95000 USD:n PSA- kilpailu ”North American Open”

Olli Tuominen koki karvaan tappion Amerikan Richmondissa pelattavassa North American Openissa pudoten nelinkertaiselle maailmanmestarille, kilpailun kolmanneksi sijoitetulle, Egyptin Amr Shabanalle suoraan erin 0-3. (3/11, 7/11, 8/11)
Amr Shabana

Egyptiläinen otti pelin haltuunsa heti ensimmäisistä lyönneistä lähtien. Tuomisella kesti aina toisen erän puoleen väliin saakka päästä otteluun kunnolla mukaan. Etenkin erien aluissa suomalainen ei tahtonut pysyä vastustajansa tarkkojen lyöntien ja kovan tempon mukana. Kolmatta erää edettiin tasaisemmin aina 8-8 tilanteeseen saakka, kunnes egyptiläinen karkasi Tuomiselta kahden tappolyönnin turvin otteluvoittoon. ”Olisin toivonut pystyväni parempaan. Pääsin peliin mukaan vasta toisen erän puolen välin tienoilla, mikä oli jo liian myöhäistä. Kolmas erä oli jo huomattavasti parempi ja tasaisempi.” kertasi Tuominen ottelun kulkua. ”Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä kisa. Peli on jälleen alkanut kulkea paremmin, mistä olen helpottunut. Tästä on hyvä jatkaa Montrealiin.” lisäsi Tuominen.

Seuraavaksi Tuominen pelaa Kanadan Montrealissa käytävän National Bank Financial Group Openin, joka alkaa 3.3. Tuominen kohtaa ensimmäisellä kierroksella karsijan.

Olli Tuominen on taistellut tiensä puolivälieriin North American Openin (93750$) ammattilaisturnauksessa voittamalla toisella kierroksella kaksinkertaisen maailmanmestarin Australian David Palmerin tiukasti erin 3-2. (11/9, 6/11, 11/4, 4/11, 11/8)
David Palmer

Tuominen lähti peliin altavastaajana, mutta heti alkumetreiltä lähtien ilmassa oli yllätyksen makua. Salama-alku vei suomalaisen nopeasti selvään pistejohtoon. Australialainen sai kuitenkin pian rytmistä kiinni ja nousi tasapisteisiin 9-9. Suoraan syötöstä lyöty poikkikentän tappo toi Tuomiselle eräpallon. Tätä hän ei myöskään jättänyt käyttämättä vaan vei erän tiukasti 11-9.
Toiseen erään australialainen tuli selvästi aikeissa muuttaa pelin kulkua. Nopeatempoinen erän alku yllätti Tuomisen ja Palmer pääsi selvältä tuntuvaan 7-3 johtoasemaan. Tuominen onnistui loppuerässä vielä kaventamaan piste-eroa, mutta matka oli liian pitkä ja näin erä australialaiselle 11-6.
Kolmas erä pelattiinkin taas Tuomisen johdolla. Hyvä alku ja aggressiivinen pelityyli ajoi nyt puolestaan Palmerin ahdinkoon. Kenttää hallinneen Tuomisen lyönnit napsahtelivat kohdalleen tuoden selvä 11-4 erävoiton.
Kolmannen erän voimia vienyt hyökkäyspeli passivoi Tuomisen neljännen erän alussa. Pitkät pallorallit päättyivät järjestäen australialaisen voittoon, eikä puolustava peli kentän takaosassa tuonut suomalaisittain toivottua lopputulosta; tarvittiin vauhtia ja sitä viides erä toden totta tarjosikin.
Kaksi askelta eteenpäin, maila valmiiksi ja Tuominen oli jälleen pelin hallitseva osapuoli. Hyvä alku toi heti 5 pisteen johdon, jonka Palmer sai kovalla työllä vielä kurottua umpeen. Tuomisella riitti kuitenkin vielä voimia toiseen irtiottoon joka kesti tapahtumarikkaiden pallorallien läpi, aina ottelun loppuun. ”Hyvä fiilis pelata kun lyönnit menivät pitkästä aikaa sinne minne yritti ja pääsi kunnolla keskittymään taktiikkaan”, kommentoi Tuominen peliä. ”Nämä ovat niitä hetkiä mitkä tekevät pelaamisesta pelaamisen arvoisia”: lisäsi Tuominen pilke silmäkulmassa.

Puolivälierissä Tuominen saa vastaansa nelinkertaisen maailman mestarin Egyptin Amr Shabanan.

Olli Tuominen (PSA 23) kukisti pääsarjan 1. kierroksella Australian Ryan Cuskellyn (PSA 51) 3-1 (11-9,11-9,7-11,11-5). Ottelu kesti 53 min. Toisella kierroksella vastaan asettuu Englannin David Palmer (PSA 8).
Cuskelly Ryan
Kisan tulospalvelua voi seurata osoitteessa www.squashsite.co.uk

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja