Austrian Junior Squash Open 12-14.2.2010

Perinteinen European Junior Tourin suomalaisturnaus Austrian Open oli tänä vuonna ”väärällä” paikalla jo helmikuussa. Yleensä se on aina pelattu maaliskuun alussa. Tämän vuoden kisaan osallistuivat Suomesta (ja ESRC:stä) kolme pelaajaa; Jaakko Vähämaa (BU17) sekä Maarit Ekholm (GU13) ja Tommi Ekholm (BU17). austrian_junior_open_2010
Kuvassa GU13 palkitut, Maarit oikealla.

Jaakko oli 12. ja Tommi 25. sarjassa BU17. Tommi hävisi qatarilaiselle Omar Abdullah Ahmedille ensimmäisellä kierroksella 1-3 ja Jaakko viimeisessä ottelussa samalle qatarilaiselle myös 1-3. Poikien pelissä oli näkyvissä välillä pientä epävarmuutta johtuen pitkästä tauosta loukkaantumisten takia. Jaakolla oli ollut taukoa yli 2 kuukautta ja Tommilla lähes kuukausi ennen meidän omia junioriSM-kisoja.

Silti molemmilla kulki peli ajoittain mallikkaasti, joten jatko näyttää lupaavalta, kunhan Jaakko ja Tommi saavat lisää kovia otteluita ja harjoituksia alle. Seuraavaksi sitä on luvassa viikon lopulla French Junior Openissa.

Maarit oli ensimmäistä kertaa ulkomailla pelaamassa ja jännitti tuomarointia enemmän kuin pelejä. Pelit sujuivatkin mallikkaasti ja neljästä ottelusta Maarit voitti kaksi ja oli yllättäen sijalla 3. Häviöt tulivat Egyptin ykköselle ja Sveitsin kakkoselle ja voitot Kyproksen ja Itävallan ykkösistä. Jännittävin oli viimeinen ottelu, jossa itävaltalaisella oli kolme ottelupalloa neljännessä erässä. Maarit selvitti ne ja vei erän 13/11. Viides erä tuli sitten sitten selvästi 11/4 Maaritille ja koko ottelu 3-2.

Kilpailujen järjestäjät olivat armollisia alle 13-vuotiaille ja voittajan tarvitsi tuomita vain mikäli itse halusi. Maarit tuomitsi toisen ottelun ja hyvin meni. Nuoria mukana kannustamassa olivat Vesa Vähämaa ja Lasse Ekholm.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja