Case Swedish Open 4.-7.2.2010

Englannin Nick Matthew ja Hollannin Vanessa Atkinsson voittivat ammattilaisturnaukset. ESRC:n parhaasta suorituksesta vastasi P15 luokassa Kristian Rautiainen, joka voitti sarjan. Matkalla kaatuivat kaikki Ruotsin huiput. Matias Tuomi pelasi hyvän ottelun miesten elit-luokassa häviten Ruotsin 1. pelaajalle Christian Drakenbergille 1-3.
Nick_Matthew_nettiKristian_Rautiainen_netti

Päätöspäivänä paikalla oli 1200 katsojaa. Kisat paranevat vuosi vuodelta ja suomalaisia on joka kerta ilahduttavasti mukana. Nytkin matka sujui mukavasti Viking Linen laivalla ja Tukholmasta ajeltiin useamman autokunnan voimin Linköpingiin, jonne matkaa E4 moottoritietä kertyy vaivaiset 200 km. Kisahotelli on aina sama ja kahden hengen yö/vrk maksaa 80€.

Juha Saarentauksen innoittamana myös nytkin paikalla oli ”ESRC:n junioripressi”- ryhmä – Joni Jaakkola ja Krisu Rautiainen. Hienosti pojat napsivat kuvia Tommi Tapolan antaessa ammattineuvoja pojille. (Tommilla oli pääosa perhettäkin mukana)

Torstaina pelattiin miesten PSA-turnauksessa kahdeksan ottelua, perjantaina neljä, lauantaina kaksi ja sunnuntaina finaali. Lisäksi tietysti naisten WISPA-turnauksen ottelut. Tapahtuma on Pohjois Euroopassa vaille vertaa. Ei voi muuta kuin suositella kaikille squashin ystäville tätä tapahtumaa. Toivottavasti ensi vuonna saamme ESRC:ta koottua isojen joukon niin junioreita kuin vanhempiakin pelureita mukaan.

Henrik Mustonen karsiutui 3.2.2010 hävittyään Irlannin Joe Rooneylle 1-3. Heke pelasi lisäksi miesten Elit-sarjassa, jossa hän niittasi Ruotsin ylpeyden Christian Drakenbergin suoraan 3-0 voittaen samalla koko luokan. Kilpailun johtaja Fredrik Jonsson lähetti myöskin terveisiä ESRC:n pelureille.

Pääsarjan 1. kierroksella Englannin Cameron Pilley pudotti Egyptin Mohammed El Shorbagyn tiukassa pelissä 3-2. Heken voittanut Irlannin Rooney oli aseeton Englannin Alistair Walkeria vastaan häviten 0-3. Amr Shabana oli myös vauhdissa – Saksan Simon Rösner oli vastaantulija häviten 0-3. Naisten WISPA-turnauksessa Mikkelin Saara Valtola raivasi tiensä pääsarjaan (kiitos osin ESRC:n raivokkaalle kannustajajoukolle)!

Case Swedish Open on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista squashturnauksista, joka pelataan 2.-7.2.2010. Turnauksen johtajana toimii Ruotsin entinen ammattilaispelaaja Fredrik Johnsson. Kisa on 60 000 USD:n PSA-kilpailu. ESRC:sta kilpailuissa olivat mukana; Matias Tuomi, Tomppa Niinimäki, Jaakko Peltola, Lasse Ekholm, Juhani Rautiainen, Hannu Haanpää, Tommi Tapola, Jarkki Jaakkola sekä junioreista Tommi Ekholm, Joni Jaakkola, Oliver Siitari ja Kristian Rautiainen. Karsintaan mukaan päässyt Henrik Mustonen (PSA 98) yllätti 2.2.2010 Ranskan Mathieu Castagnetin (PSA 50) erin 3-1. Mainittakoon, että kaikki ruotsalaiset mukana olleet neljä pelaajaa karsiutuivat ensimmäisellä karsintakierroksella (mm. ESRC:ia edustavat Rasmus Hult ja Andre Wikström). Taso on kova, sillä mukana on viisi pelaajaa maailman top 10:stä!

ESRC:n mestisporukassa mukana olevat Rasmus Hult ja Anders Wikström ilmoittivat molemmat halunsa edustaa seuraamme myös kaudella 2010-2011. Myös Brittiläisen Gyuanan Nicolette Fernandez oli ilmiselvästi kiinnostunut.Nicolette_Fernandez_netti

Paikalla oli myös Ruotsin entisvuosien tennishuippu Stefan Edberg, joka pelailee innokkaasti squashia. Kisan yhtenä sponsorina pääsi hänkin kentälle yhdessä Egyptin Amr Shabanan kanssa sponsoreille järjestetyn näytöstapahtuman yhteydessä
Stefan_Edberg_ja_Fredrik_Johnson_netti

Katsojina, huoltajina ja kannustajina mukana olleet Hannu Haanpää ja Juhani Rautiainen ehtivät myös hiukan rentoutua.
Haanpaa_ja_Rautiainen_netti

Katsomossa riitti jännitettävää!
Peltola_Niinimaki_Wennstrom_ja_Joni_netti
Englannin Alister Walker (PSA12) osoittautui mukavaksi kaveriksi!
Alister_Walker_netti

Kisahotellin aula tuli myös tutuksi.
Jarkki_ja_Joni_netti

Kisahallin pihalla oli mahtava ”banderolli” ja muuallakin kaupungissa oli tapahtuma saanut hienosti julkisuutta.
Kisabanderolli_netti

PSA Livestä oli paikalla myös seitsenhenkinen ryhmä, joka välitti kuvaa ja kommentteja.
PSA_Live_porukka_netti

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja