ESRC:n naisten joukkueiden liigakierros 30.10.2010

Liigajoukkueidemme runsaasta lukumäärästä johtuen tähän samaan artikkeliin on alla koottu naisten joukkueiden otteluraportit tuloslinkkeineen Squashliiton sivuille. Miesten joukkueiden raportit ovat omana artikkelinaan.

Naisten SM-sarjan 2. liigakierros Järvenpäässä 30.10.2010
teksti: Maria Rehula

ESRC:n naisten ykkösjoukkue ESRC Head jatkoi vahvoja esityksiään SM-sarjassa ja pelasi toisenkin liigakierroksen häviämättä ainuttakaan erää. Pelit pelattiin tällä kierroksella Järvenpäässä ja Headilla oli vastassaan HSRC ja JSKII. Konosen Elina pelasi ykköspaikkaa, Ojalan Pia kakkosta ja kolmospaikalla vuorottelivat Emppa Soini ja Minna Mäntylä.

Voimme myös iloita ESRC Whiten saavutuksista. ESRC Whitella oli vastassa MiSq ja JSKI. Ensimmäisessä ottelussa MiSq:ta vastaan Katariina Berggren voitti selvin 3-0 luvuin Marianna Vanhasen. Seuraavassa ottelussa Emilia Korhonen pelasi hyvän ottelun Saara Valtolaa vastaan, mutta hävisi kuitenkin 0-3. Riikka Piekäinen pelasi Mikkelin Susanna Vanhasta vastaan. Eka erä meni Riikan käsikirjoituksen mukaan, mutta Susanna vei kuitenkin loput erät. Riikka suunnittelee kuitenkin revanssia jo seuraavalle kierrokselle.

ESRC Whiten seuraava vastustaja oli JSKI. Maria Rehula pelasi uutta tulokasta, Pia Hartikaista vastaan. Erät olivat aika tasaisia, mutta Maria voitti kuitenkin lopulta 3-0. Emilia Korhonen pelasi Järvenpään kokenutta Kristiina Kiviharjua vastaan. Kahdessa ensimmäisessä erässä Emilia ihmetteli Kristiinan kikkailuja eikä päässyt oikein peliin mukaan, mutta käänsi sitten ottelun 3-2 voittoon Matiaksen ja muiden ESRCläisten kannustamana. Riikka pelasi viereisellä kentällä Marja Vainiota vastaan. Peli oli kaunista katseltavaa. Olisipa se otettu videolle, niin pääsisitte ihailemaan! Pelin lopussa oli pientä dramatiikkaa. Riikka nimittäin nyrjäytti nilkkansa ihan pelin lopussa. Hän peitti kuitenkin vammansa hyvin eikä vastustaja päässyt kääntämään ottelua, joten Riikka vei ottelun loistokkaasti nimiinsä 3-0.

ESRC Head johtaa tällä hetkellä naisten SM-sarjaa ylivoimaisesti ja kakkosjoukkueemme ESRC White on kunniakkaasti kakkostilalla. Tästä on siis hyvä jatkaa seuraavalla liigakierrokselle, joka pelataan Mikkelissä 27.11.2010.

Katso naisten SM-sarjan tulokset Squashliiton sivuilla

ESRC Head ja White Järvenpäässä

Naisten I divisioona käynnistyi Kuopiossa 30.10.2010
teksti: Raila Luhtala

ESRC Blue ja Black pääsivät vihdoinkin aloittamaan kauden liigapelinsä 30.10.2010 ja ensimmäinen pelipaikka oli Kuopio. Runsaan pelaajamateriaalin ansiosta kaksi joukkuettamme saapui paikalle yhteensä seitsemän pelaajan ja kolmen kannustajan voimin.

Pelaajiemme pääjoukko oli saapunut Kuopion Puijonsarvi-hotelliin jo edellisenä iltana. Loput saapuivat Kuopion squashhallille yövyttyään osa Pieksämäellä ja loput Varkaudessa. Muutkin joukkueet saapuivat paikalle, mutta HSRCII valitettavasti vain kahden naisen voimin. Kiittelimme Kuopiota ja Tamperetta, jotka ovat taas tälle kaudelle saaneet koottua naisten liigajoukkueet yhden vuoden tauon jälkeen.

Pelit saatiin käyntiin tehokkaasti neljällä kentällä järjestäjien muutaman oman tuomarin ansiosta, mistä kiitokset Squash Kuopion miehille. ESRC Bluessa Yrsa taisteli HSRC:n Vestolan Ullaa vastaan, mutta Ulla vei tällä kertaa voiton 3-1. Kahden vasurin välisessä kamppailussa Railalla ei ollut vaikeuksia Brunbergin Mariaa vastaan: 3-0 Railalle ja kolmospelaajien w.o:n ansiosta 2-1 voitto Bluelle.

Samanaikaisesti Black otti mittaa Kuopion nuoresta joukkueesta. Pinja taisteli hienosti Hartikaisen Kristaa vastaan, mutta joutui taipumaan 2-3 tappioon. Blackin kapteeni Tiina sen sijaan nappasi 3-2 voiton Salorannan Saarasta. Junnujen kohtaamisessa Nea vei jännittävän alun jälkeen kaksi viimeistä erää selvästi ja voitti Koskisen Riinan 3-1.

Liigadebyyttinsä tehnyt Nordlingin Jenni aloitti Bluen toisen ottelun viemällä vakuuttavan voiton Tampereen Tytti Eerolasta. Vastavuoroisesti Laineen Helena ei antanut tällä kertaa Yrsalle mahdollisuuksia enää kahdessa viimeisessä erässä, vaan vei ottelun 3-0. Raila pääsi pelaamaan toistamiseen vasuria vastaan ja vei voiton kovia lyöntejä takoneesta Mattilan Millasta 3-1 kolmannen erän takeltelun jälkeen.

Black otti vakuuttavan voiton HSRCII:n minijoukkueesta: kolmospelaajien ottelusta w.o., Tiinalle 3-1 voitto Vestolan Ullasta ja Maaritille selvä 3-0 voitto Brunbergin Mariasta. Viimeisenä pelattiin vielä Kuopion ja Tampereen välinen kamppailu, jonka emännät veivät 2-1.

ESRC:n Black ja Blue voittivat siis kaikki neljä otteluaan ja ovat peräkkäin sarjakärjessä ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kiitokset Squash Kuopiolle hyvin järjestetystä liigakierroksesta!