ESRC:n miesten joukkueiden liigakierros 30.10.2010

Liigajoukkueidemme runsaasta lukumäärästä johtuen tähän samaan artikkeliin on alla koottu miesten joukkueiden otteluraportit tuloslinkkeineen Squashliiton sivuille. Naisten joukkueiden raportit ovat omana artikkelinaan.

ESRC:n miesten ykkösjoukkue tasaisissa väännöissä Järvenpäässä
teksti: Matias Tuomi

Hieman haparoivan ensimmäisen kierroksen jälkeen ESRC:n ykkösmiehistö oli jälleen tositoimissa, tällä kertaa Järvenpäässä. Vastaan asettuivat isännät JSK sekä HSRC Helsingistä.

Todella tasaisesti alkanut kausi jatkui samanlaisena. Ensimmäisessä ottelussa HSRC ja ESRC jakoivat otteluvoitot 2-2. Ensimmäisinä tulessa oli ESRC:n juniorikaarti. Tatu Knuutila ja Jaakko Vähämaa saivat vastaansa HSRC:n kovat Toni Lötjösen ja Pyry Poikolaisen. Tatu onnistui alkukankeuden jälkeen kääntämään tiukan ottelun itselleen määrätietoisen ja kurinalaisen pelin kautta. Tatun ensimmäinen kausi on alkanut hienosti kolmella voitolla kauden kolmesta ensimmäisestä pelistä.

Joukkueen kolmonen Jaakko joutui kovaan paikkaan taitavaa Poikolaista vastaan. Uuden innon peliinsä löytänyt Pyry oli vielä liian kova pala Jaakolle ja kurinalaisuutta olisi kaivattu ripaus enemmän, jotta Pyryn kaliiperin pelimies olisi saatu järkkymään. Kakkosten pelissä Janne Järvinen sai vastaansa ahkerasti Suomen kisoja kiertävän Aleksi Leskisen. Aleksin kova kisakunto näkyi ja Jannen jatkaessa alkukauden ailahtelevia otteitaan, onnistui Aleksi viemään ottelun 3-0 parin tiukan erän jälkeen. Paljosta ei ole Jannenkaan pelissä kiinni, että kaikki loksahtaisi kohdilleen ja tuloksia alkaisi taas tulla entiseen tapaa.

Ykkösten ottelussa ESRC:n Matias Tuomi kohtasi niin ikään maajoukkueessa pelaavan (ESRC:ssä myös valmentavan) Heikki Konosen. Lieneekö Heikillä ollut enemmän mielessä mitä antaa nimeksi hetkenä minä hyvänsä syntyvälle esikoiselle, mutta Matiaksella ei missään vaiheessa ollut minkäänlaisia ongelmia siirrellä Heikkiä kulmasta toiseen ja sitten ratkaista pallo näyttävällä lyönnillä. Ottelu selvästi Matiakselle 3-0.

Toisessa ESRC:n ottelussa vastaan tuli JSK. Parilla ulkopaikkakuntalaisella ja yhdellä virolaisella vahvistettu liigatulokas oli hyvä vastus viime kauden mestarille. Kolmosten ja nelosten otteluissa Tatu ja Jaakko saivat taas taistella oikein kunnolla. Tatu joutui taipumaan ensimmäisen kerran tämän vuoden liigassa. Kaksikätinen Riku Mehta onnistui hyvällä vahvalla peruspelillään voittamaan ailahtelevasti ja lyöntivalintojensa kanssa tuskailleen Tatu. Päivän teko oli kuitenkin Tatun nousu kolmannessa erässä tappion partaalta 4-10 tilanteesta aina 12-10 erävoittoon. Se ei kuitenkaan tänään riittänyt enempään kuin pariin seläntaputukseen.

Kolmosten pelissä Jaakko sai vastaansa entisen ammattilaisen, nykyisen Järvenpään halliyrittäjän, Toni Wallinin. Ajoittain rumaksikin äitynyt peli oli tasainen ja parin turhan virheen (syöttövirhe) avittamana Toni onnistui vielä pitämään junnun aisoissa. Janne sai toisessa pelissään kunnon tsemppivaihteen päälle. Viron Kristjan Pettai siirtyi jo 2-1 eräjohtoon, mutta Jannen kokemus oli valttia ja rauhallisesti hän onnistui kääntämään pelin kookasta vastustajaansa vastaan. Hyvä voitto Jannelle ja toivottavasti tästä alkaa piiitkä voittoputki tämän kauden liigassa.

Päivän viimeisessä ottelussa, lähes kaikkien katsojien lähdettyä jo kotiin Matias onnistui helpohkosti voittamaan edellisestä pelistään vielä väsyneen Kai Stöörin. Kummastakin ottelusta oli siis saldona kaksi voittoa ja kaksi tappiota ja HSRC:n ja JSK:n myös jakaessa pisteet keskinäisessä ottelussaan kaikki joukkueet poistuivat paikalta 4 pistettä rikkaampana.

Mukavaa vaihtelua kierrokselle toi myös naisten SM-liiga, jota pelattiin samanaikaisesti Järvenpäässä. Paikalla oli siis yhteensä kolme ESRC:n joukkuetta, joten kannustusta riitti niin toisilta pelaajilta kuin taustajoukoilta. Seuraava kierros ESRC:n ykkösjoukkueen miehillä on 27.11. kotihallilla Esportissa, jonne toivotaan paljon seuralaisia kannustamaan…

Katso miesten SM-sarjan tulokset Squashliiton sivuilla

ESRC:n miesten kakkosjoukkue voittoisana Turussa
teksti: Ville Salkala

ESRC miehet II lähti pelaamaan I-divarin A-lohkoa Turkuun.
Menossa mukana: Tommi Ekholm, Tero Timberg, Mikael Siren, Ville Salkala

Aamu lähti aavistuksen kankeasti liikkeelle ja Mikael piti herättää makoisilta aamu-unilta ennenkuin saimme karavaanin kunnolla liikkelle. Saavuttuamme Manhattanille Turkuun oli valitettavasti todettava että Sq-88 ei ollut yhtä onnekkaasti saanut pelaajia ylös sängystä. Espoolaisille tuo maakuntamatkailu tuntuu olevan aina vähän haastavaa. Joukkueen kapteenina uhrauduin pelaamaan yhden pelin ja jätin tiukemmat väännöt
kovakuntoisemmille joukkuetovereille.

Ja hyvinhän se sitten meni. Tommia lukuunottamatta hoidimme pelit himaan. Olimme sopineet että se joka häviää pelinsä saa tulla omalla kyydillä kotiin. Tommi otti asian kirjaimellisesti ja palasi junalla. Tommi pelasi hieman alavireisesti kaksi 1-3 peliä saaden vain ajoittain omasta pelistään kiinni. Molemmat ottelut näyttivät kuitenkin siltä, että Tommi olisi hyvänä päivänä hoitanut homman kotiin – sen verran hienosti Tommilla tuo peruspeli ja stopparit parhaillaan toimii.

Tero oli vielä edellisellä kierroksella kesävireessä, mutta nyt peli oli aivan toista maata. Tero nuiji molemmat vastustajat 3-0 näytöstyyliin – nikit ja kämmen piiska olivat ahkerassa käytössä etenkin ensimmäisessä ottelussa. Etukentältä lyöty käänteiskulma lobbi, joka lopulta lipui takaseinää pitkin kohautti katsomossa ja ”niksautti” viimeistään nikamat vastustajan henkisestä selkärangasta.

Mikael lunasti tämän kierroksen taistelijan maljan 3-2 voitto Risto Jokisesta ja 3-1 voitto Terho Jousimiehestä eivät tulleet helposti, mutta kypsästi Mikael keräsi itsensä ja käänsi ratkaisevat erät voitoksi. Pienenä sivuhuomiona mainittakoon että Risto on todella kovassa kunnossa. Seuraava Riston peli (Jouni Nykästä vastaan) oli nimittäin Ristolle 3-2 ja Jouni ja Risto hinkkasivat neljättä erää peräti luvuin 20-22.

Itse sain mukavasti hien Turun lämpimillä kentällä 3-0 voitto Ismo Rönkköstä tuli rutiinipelillä.

Katso miesten I divisioonan A-lohkon tulokset Squashliiton sivuilla

ESRC III ja V vauhdissa Suvelassa
teksti: Topias Aalto

ESRC:n Aaltojen vetämät miesten III- ja V-jengit olivat Suvelan 3A-Sportissa pelaamassa II-divarin A-lohkoa. Vuorossa oli keskinäinen kohtaaminen, lisäksi III-joukkue sai vastaansa Esportin kilpailevan seuran ESP:n ja V-joukkue Sq-88 II:n.

ESRC III lähti kierrokselle nuorella joukkueella, kokoonpanolla 1)Topias Aalto 2)Krisu Rautiainen 3)Janne Niutanen 4)Iiro Stubin. Kahdesta ”vanhojen äijien” joukkueesta oli ehdottomasti tavoitteena ottaa täysi pistesaalis. Helppoa se ei ollut, mutta lopulta se saavutettiin ja joukkueenjohtaja on omiensa suorituksiin erittäin tyytyväinen!

Ensin pelasimme ESP:tä vastaan. Janne sai kolmospelaajana vastaansa Magalan Patherin: vääntö oli todella tasaista ja pelaajien samankaltaiset pelityylit poikivat pitkiä palloja. Vaikutti siltä, että Janne pääsee lopulta useammin ratkaisupaikkoihin; aluksi stopparit vain menivät liian usein pellin puolelle ja Magalan voitti ensimmäisen erän. Janne pelasi kuitenkin hienon nousujohteisen pelin ja stoppareiden osumakohta nousi noin 10 senttiä niin, että niistä tuli ottelun loppua kohden varsin näyttäviä!

Iiro pelasi samaan aikaan Risto Välimäkeä vastaan eikä päässyt hänkään helpolla vaan joutui pelaamaan jatkopalloja ja viisi erää, hoitaen kuitenkin homman lopulta kotiin.

Ykkösten matsissa minä kohtasin Värilän Markon. Aluksi minulla oli vaikeuksia päästä kontraamaan Värilän kovaan takomiseen ja lyönnit irtosivat aivan liiaksi sivuseinistä. Pelihaluttomuus ja negatiivisuus olivat lähellä pilata otteluni, mutta kahden hävityn erän jälkeen psyykkasin itseäni ja ymmärsin, että jos vain pelaan niin kuin osaan, niin voitan kyllä ottelun vaikka en tekisi ihmeitäkään. Seuraava erä minulle 11-9. Neljännessä erässä aloin saada johdonmukaisemmin tarkan sijoituksen takakulmaan ja sitten tappavan stopparin tai boastin etukulmaan. 11-1. Viimeisessä erässä oli vaikeampaa ja tuli jo tietynlainen hermoiluvaihe. Onneksi Markokin löi muutaman pellin ja pääsin lopussa johtoon. Ottelupallo minulle 10-7. Marko lyö edestä rystyltä, lähden stoppariin mutta en nähnyt lyöntiä kunnolla ja tulikin pikkuboasti… Dyykkaan mahalleni, onnistun saamaan pallon pellin päälle, ehdin vielä t-pisteeseen, palloralli jatkuu ja lopulta Marko lyö peltiin. Makia voitto!

Krisun matsi Nakarin Marttia vastaan pelattiin samaan aikaan, joten en sitä nähnyt, mutta ainakin tulosten puitteissa Krisu otti vakuuttavan voiton. Hyvä!

ESRC V:ta vastaan meillä ei ollut suurempia ongelmia emmekä menettäneet kuin yhden erän. Tapahtuipa sellainenkin hassu juttu, että jouduimme pelaamaan isäni kanssa vastakkain…

Vitosjoukkue joutui toteamaan lohkon tason tällä kertaa kovaksi, eikä Sq-88 II:ltakaan herunut sarjapisteitä. Simo Laasonen tosin esitti hienon taistelun kovakuntoista Markus Kilkkiä vastaan, mutta hävisi lopulta 3-2.

Katso miesten II divisioonan A-lohkon tulokset
Squashliiton sivuilla

ESRC:n miesten IV- ja VI-joukkueet taistelivat Merihaassa

Katso miesten II divisioonan B-lohkon tulokset Squashliiton sivuilla

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja