassa Janne Järvinen & Riku Mehta ja M3-sarjassa Jenni Nordling. Riku edustaa JSK:ta, muut suomalaispelaajat ovat ESRC:n tallista.

Kilpailu oli taas venäläiseen tyyliin loistavasti järjestetty oheistapahtumineen ja banketteineen, joskin pelien aikataulutuksessa ja tiedottamisessa olisi vielä parantamisen varaa.

Matias jatkoi siitä, mihin edellisenä viikonloppuna Moskovassa jäi. Vastaan tuli pääsarjan ensimmäisellä kierroksella sama vastustaja, jolle Matias oli hävinnyt Moskovan finaalin. Peli oli nyt paljon tasaisempaa ja erät tiukempia, mutta Matias joutui kuitenkin tunnustamaan vajaan tunnin pelin jälkeen Mazen Gamalin paremmakseen luvuin 3-1 yleisön raivokkaasta kannustuksesta huolimatta. Gamal voitti lopulta koko kisan kirjavien vaiheiden jälkeen.

Muilla suomalaisilla oli sitten vähän parempaa onnea kaavioitten suhteen. Sekä Janne että Riku voittivat neljä ensimmäistä otteluaan perjantain ja lauantain aikana 3-0. Sunnuntaina oli sitten vuorossa suomalaisten keskinäinen välieräottelu. Jannen ollessa aivan tulessa ja Rikun hieman kangerrellessa oli ottelu aika selvä, 3-0 Jannelle. Finaalissa ja pronssiottelussa molemmat saivat sitten kunnon haasteen. Riku kohtasi Kreikan kakkosen, vielä vuosi sitten PSA-kisoja kiertäneen Petros Tzamaloukasin. Todella tiukan ja hyvätasoisen ottelun vei lopulta nimiinsä Riku, joka venäläisiltä faneiltaan sai uuden lempinimen ”Shiva”. Kaikki voivat itsekseen pohtia mistä se tuli.

Finaalissa Janne sai vastaansa Sami Elopuron vanhan kilpakumppanin, entisen huippupelaajan nimeltä Uwe Peters, Saksasta. Ennakkoarvailut heittelivät puolelta toiselle ja tuloksena olikin todella tiukka taistelu. Uwen hyvä peruspeli vastaan Jannen nopeus ja tarkat ratkaisulyönnit. Janne vei tärkeän ensimmäisen erän, sitten Uwe pääsi hallitsemaan toista erää, mutta sen jälkeen rupesi tempo selvästi painamaan ikämiehen jaloissa ja Janne vei selvemmin kaksi viimeistä erää.

Suomelle siis sijat 1 ja 3 kovatasoisessa miesten ykköskaaviossa. Mielenkiintoisena kuriositeettina voi mainita, että Janne sai enemmän palkintorahaa kuin semeihin päässeet ammattilaiset. Vain PSA-kisan ykkönen ja kakkonen saivat isommat palkintorahat.

Miesten kolmossarjassa pelasi Jenni Nordling. Vasta pari vuotta pelannut Jenni pisti niin pahaa mittaa ja stoppareita vuoron perään, että venäläiset miehet oli ihan vastaantulijoita. Oletettiin, että jossain vaiheessa on kuitenkin pakko tulla vastaan liian paha tai kokenut pelaaja, mutta ei. Jenni vei lopulta kisassa ylivoimaisen voiton häviten koko kisan kuudessa pelissään vain kaksi erää! Hyvä Jenni!

Pietarissa ollaan siis opittu, että Suomesta tulee pelkkiä hyviä pelaajia, mutta erittäin tervetulleita ollaan siitä huolimatta. Ensi kerralla taas lisää porukkaa mukaan! Jos oikein nopeasti toimii, niin vielä ehtii mukaan 3.-5.12.2010 Pietarissa järjestettävään kisaan.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja