Rami Rasinaho in memoriam

Seuramme pitkäaikainen pelaaja Rami Rasinaho menehtyi 62-vuotiaana 18.10.2010 syöpään Jorvin sairaalassa. Ramia jäivät kaipaamaan vaimo Dorita, tytär Henriikka ja tyttärenpoika Alfredo sekä suuri joukko muita omaisia ja ystäviä.

Lämminhenkisessä hautajaistilaisuudessa 27.10.2010 Oittaan kappelissa ja hautausmaalla oli läsnä yli 100 Ramin läheistä. Tilaisuudessa lauloivat Caron Barnes ja Henriikan aviomies Miguel Vargas. Urheiluseurat olivat myös edustettuina: ESRC (Hessu Hassinen, Eero Salkala, Matti Hakala ja Jarkki Jaakkola), squashseura Salmisaaren Sisu ja Kantasuomalainen Purjelautaseura.

Muistotilaisuudessa Oittaan kartanossa puheen piti Salmisaaren Sisun Pertti Värtö. Loistavassa puheessa Ramia muisteltiin ansaitusti auttavaisena ja rehtinä ystävänä, voitontahtoisena ja reiluna, aina sääntöjä noudattavana pelaajana sekä huoltapitävänä ja rakastavana aviomiehenä, isänä ja vaarina.

Rami tuli meille ESRC:n pelaajille tutuksi aina ystävällisenä ja kaikkia kannustavana henkilönä. Rami muistetaan jo Espoonlahden hallilta, jossa hän kannusti tulevia huippupelaajia, silloisia junnuja (Juha Raumolin, Petri Levomäki, Sami Lahtinen, Henkka Kampman): ”Kylläpä Sinä olet kehittynyt sitten viime näkemän”, ”Tarvitaanko täällä apua?”.

Ramin parhaat urheilusaavutukset eivät kuitenkaan liity squashiin, vaan purjelautailuun eli surffaukseen. Rami sijoittui nimittäin 1980-luvun alussa Australian Sydneyssä seniorien MM-kilpailuissa parhaana suomalaisena viidenneksi. Ramin kovahermoisuudesta kertoi surffauskaveri Pertti Värtö mm. seuraavaa: ”Kun treenasimme ennen MM-kisoja Atlantilla, Rami huusi minulle 20 m:n päästä – Tule katsomaan, olen saanut kaverin. Kun pääsin laudallani vierelle, totesin, että Ramin laudan kupeessa ui aikamoinen hai. Itse olin puristaa lautani alumiinitangon solmulle, mutta Rami se vain nauroi!”

Tällainen mies oli Rasinahon Rami – mies jota jäämme kaipaamaan.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja