Olli Tuomiselle yhdestoista SM-kulta

_FOX0267

ESRC:n Olli Tuominen voitti kultamitalin squashin SM-kilpailuissa. Matias Tuomi säesti ESRC:n menestystä voittamalla pronssin. Ylivieskan Henrik Mustonen otti hopean.

Mediatiedote:
Aamupäivän semifinaaleissa pelit etenivät selkeää kaavaa noudattaen. Espoon Matias Tuomi oli koko ottelun ratkaisevasti jäljessä Ylivieskaa edustavan Henrik Mustosen pitäessä otetta. Heke hallitsi selkeästi kenttää ja ratkaisi ottelun edukseen suoraan kolmessa erässä 3-0 (11-9 11-9 11-3). Liikunnanohjaajaksi opiskeleva Matias on viime aikoina ehtinyt keskittyä myös pelinsä kehittämiseen, mutta finaalipaikka jäi kuitenkin saamatta. Espoota edustava hallitseva Suomen mestari Olli Tuominen hoiti myös oman semifinaaliottelunsa saman seuran Janne Järvistä vastaan melkoisen ilmeettömästi 3-0 (11-1 11-7 11-0).

Squashin Suomen mestaruus ratkesi odotusten mukaisesti. PSA ammattisarjassa 23. sijaa pitävä konkarimme Olli Tuominen kuittasi 11. SM-kullan eikä antanut nousussa olevan Henrik Mustosen uhata vielä asemaansa. Heke on noussut PSA listalla jo sijalle 77, mutta matkaa kärkeen on vielä selvästi jäljellä. Ottelu päättyi 3-0 (11/8 11/4 12/10) eikä viimeisen erän johtoasema ja tiukka yrityskään auttanut Hekeä, kun Olli päätti näyttää kaapin paikan. Peli sisälsi huikeita palloralleja ja edusti Suomessa todellista kansainvälisen tason huippusquashia ja urheilua.

Pronssiottelussa ammattilaiskenttiä myös kiertävä Espoon Matias Tuomi (PSA 173) ei antanut saman seuran Janne Järviselle mahdollisuuksia ja kuittasi puhtaasti kolmannen sijan 3-0 (11-1 11-5 11-3).

_FOX0094-1

Myös naisten puolella finaaliottelussa kohtasi WISPA ammattilaispelejä kokeilleet Mikkelin Saara Valtola (247) ja Helsingin Elina Kononen (181). Kotimaan rankingkaksikon ottelu päättyi Elinan voittoon neljän erän ottelussa, jossa Elina oli vahvempi numeroin 3-1 (9/11 11/4 11/8 11/8)

Pronssiottelussa nuori 14-vuotias espoolaislupaus Emilia Soini yllätti ensimmäisessä erässä racketlontaituri Michaela Björnströmin, mutta jatko sujui kokeneemmalla voimalla ja Michaela veikin mitalin kotiin 3-1 (8-11 11-8 11-1 11-8).

SM-kilpailujen täydelliset tulokset löytyvät SSqL:n tulospalvelusta.