SM-Liiga/ESRC – naiset iskussa, miehet maassa

Launtaina 24.3.2007 oli Esport Centerissä squashin osalta todellista vauhtia. Miesten mestaruussarjakierros oli tuonut hallille tukun maamme huippupelureita Olli Tuomisen johdolla.
mikko-laakkonen-ja-olli-tuominen.JPGmatias-ja-kartsa.JPGjanne-jarvinen-ja-risto-jokinen.JPG
Matias Tuomen lisäksi paikalla nähtiin mm. Mika Monto, Heke Mustonen, Hameed Ahmed (toipilas), Ville Sistonen, Arttu Moisio, Elina Kononen jne.

Miesten I-joukkueemme pelasi kokoonpanossa; 1. Matias Tuomi, 2. Kari Lehtola, 3. Ville Salkala ja 4. Janne Järvinen. Peku Laaksonen sairastui, joten aina vahva kakkospelaajamme oli poissa.

Ensimmäisenä kohtasivat ESRC-HSRC. 4. pelaajien ottelusta (Risto Jokinen, HSRC- Janne Järvinen (ESRC) muodostui huikea trilleri. Aina vaarallinen Risto Jokinen (HSRC) pelasi varmaa ja eleetöntä squashia, mutta vei ansaitusti itsensä 2-0 eräjohtoon. Kolmannessa erässä Ristolla oli jo ottelupallokin tilanteessa 8-5, mutta jostain kummasta Janne väänsi erän itselleen 9-8. Neljäs ja viides erä Jannelle ja näin päättyi ottelu ESRC:n voittoon. Ottelu kesti 90 min.

Siihen kuitenkin päättyi ESRC:n voittokulku. Ville Salkala sai vastaansa HSRC:n Heikki Konosen ja hävisi erin 0-3. Kari Lehtola yritti sinnitellä HSRC:n kovan paluun tehnyttä kapteeniluutnantti Mikko Laakkostavastaan, mutta reservin yliluutnantin oli taipuminen erin 0-3. 1. pelaajien ottelussa Matias Tuomi haastoi todella vahvasti Suomen ykköspelaajan Olli Tuomisen, muttei silti voinut paremmalleen mitään. Voitto Olli Tuomiselle erin 3-0 ja ottelu HSRC:lle 3-1.

Toisessa ottelussa ESRC sai vastaansa ESQ I:n (Hki).
Ottelu alkoi 4.pelaajien kohtaamisella. ESQ:n Jani Mustonen asettui voimia kerännyttä Janne Järvistä vastaan. Ottelu oli kuin toisinto Jannen ensimmäisestä pelistä. Jani Mustonen voitti kaksi ensimmäistä erää, mutta Janne nousui otteluvoittoon 3-2 (viimeinen erä Jannelle 10-8). Sitten suihkuun ja kohti lentokenttää ja takaisin Lontooseen. Upea suoritus Jannelta ja osoitti todella hienoa seurahenkeä tulla vuorokaudeksi Suomeen auttamaan omaa joukkuettaan – kiitos Janne!

ilkka-forsell-ja-hessu-hassinen.JPGheke-mustonen-ja-tomi-niinimaki.JPG

3. pelaajien ottelussa Ville Salkala sai vastaansa Pete Saarnivaaran. Vahvalla rutiinilla Pete voitti 3-0. Ville kylläkin ansaitsee tunnustuksen – mies pelasi kaksi hyvää ottelua, vaikkei voittoja tullutkaan. Tekniikka Villellä on kunnossa, mutta tuo kuntopuoli…..

2. pelaajien ottelussa ottivat mittaa toisistaan Kartsa Lehtola ja ESQ:n Jussi Vehniäinen. Ottelu Vehniäiselle 3-0. ”Viisi kiloa pois niin eiköhän voittoja ala tulla” totesi joukkueemme kapteeni (no aikaa on vajaa kuukausi pudottaa, joten kiire tulee – toimituksen kommentti).

1. pelaajien ottelussa kohtasivat Matias Tuomi ja Tomi Niinimäki (ESRC:n päävalmentaja). Tomi (joka oli jo voittaa Heke Mustosen – johti erin 2-0 ja oli jo ottelupallo 3. erässä, mutta hävisi 2-3) näytti ”kyntensä” ja voitti Matias Tuomen 3-2. Tämä oli ehkäpä paivän ”squashpommi”. Ottelu siis 3-1 ESQ I:lle.

Kun vielä MyyrSQ (Vantaa) oli joutunut antamaan luovutusvoiton niin Ylivieskalle kuin Mikkelille (jotka siis saivat molemmat neljä pistettä) on varma, että ESRC:n miesten I-joukkue ei pelaa kaudella 2006-2007 play offseissa, vaikka voittaisi viimeisen kierroksen kaikki kahdeksan otteluaan!

ESRC II (miehet) pelasi kokoonpanossa; 1. Mikael Siren, 2. Iiro Stubin, 3. Petteri Siren ja 4. Harri Lilja

Ensimmäisenä vastaan asettui ESQ II (Viroilaisjoukkue)- Ottelu 4-0 ESQ II:lle. Lähinpänä voittoja olivat Harri Lilja ja Petteri Siren. Molemmat hävisivät ottelunsa 2-3.

Toisena vastaan asettui HSRC II. Harri Lilja voitti Jarmo Vilhusen erin 3-1, Iiro Stubin hävisi Tuukka Alaselle 1-3, Petteri Siren Esa Manniselle 1-3 ja Mikael Siren voitti 3-0 Seppo Rissasen

ESRC III (miehet) pelasi seitsemällä miehellä. ESP vastaan asettuivat; 1. Mikko Innanen, 2. Eki Autio, 3. Vellu Passinen ja 4. Marko Välimäki. Voitto ESRC III:lle 4-0.

Toisena vastustajana oli sarjaa johtava Kouvolan Squashin I-joukkue. ESRC pelaajat olivat 1. Juha Liimatainen, 2. Jarkki Jaakkola, 3. Marko Välimäki ja 4. Mika Hepokorpi. Jarkki ja Mika voittivat ottelunsa, joten pisteet tasan 2-2.

Joukkueenjohtaja Tape Koivu (toipilas) oli ”suu messingillä”, sillä III-joukkue on ESRC:n miesten joukkueista tällä kaudella ollut parhaassa iskussa (lieneekö Tapen ansiota, joka on piiskannut poikiaan harjoittelemaan ja vielä kerran harjoittelemaan).

Kentän laidalla oli ilahduttavan paljon squashista kiinnostuneita katsojia. Lehtereiltä bongattiin mm. toipilaat Jammu Saari ja Hannu Haanpää, Ari Stubin, Risto Karjalainen, Harri Pärssinen, Pia Mäki-Kokkila, Sebastian Ben-Amor (2v.), Basse (8v.) ja Cessi (10.v.) Lilja, Ötmanin pesueesta 50%, Liisa (5v.) Koivu ja Hessu Hassinen (noin 50v)

ESRC IV (miehet) eli juniorijoukkueemme pelasi Järvenpäässä. Joukkueenjohtaja Lasse Ekholm ajeli aamulla eri puolilla pääkaupunkiseutua, kunnes sai kaikki pojat autoonsa (kiitos Lasse).

Joukkue pelasi kokoonpanossa; 1. Joni Jaakkola, 2. Oliver Siitari, 3. Tommi Ekholm ja 4. Joonas Kylliäinen. Vastassa oli JSK II (Järvenpää) ja HSRC IV (Hki). Molemmat ottelut hävittiin 0-4. Pojat ovat silti hyvillä mielin, sillä pelikokemusta tulee koko ajan lisää.

Naisten I-joukkue pelasi kierroksensa Mikkelissä kokoonpanolla; 1. Sanna Mantere, 2. Pia Ojala ja 3. Laura Aalto-Setälä.

MiSQ (Mikkeli) vastaan Sanna hävisi Jutta Tuunaselle 0-3, Pia voitti Saara Valtolan 3-2 ja Laura voitti Susanna Vanhasen 3-1. JSK:sta (Järvenpää) voitto tuli 3-0. Sanna joutui sinnittelemään Kristiina Kiviharjun kanssa täydet viisi erää ennen kuin voitto heltisi.

ESRC I johtaa liigaa, kun runkosarjaa on jäljellä enää yksi kierros

Naisten II-joukkue pelasi kokoonpanossa; 1. Riikka Piekäinen, 2. Maria Rehula ja 3. Nina Saari.

Nina Saari taisteli upeasti HSRC:n ikätoveriaan Katariina Kauppia vastaan häviten kuitenkin erin 1-3. (Juniorien SM-kisoissa Katariina voitti alle 17-vuotiaiden tyttöjen finaalissa Ninan erin 3-0). Vuoden kentiltä poissaollut Riikka Piekäinen nappasi kaksi voittoa. Ensimmäisenä kaatui HSRC 1. pelaaja Michaela Björnström ja toisena ESRC III:n 1. pelaaja Tiia Östman 3-1.(Tiia oli voitetusta erästä syystäkin iloinen – vaikkakin on sitä aina muutoinkin).
Vanha liigakettu Tiina Koivu oli jälleen iskussa. TSK:n (Tampere) Helena Laine kaatui erin 3-1

Naisten III-joukkue pelasi kokoonpanossa Tia Östman, 2. Yrsa Seren ja 3. Tiina Koivu.
Yrsa sai (jälleen) vastaansa TSK:n Eira Oinosen, eikä vieläkään Yrsalla löytynyt aseita Eiran kaatamiseen. (Yrsa vaikutti kuitenkin peli jälkeen rauhalliselta ja luottavaiselta, joka voinee merkitä sitä, että seuraavalla kerralla….)

HSRC:n Elina Kononen (joka asustelee Englannissa ja aloitti vuoden alussa ammattilaisena) pelasi toisen HSRC:n otteluista. Kyytiä sai TSK:n ykköspelaaja Minna Mäntylä erälukemin 3-0. Elina vaikutti olevan todella kovassa ”iskussa”, sillä Minna ei pelissä montaa pistettä saanut.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja