Squash SM2010: Karsinnat

Squashin järjestyksessään 41. SM-kilpailut alkoivat miesten karsintakierroksilla Espoossa perjantaina.

Karsintakierroksilla menestystä hakivat nuorten maajoukkueiden pelaajat, jotka kohtasivat entisiä maajoukkuepelaajia.

Erityinen huomio kohdistui 19-vuotiaiden Suomen mestariin Oulun OSK:n Ville Hiltuseen, joka selvittikin tiensä pääsarjaan. Ratkaisevassa karsintaottelussaan Hiltunen voitti Ylivieskan kokeneen Teuvo Määttäsen erin 3-1 (11-5, 11-6, 7-11, 11-4).

“Lähdin hakemaan pääsarjapaikkaa”, Hiltunen totesi. “Kauteni on mennyt hyvin ja nyt tavoitteena on edetä pääsarjan toiselle kierrokselle.” Squashkauden päätteeksi Hiltunen aikoo keskittyä ylioppilaskirjoituksiinsa.

Lisävärinsä kilpailuihin tuovat mailapelien maaailmanmestari Helsingin Michaela Björnström ja salibandyn tuore Suomen mestari Toni Lötjönen Helsingistä. Lötjönen kuitenkin karsiutui jo jatkosta.

Kymmenkertainen Suomen mestari ja squashin ammattilaisten PSA-rankingin sijalla 23 majaileva Espoon Olli Tuominen aloittaa urakkansa lauantaina. Hänen päähaastajiinsa kuuluvat nuoret squashammattilaiset Henrik Mustonen Ylivieskasta ja Matias Tuomi Espoosta.

Tällä kaudella erityisesti Henrik Mustonen on saavuttanut kansainvälistä menestystä ja tehnyt läpimurtonsa sadan parhaan joukkoon ammattilaisten rankinglistalla. Tuoreimmalla listalla Mustosen sijoitus on 77.

Naiset aloittavat kilpailunsa lauantaina. Luvassa on uusi mestari ja ennakkosuosikkeja ovat naisten ammattilaiskiertueeseen osallistuvat Mikkelin Saara Valtola ja Helsingin Elina Kononen.

SM-kilpailujen reaaliaikainen tulospalvelu löytyy osoitteesta http://www.squash.fi/?p=2489.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja